Boardwalk Empire - Gengszterkorzó (112) Az évadzáró epizód
2011. április 17. írta: Szilvásgombóc

Boardwalk Empire - Gengszterkorzó (112) Az évadzáró epizód

Elérkezett a HBO gengszter sorozatának évadzáró része. Az első évadot 12 részre tervezték, de bőven hagytak elvarratlan szálakat, szóval reménykedhetünk folytatásban. Rákerestem, de egyenlőre Amerikában nem játszák a második évadot. De figyelem, ígérem!

 

Van Alden ügynök úgy fest, beadja a felmondását. Szövetségi ügynök hirtelen takarmányüzletben szeretne dolgozni távol a nagyvárostól. Bűntudata van.

Most már azt is tudjuk ki tette az arzént Jimmy apjának az ételébe. Nem is gondolnánk, hogy ki az, én legalábbis megdöbbentem. Nucky igyekszik elsimítani a helyzetet, cserébe pedig rejtélyes üzenetet kap. „Vigyázzon magára!”
 
Margaret elviszi a gyerekeket a halloweeni ünnepségre, és az ártatlan este során megtudja Nucky titkát. Időközben elérkezik a szavazás napja, személy szerint nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre. A polgármester az lett, akit Nucky szeretett volna. Ez annyira nem meglepő. Ahogy az sem, hogy az újdonsült polgármester első intézkedésével eltávolítja a jelenlegi rendőrfőnököt és visszahelyezi rési posztjára Elit. Pont, ahogy Nucky tervezte.
 
Már csak az a kérdés, hogy az elnökválasztás is így bejön-e Nuckynak…
Persze vannak olyanok, akiknek nem jön be az élet… Van Alden ügynöknek  és Jimmynek. Angelaval való kapcsolata mélyponton van, és van egy olyan érzésem, hogy már nem is lesz a régi.

 
 
Az évadtáró epizód több kérdést is hagy maga után:
- Margaret tényleg szereti Nuckyt?
- Vagy csak megalkudott a babona miatt?
- Ha valóban csak babona Nucky vajon sejti?
- Van Alden ügynök felvállalja tettének következményeit?
- Jimmy, Jimmy apja és Eli vajon mire készülnek?
- Hogyan akarják visszaszerezni Atlantic Cityt?
- Mi a tervük Nuckyval?
- Nuckynak van B terve?
 
Remélem mindez hamarosan kiderül a második évadból!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr412832763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jánoska12 2011.05.04. 07:51:50

Mostanában járkáltam a könyvesboltokban, ajándékot nézegetni ismerősömnek, és nem tudta elkerülni a figyelmemet egy könyv. Elvileg a film után készült el, mint a maffiózók könyv is. Nem tudja valaki, hogy a könyv mennyire jó? Nem fűzök hozzá sok reményt, de azért érdekelne, hogy ha valaki olvasta, mi a véleménye? Érdemes elolvasni? Erről van szó: www. konyv-konyvek. hu/gengszterkorzo_johnson_nelson

redbandita 2011.05.07. 15:37:50

@Jánoska12: én még nem olvastam, de én is felfigyeltem rá a könyvesboltban. Az az igazság, hogy mindig egy kicsit "veszélyesnek" tartom, ha egy sorozatot könyvben is elolvasok, mert általában teljesen más a kettő. Például a Vámpírnaplók sorozat határozottan jobban tetszik, mint a könyv. A True Blood és a Dexter könyveknél pedig azt tapasztaltam, hogy szinte teljesen ugyanúgy van leírva. Így azt tudom tanácsolni, hogy néha-néha nézz vissza hozzánk, hátha addigra elkészülünk a Gengszterkorzó könyv verziójának kritikájával.
süti beállítások módosítása