Én és a hercegem - The Prince & Me (2004)
2011. április 29. írta: redbandita

Én és a hercegem - The Prince & Me (2004)

Milyen film is illene jobban a mai naphoz, mint az Én és a hercegem!? Hiszen ebben a romkomban szinte kísértetiesen ugyanaz a sztori, mint Vilmos herceg és Kate Middleton megismerkedése. Mivel ma szinte minden csatorna élőben közvetíti Vilmosék esküvőjét, úgy gondoltuk mi ezzel ünneplünk. Aki még nem látta ezt a filmet annak csak ajánlani tudom, mert kellőképpen romantikus, mégsem csöpög.

Tündérmeseszerű történet, mégsem érrezük, úgy hogy nyálas. Bár nyilvánvaló, hogy az amerikai diáklányok viszonylag kevés százaléka botlik a suliban egy hercegbe. Persze felfoghatjuk úgy is, hogy előbb-utóbb minden nő életébe eljön a herceg fehér lovon. A mi főszereplőnk, Paige (Julia Stiles) akinek a legkevésbé áll a szándékában összeismerkedni egy herceggel. Ő csak és kizárólag a tanulással akar foglalkozni, mert az orvosin akar továbbtanulni és oda jó jegyek kellenek. Nos Edward (Luke Mably) ennek szöges ellentéte, őt semmi nem érdekli. Ő a dán herceg, mégis gyorsulási versenyeken indul és falja a nőket. A szülei besokallnak. Eddie úgy dönt Amerikába megy: "tanulni". Igaziból esze ágában sincs tanulni, csak lát a TV-ben egy hirdetést, mely szerint az amerikai lányok könnyen eldobják a bugyijukat. A szülei nem akarják finanszírozni ezt, így Edward csak a komornyikot viszi magával meg a bőröndjét. Nem akarja, hogy bárki is megtudja ki ő valójában.

Edward és Paige megismerkednek, de a lány nem akarja eldobni a bugyiját, sőt mikor az inkognitóban lévő fiú erre kéri, még le is locsolja őt. Mivel Edwardot még sosem utasították el, ezért gyorsan felkelti az érdeklődését a szőke lány. Elhatározza, hogy mindenképp megismeri őt, ahogy az már lenni szokott szép lassan egymásba szeretnek. A lány ezt sokáig titkolni próbálja még saját maga előtt is, de aztán mégiscsak elcsattan az első csók. Ám ekkor...

Bármilyen messze is van Dániától Amerika az újságírók ugyanolyan kíváncsiak, így Edward kiléte a nyilvánosság elé kerül, és lencsevégre kapják újdonsült szerelmével. Paiget sokkolja Edward igazi személyazonossága, ami nem csoda, hiszen nem mindennap találkozik az ember egy herceggel. Nem?
Edward apja, a király nagyon beteg ezért vissza kell mennie Dániába. Paige kis totojázás után, barátnői segítséggel a nyomába ered. Egy rendezvényen találja meg a királyi családot, de Edward nem veszi észre. A tömeg azonban felismeri az újságok címlapjáról. Edward odalovagol hozzá és felveszi maga mellé. Happy end lenne, ha itt véget érne a történet. De nem ér. A királynőnek nem tetszik újdonsült menye, bár a kedves anyósnak amúgy is nehéz a kedvében járni mert egy igazi gonosz boszorka. Soha semmi nem tetszik neki...

Paige próbál beletanulni a királyi életbe, új ruhákat kell hordania, meg kell ismernie Dániát, a politikát, a protokollt, mindent, ami eddig nem érdekelte. Itt ismét azt hihetjük, hogy minden rendben lesz, de Paige nem boldog és ezt el is mondja Edwardnak. Szakítanak és a lány visszamegy az Államokba tanulni.

Persze azért titokban sejtjük, vagy legalábbis reméljük, hogy egy ilyen típusú film csak nem ér így véget...
Az Én és a Hercegemből 2004 óta négy film készült el, de bevallom azokat még nem láttam. Nem azért, mert nem szeretem a folytatásokat, csak valamiért eddig nem kerítettem rá sort. Talán majd ezután.

Ha mindezt volt türelmed elolvasni akkor már rájöttél, hogy Kate Middleton sorsa szinte teljesen megegyezik Paige-ével. Kate és Vilmos is az egyetemen ismerkedtek meg. Kate családja gazdag (ez mondjuk a filmben nem így van), de nem arisztokrata. Vilmos nagymamája sem rajongott az esküvő ötletétől, és a párocska legalább annyit várt az esküvőre, mint amennyit Paige és Edward. Kísérteties...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr112862147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása