Spancserek - I Love You, Man (2009)
2011. február 07. írta: redbandita

Spancserek - I Love You, Man (2009)

Peter és Zooey élete meseszerű, mióta megismerték egymást, mintha helyére került volna a világ. Lelki társak, szerelmesek, együtt laknak és most házasságra készülnek. De ekkor Peter valami olyasmire döbben rá, ami eddig fel sem tűnt neki! Vicces, romantikus film a barátságról és a szerelemről.

A rendező, John Hamburg korábban is megmutatta már milyen tehetségesen tudja ötvözni a romantikát a komédiával. Olyan filmeket készített már nekünk, mint az Apádra ütök, Vejedre ütök, a Derült égből Polly vagy a Jószomszédi iszony és legutóbb az Utódomra ütök. Mindegyik nagyon tetszett úgyhogy nagy reményt fűztem a Spancserekhez. Ráadásul az egyik főszereplő Paul Rudd, aki tényleg nagyon jó a vígjátékokban. Már attól mosolyra húzódik a szám ahogy gesztikulál, mozog és persze ahogy beszél. Pault olyan filmekben láthattad már, mint az Anyád lehetnék, az Éjszaka a múzeumban, a Csak a testeden át és nemsokára láthatjuk majd Owen Wilsonnal és Reese Whitersponnal a Honnan tudodban. A Spancserek másik főszereplője, Sydney azaz Jason Segel, aki az Így jártam anyátokkal című sorozat Marshallját is játssza.
 
A film sztorija igaziból annyi, hogy Peternek nincsenek barátai. Egy sem. Ez eddig fel sem tűnt neki, mert a munkahelyén nők veszik körül, akik imádnak vele csacsogni. Otthon pedig Zooey-val (Rashida Jones) szeret lenni, mondhatjuk, hogy a lány a legjobb barátja is, amellett, hogy a szerelme és leendő felesége. De az esküvőre találnia kell egy tanút! Minden, de tényleg mindenféle eszközt bevet, hogy találjon egy legjobb barátot. Ahogy telik az idő egyre kétségbeesettebben próbálkozik, pl. meleg kisöccsétől kér tanácsot, internetes hirdetést ad fel, még az anyja ismerősével is elmegy vacsorázni. Nem akarok lelőni minden poént, de egyik módszer sem tűnik célravezetőnek. Lesznek akik félreértik Peter-t és túl messzire mennek. Lesznek, akik váratlan meglepetéseket okoznak neki. A fiú azonban egyre jobban el van keseredve. Ez annak is köszönhető, hogy Zooeynak viszont nagyon sok barátnője van, kettő közülük nagyon közel áll a lányhoz. Mindent megoszt velük. Egy csajos estén Peter azt is meghallja, hogy a lányok (köztük Zooey is) mennyire szánalmasnak tartják, hogy nincsenek barátai.
 
Peter ingatlanügynök, a Hulk-ot alakító színész házát próbálja eladni, amikor megismeri Sydney-t. Sydney nem akar házat venni, csak a kaja és a nők miatt szeret háznézésekre járni, de összebarátkozik Peterrel és megadja neki a számát. Némi kis tépelődés után Peter nagyon de nagyon vicces üzenet hagy a fiú mobilján. Találkoznak, a buli olyan jól sikerül, hogy Peter és Sydney egyre több időt kezd együtt tölteni. Zooey először örül a fiúk barátságának, de amikor Peter (Sydney hatására) lógni kezd a munkából, elhalasztja közös vacsorájukat, közös filmnézős estjüket, és egyre többször „kimarad otthonról” az már nem tetszik neki.
 

 
 
Nem sokkal az esküvő előtt Peter és Sydney összekapnak, minek következtében Peter nem hívja meg az esküvőre egyetlen és legjobb barátját. De hiányzik neki, nagyon is. Ezt Zoeoy is észreveszi és jó döntést hoz.
 
Mindenkinek ajánlom aki szeretne egy jót nevetni. Elő a popcornos zacsikkal, kólás poharakkal és tedd be a lejátszódba ezt a vígjátékot. Én mondom, hogy nem fogod megbánni! Pároknak, fiúknak és lányoknak egyaránt tetszeni fog! Barátkeresésre fel!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr722642078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása