Édesek és mostohák - Wives and Daughters 4/4 [1999]
2011. március 28. írta: enbee

Édesek és mostohák - Wives and Daughters 4/4 [1999]

Az utolsó részek feladata az, hogy lezárják a történetet. Az Édesek és mostohák negyedik epizódja viszont nem ennek szellemében indul, hanem pont ellenkezőképpen! Miután Cynthia a piszkos kis játékaiba belekeverte Molly-t, még egyet taszít rajta a szakadék előtt, hogy utána mossa kezeit és Londonba utazzon, ahol édesanyja reményei szerint tovább bolondíthassa Mr. Hendersont.

Az a bizonyos "taszítás" a lead-ben egészen konkrétan arra a 20 (+ kamat) fontra utalt, amit Cynthia anno kölcsön kért Mr. Prestontól. A lány az összespórolt összeget még Londonba utazása előtt Molly-ra bízza azzal az ukásszal, hogy mindig tartsa azt magánál, és ha találkozik a férfival, adja oda neki. A találkozás, és a tranzakció meg is történik a könyvesboltba, de az egyik vevő meglátja őket, és újra szárnyra kap a Ms. Gibson - Mr. Preston pletyka. Ezúttal azonban nem elég a tagadás, Molly komoly bajban van, még a jóhírét féltő édesapjával is összeveszik. Lady Harriett az, aki számon kéri a dolgot Mr. Prestonon, és miután a férfi bevallja neki az igazat, Cumnorék lánya a szárnyai alá veszi Molly-t. Azt követően, hogy minden kiderült, a Gibson házban egy kiadós veszekedés után végigbeszélik a történteket, majd pedig Cynthia úgy dönt, felbontja jegyességét Rogerral.

Joggal hihetnénk, hogy Hollingfordban lecsillapodnak a kedélyek, de ekkor jön a hír, hogy Osborne meghalt. Molly Hamley Hallba megy, hogy Squire mellett legyen, és persze hogy elmondja neki, Osborne férj és apa volt. Az újdonsült nagypapa nagy bánatából hamar felépül a tudattól, hogy van egy fiú unokája, akit rögvest maga mellé is akar venni. Molly próbálja az öreget rábeszélni, hogy egy gyermeket az anyjától elszakítani nem a legjobb ötlet, de Hamley Hall ura hajthatatlannak tűnik. Persze ember tervez, Isten végez. Éjnek évadján ugyanis megjelenik Aimée a kisfiával az ajtóban, és a beteg Osborne-t keresi. Mikor megtudja, hogy a férje halott, elájul, majd belebetegszik a bánatba. A kis család Hamley Hallban marad, és végre hazaérkezik Roger is.

Újra felbukkan Mr. Henderson is, ezúttal személyesen. Megkéri Cynthia kezét, és a lány igent mond. Összeillő párnak tűnnek, bár én őszintén szólva Prestonnak drukkoltam. Igaz, ő sem olyan rossz ember, mint ahogyan az a felbukkanásakor tűnt, de talán nem kellene egy Cynthia-féle feleséggel bűntetni. Mr. Hendersont nem igazán ismerjük, érte nem fog fájni a szívünk.

Na de mint már mondtam, Roger hazajött. Cumnorék a Towersben fogadást adnak a tiszteletére, ahová Molly is hivatalos - Roger megérkezése óta ők ketten itt találkoznak először. Miután előző este Squire elültette a bogarat Roger fülében arról, hogy a Hamley fiúk közül fura mód egyikük sem vetette ki a hálóját Molly-ra, a nagy tudós a fogadáson úgy néz arra a lányra, akit alig egy nappal korábban még a húgaként hívott, mintha akkor látná először. Jelentem: Roger meg van fogva! Harriett bátyjának majdnem sikerül bekavarnia egy beszólásával, de gondolom mindenki sejti, hogy hogyan végződik ez a történet.

 Ennek a mininek a legerősebb pontja szerintem a szerethető karakterekben rejlik. Az angol kisvárosi élettel már sokszor találkozhattunk hasonló sorozatokban/filmekben, de egyikben sem volt a vidéki közösség ennyire barátságos. Persze kell negatív karaktereknek lennie minden történetben, itt is van, de sem Hyacinth, sem Cynthia nem az a falat kaparóan irritáló személyiség, aki miatt kikapcsolnám a lejátszót. Molly talán kicsit túlságosan is tökéletes, de a többiek mind-mind megmutatják a jó és a rossz oldalukat egyaránt. Soha rosszabb műsort a tévébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr202776947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása