Veronica Mars 1. évad (1-4)
2010. június 28. írta: redbandita

Veronica Mars 1. évad (1-4)

Az első 4 rész spoileres összefoglalója

Enbee-vel úgy döntöttük, hogy Veronica Mars maratont tartunk és 4-5 részenként összefoglalót adunk a részekről! Én most nézem először, de négy rész után azt kell mondanom, hogy nagyon tetszik. Úgy gondoltam összefoglalom a részeket, aztán felvetek néhány kérdést, ami az adott rész kapcsán eszembe jutott!

1. rész: Támad a Mars!

Ebben az első részben rengeteg az információ. Megismerjük Veronicát és az ő „zűrös” életét. Veronica a kaliforniai Neptune középiskolába jár. De nem az átlagos tinik életét éli. Apjával egy magánnyomozó irodát működtetnek. Veronica életét számos tragédia övezi. Például elhagyta a szerelme (Duncan Kane), megölték a legjobb barátnőjét (Lilly Kane) , édesanyját 8 hónapja nem látta, furcsa körülmények között vesztette el szüzességét…
 
Veronica apja volt a helyi seriff. Ám mikor Veronica legjobb barátnőjét, Lilyt (aki mellesleg Duncan húga) holtan találják, az apját hívják az ügy felderítésére. Az elsőszámú gyanúsított Lily apja, aki viszont befolyásos ember. Tagadja, hogy Ő tette volna, és találnak egy férfit, aki bevallja, hogy ő volt De Veronica apja továbbra is úgy gondolja, hogy Jake Kane a gyilkos. Kirúgják az állásából, ezzel a Mars család elveszíti társadalmi és anyagi jólétét is. Veronica anyja ezután lép le. Mindössze egy üzenetet hagy hátra, és egy zenélő dobozt...
Mindezek miatt Veronica nem élhet átlagos életet! Ő is segít apjának az ügyek felderítésében. Egy napon Duncan anyja bízza meg a nyomozóirodát, hogy derítsék ki férje megcsalja-e? Veronicának sikerül lefotóznia egy motel előtt a férfit. A nőt nem látja, csak az autóját. Lekérdezi a rendszámot, és meglepetésére a rendszám a saját anyjáé.
A suliban is folyton bajba keveredik, a nagymenők már nem kedvelik Lily halála óta… Viszont új fiú jön a suliba, és Veronica megmenti a motoros bandától, ami olyan jól sikerül, hogy maga mellé is állítja a banda vezérét.
 
És ez még csak az első rész… Mi lesz itt még?

Veronica és apu BBQ partijának a dala: Blue Öyster Cult - Don't Fear the Reaper

2.      rész: A hitetlen

Ebben a részben egy "bandaháború" bontakozik ki (a kilencesek és a motorosok között). Egy hitelkártyacsalás miatt. A motoros brigád főnökének nagymamáját letartoztatják, mert a „munkáltatói” úgy gondolják, ő lopta el a hitelkártyát. Természetesen nem az idős néni volt a tettes. Először a banda vezérét gyanúsítják, de Veronica kételkedik… Végül kideríti, hova vezetnek a szálak és olyan tettest talál, akire senki nem gondolt volna. Nyomozása során lebuktat egy titkos románcot is, melyet Logan (a suli "fő nagyképűje")barátnője, Caitlin folytat. Akit mellesleg Paris Hilton alakít.

 
Veronica állást kap a suliújságnál. Együtt kell tudósítania Duncannel… Hazafelé mennek, amikor megállítják őket, mert az autót körözik parkolásibírság miatt. A bírságot még Lilly kapta. Veronica „kikéri” a bírság bizonyítékait, és kiderül, hogy Lilly nem akkor halt meg amikor… Mivel a bírságot órákkal (szerintem állítólagos) halála után kapta…
 
De ha mindez nem elég izgalom, feltűnik egy helyes srác, Troy, aki Veronica után érdeklődik. De vajon mit szól ehhez Duncan? Mi történt igazából Lillyvel?

Dal a tengerparti buliról: Korn - Word Up

3.      rész: Mr. és Mrs. Smith

Duncant édesapja gyakornoki munkára akarja kényszeríteni. Az anyja sem törődik érzéseivel, csak kéri, hogy Duncan továbbra is szedje be az antidepresszánst.

Veronicát felkéri egy srác a suliból (Justin), hogy találja meg „elveszett” apját. A fiú úgy tudja apja meghalt, de ürügyként akarja megkerestetni Veronicával, hogy addig a lány közelében lehessen. Csakhogy kiderül Justin apja nem halt meg, csak „átalakult”…
 
Veronica eközben randizgat Troy-jal, próbál túllépni. Csakhogy éjjelenként Duncannal álmodik, Duncan is csajozik, de őt sem hagyja hidegen Veronica. Pl. mikor meglátja Troy-jal csókolózni „a mélybe veti magát” vagy mondhtanám, hogy dob egy hátast. Betöri a fejét, Veronica viszi orvoshoz. Duncan álmában megjelenik Lilly, és kéri, hogy: Ébredjen fel (!) és vegye észre, hogy hazugságban él.
Veronica kinyomozza anyja lakcímét Arizonában, és odamegy. De anyja már tovább állt.
Ezalatt apja, Keith randizgatni kezd a nevelési tanácsadóval…
 
Vajon mi lesz ebből? Megtalálja Veronica az édesanyját? Felébred Duncan? Mi lesz Veronica és Troy között?

Duncan medencében ringatózós háttérdala: Thorns - Blue Sky

4.      rész: Trükkös fiúk
 
Hát ebben a részben nem sok minden történik. Veronica és Wallace két srác után nyomoz, aki egy olyan számítógépes játékot találtak fel, mellyel sok pénzt csalnak ki a gyanútlan áldozatoktól. Pl. egy Georgia nevű lánytól, aki Wallacehoz és Veronicához fordul, hogy visszakapja „elrabolt” 6000 dollárját. Troy eközben meghívja Veronicát a gólyabálra, és találkozik Veronica apjával is.
Lilly anyja pedig egy szökőkút átadását szervezi lánya halálának első évfordulóján. Logan készíti az emlékvideót, de Veronica segítségével tud csak méltó emléket állítani Lillynek…
 
Talán Logan mégsem olyan szívtelen? Hogy folytatódik Troy és Veronica kapcsolata?

Lily-videó felturbózott részének zenéje: Damone - Now is the Time 

Hamarosan jelentkezek a következő részekkel! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr632116561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása