Gilmore Girls - Szívek szállodája (101-104)
2011. február 05. írta: Szilvásgombóc

Gilmore Girls - Szívek szállodája (101-104)

Mint, ahogy azt már az ízelítőmben is olvashattátok egy nem mindennapi család életébe nyerhetünk bepillantást. Anya lánya boldogan élik életüket. Nem tántoríthatja el őket semmi sem céljaiktól. Senki sem az elit magániskola igazgatója, vagy diákjai; sem a rettegett péntek esti vacsik. Nem is szaporítom tovább a szót. Íme, kedvenc sorozatom első négy epizódjának ismertetője. Igyekszem nem lelőni a poént.

 

Kár a gőzért

Megismerjük a Luke kávézójában napi koffeinadagjáért könyörgő Lorelait. Nem sokkal később befut Rory is, és egy mókás jelenetnek lehetünk tanúi. De elhihetitek, ez az első epizód után teljesen természetes lesz. Rory a stars hollwi iskolában megismerkedik az új fiúval. Szemmel láthatóan zavarba is jön tőle.

Mindeközben végre megérkezik a várva várt levél. Roryt felvették a Chilton magániskolába. Lorelai minden lehetséges módot felkutat, hogy az utolsó akadályt is elgördítse lánya útjából. Sookie unszolására elmegy Hartfordba a szüleihez, kölcsönért. És mint általában ennek is ára van.  

 
Első nap a suliban

Elérkezik Rory nagy napja. Anya és lánya egyaránt eltervezték milyen tökéletes lesz. De minden terv felborult. Lorelai elaludt, és a tisztítóban hagyta a kosztümjét. Így aztán azt kapja magára, amit talál, miközben ideges lánya sürgeti. Még éppen időben érkeznek. Meglepetésükre nem csak az igazgató várja őket.
 
Rory töménytelen pótolnivalóval zárja az első napot. Az osztályából néhányan konkurenciának tekintik, és Tristan (Chad Michael Murray) Máriának szólítja. Vajon miért? Rory meggyötörten fejezi be az első napot. Ugye milyen jó a magániskola?
 
 
Inkább a halál

A Chilton nem csak az agymunkára fektet nagy hangsúlyt, Rorynak sportágat kell választania. Nem elég az, hogy a száját jártatja. Emilynek nagyszerű ötlete támad. Golf, a nagyapával. Rory beadja a derekát és anyja legnagyobb megdöbbenésére jól is érzi magát. Megismeri nagyapját, több közös pontot is találnak a játék közben.
 
Eközben a szállóban sem áll meg az élet. Lorelaiék esküvőre készülnek. Két furcsa pár kel egybe.
 
 
Csak ne olyan hevesen

Rory nagy dolgozatra készül Shakespeareből. A felzárkózás érdekében éjszakákat tanult át, és meg is lett az eredménye. Elaludt. Nem írhatja meg a dolgozatot. Anya és lánya egyaránt kiborulnak. Rory az osztályban rendez jelenetet. Nem sokszor fogjuk Roryt így kiakadni. Lorelai az igazgatóval üvöltözik és lehordja a sármos irodalomtanárt, Max Medinát.

Mire hazaérnek az iskolából egy üzenet várja őket Mr. Medinától.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr782640606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása