Valentin nap - Valentine's Day (2010)
2011. február 14. írta: redbandita

Valentin nap - Valentine's Day (2010)

Fergeteges sztárparádé, azt mondhatom hogy még a legkisebb mellékszerepekben is sztárok tűnnek fel. Azt hiszem, hogy ezt a filmet nem is a történet miatt sokkal inkább, a sztárdömping miatt érdemes megnézni. Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Jessica Alba, Taylor Lautner, Patrick Dempsey, Anne Hathaway, Julia Roberts, Jessica Biel csak néhány név a filmből!

Őszintén szólva magát a sztorit nehéz is lenne összefoglalni, hiszen rengeteg szálon futnak az események. A közös pont, hogy Valentin napja van. Így tehát részben arról is szól, hogy ki hogyan éli meg ezt a napot. Vannak akik odavannak érte, vannak akik gyűlölik, vannak akik szemfényvesztésnek tartják, vannak akik óriási (de tényleg hatalmas) plüssmacit küldenek, vannak akik ezen a napon akarják elveszteni szüzességüket, vannak akik sötét titkaikat fedik fel és vannak akik sok pénzt látnak benne.

Az tuti, hogy a legnagyobb hagyománya Amerikában van a Valentin napnak. Így tehát egyértelmű, hogy ez a film is ott játszódik. Hét szálon futnak az események, de a közel két óra folyamán látjuk, ahogy szép lassan összefutnak ezek a szálak. Megtudjuk, hogy ilyen olyan módon szinte minden szereplő ismeri egymást. Kicsit hajaz az Igazából szerelem című filmre, bár nem szabad vele összehasonlítani, mert a nyomába sem érhet. De egy nevetgélős, romantikus filmnek nem kell többet adni annál, amit a Valentin nap nyújtani tud.

Ebben a közel két órában garantálom, hogy nem fogsz unatkozni, és nem kezdesz közben ásítozni sem. Izgalmas összerakni az apró kis puzzle darabokat, hogy ki kinek a kicsodája, és egyáltalán mi lesz ebből?! Ráadásul a már említett sztárdömping miatt lesz olyan szereplő, akit szeretni tudsz. Az is jó abban, hogy ennyien szerepelnek a filmben, hogy többször jön el az a pont, hogy:”jaj ez meg az a fickó/nő, aki abban a filmben szerepelt...” és elkezded törni a fejed, hogy mi is a neve, és melyik filmben láttad. Azt mondjuk nem értem, hogy Ashton Kutcherre miért kellet rózsaszín pólót és sapkát adni, mert ezzel azért jócskán veszít az „értékéből”, az én szememben.


Akik nagyon szimpatikusok voltak számomra a filmben: Anne Hathaway, akinek a rendes munkája mellett van egy elég vicces mellékállása is. Jessica Biel is imádnivaló ahogyan csokiba próbálja fojtani a bánatát, hiszen ő szingliként éli meg a Valentin napot. Patrick Dempsey ezúttal negatív szerepet kapott. Mondhatjuk hogy ebben a filmben tényleg ő maga McCsábító. Jessica Alba karaktere sem túl szimpatikus, mert éppen Valentin napon szakít a párjával (Ashton Kutcher). Pedig a fiú most kérte meg a kezét. Taylor Lautner most nem vérfarkas és Eric Dane sem plasztikai sebész, de többször is látjuk őket félmeztelenül, és nem semmi a látvány!
 
Julia Roberts-nek pedig a végén van egy nagyon vicces jelenete, szóval akkor se nyomjátok meg a stop gombot ha már vége a filmnek!
 
Összességében elmondhatom, hogy azért tetszett a Valentin nap, mert nem nyálas, nem csöpög, nem rózsaszín (kivéve Kutcher ruháját). Szóval szerethető film, mert a romantikából nem csinál giccset, inkább viccesen mutatja be. Azt hiszem ez a rendező nagyon nagy érdeme. Garry Marshall korábban olyan filmeket készített, mint a Micsoda nő, a Neveletlen hercegnő, a Kisanyám vagy az Anya, lánya, unokája.
 
 
Ha ma szeretnél megnézni valami romantikus filmet, de nem akarsz giccses rózsaszínmázas, vagy sírós filmet nézni, akkor válaszd a Valentin napot. Szerintem tetszeni fog!


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr292660564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása