12 Oscart nyer A király beszéde?
2011. január 26. írta: redbandita

12 Oscart nyer A király beszéde?

Bejelentették a 83. Oscar díj esélyeseit. Február 27-én kerül majd megrendezésre. A legnagyobb esélyes a dadogós VI. Györgyről szóló film, A király beszéde. Összesen tizenkét kategóriában jelölték. Így méltó ellenfelévé vált a Social Network Közösségi háló című filmnek.

Mint már arról mi is beszámoltunk az idei Golden Globe gálán tarolt a Facebook-ról szóló film, szinte minden főbb kategóriában nyert. Vajon most legyőzi majd A király beszéde? A kritikusok szerint igen. Majd meglátjuk! Mindenesetre 12 kategóriában is indították a filmet, ami nagyon soknak számít. Nekem olyan szerencsém van, hogy mindkét filmet láttam már. Mindkettő nagyon tetszett, és azt gondolom, hogy a kettőt nem igazán lehet összehasonlítani. Mivel a Közösségi háló éppen a XXI. század egyik legnagyobb találmányáról szól, míg A király beszéde kosztümös film, VI. György korabeli Angliában játszódik. Én kíváncsian várom, hogy végül milyen döntés születik majd.

De vannak még filmek, amik nagyon sok jelölést kaptak pl. a Coen testvérek filmje A félszemű tíz jelölést kapott. A Social Network-Közösségi hálót hét kategóriában jelölték, de nagyon érdekes, hogy a legjobb forgatókönyv kategóriában nem, pedig Golden Globe-ot is kapott ebben a kategóriában. A skizofrén balettáncosról szóló filmet, a Fekete Hattyú öt kategóriába jelölték, de a főszereplő Natalie Portman szinte már most a magáénak tudhatja a női főszereplőnek járó díjat!

A legjobb film kategóriájában ismét tíz film indul: A király beszéde, A félszemű, A fekete hattyú, The Fighter, Social Network, Toy Story 3, The Kids Are All Right, az Eredet, a Winter's Bone, a 127 óra. A Toy Story 3 a legjobb animációért is indulhat, ahol egyébként nagy valószínűséggel nyerni is fog.

Az Oscarra egyébként nagyon esélyes Colin Firth, mint legjobb férfi főszereplő. Legjobb női mellékszereplőként a legesélyesebb Anette Benning, legjobb férfi mellékszereplő pedig valószínűleg Christian Bale lesz.

Az est házi gazdái James Franco (127 óra) és Anne Hathaway (Szerelem és más drogok) lesznek. Franco-nak nem biztos, hogy szerencsés lesz az este, hiszen eddig még sosem lett díjazott az, aki házigazda is volt... Majd meglátjuk! Mi is befogunk számolni a díj nyerteseiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr302616036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása