Kihírdették a Satellite Award jelöltjeit!
2010. december 02. írta: redbandita

Kihírdették a Satellite Award jelöltjeit!

A Golden Satellite Award egy olyan díj, melyet az International Press Academy ad át TV műsorok, filmek, szereplők és alkotók számára. Magyarországon Arany Műhold díjként emlegetik.
Idén az Eredet kapta a legtöbb jelölést, 11 kategória díjait viheti haza! Az Erdetről már mi is beszámoltunk, hiszen várható volt, hogy az idei év egyik legjobb filmje lesz! A díjak nyerteseit december 19-én jelentik be!

1996-ban Los Angelesben rendezték meg először ezt a díjátadót. Mozifilmek és Tv műsorok kategórián belül díjat kapnak pl. legjobb színészek, színésznők, legjobb hang, vágás, jelmez, rendező, filmzene betétdal, díszlet, forgatókönyv, mellékszereplő stb. De ezek mellett szinte minden "munkaterületen" lehet díjat kapni!

Idén összesen 67 filmet jelöltek 22 kategóriában és 38 TV műsort 12 kategóriában. Sorozatok közül, a Glee és A férjem védelmében kapta a legtöbb jelölést, mindkettő 5-5 jelölést kapott. A Glee epizódjait nálunk is nyomon követheted!
A legjobb dráma kategóriájában indul az Eredet mellett a Szellemíró, a Tolvajok városa, a 127 Hours, Social Network a közösségi háló és az Animal Kingdom. Ezek közül mi is foglalkoztunk már filmekkel pl. a Szelelmíróval, a Tolvajok városával is!
Legjobb vígjáték kategóriában indul a Pancser Police, a Red és a Scott Pilgrim a világ ellen. Utóbbi kettő hamarosan hazai mozikba is bekerül!

Az Alice Csodaországba és a Toy Story 3 két kategóriában is megméretteti magát, legjobb film illetve legjobb animáció vagy vegyes technikával készült film kategóriában indulnak. Az Inside Job és a Waiting for Superman a legjobb dokumentumfilm díját szeretné hazavinni!

December 19-én hírdetik ki a győzteseket, amiről természetesen mi is beszámolunk majd!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr382488426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása