J. R. Ward - Lover Mine (FTT8)
2010. június 25. írta: enbee

J. R. Ward - Lover Mine (FTT8)

És íme János könyve

Úgy értem John Matthewé. Ami eredetileg a sorozat utolsó kötete lenne, de ebben már nem vagyok biztos, mert valahogy eltűntek az oldalakról az ilyen jellegű infók. Mindenesetre ha tényleg az utolsó, akkor az elég kerek befejezés lenne, mert így visszagondolva ő volt az a karakter, akinek a sorsát végig lehetett követni. Nem csak egy-egy könyv főszereplője volt John, hanem szépen folyamatosna adagolva tudtuk meg az aprócska részleteket az életéből. Na jó, azért a java erre a kötetre maradt.

A Megbosszult szerető elég emlékezetes módon ért véget. Rehvenge kiszabadult a manipulátorok fogságából, ennek árát viszont Xehx fizette meg, aki valamikor, valahol a kolónia területén, egyszerűen eltűnt. A Lover Mine persze a nő keresésével kezdődik. John és a testvériség tagjai minden este az ő nyomait kutatják, sajnos eredménytelenül. Aztán egyik este Lash nyomait követve eljut a csapat egy házhoz, ami a jelek szerint Xehx börtöne volt, de a manipulátor nincs sehol. Vagyis csak nem látják attól a védő buroktól, amivel Lash "védi a tulajdonát". Mert hogy Xehx már hetek óta abban a hálószobában raboskodott, ahol John a látottak alapján enyhén összetörik. Ezek után dönti el Xehx, hogy ha belehal is megszökik a fogságból. Majd' minden erejét felemészti a védővarázs áttörése, és már csak arra marad energiája, hogy a házból kirohanva az alaksori lakásába öltsön újra alakot. Ahol pedig John megtalálja.

Az ő történetük innentől kezdve nem túl bonyolult. Xehx meggyógyul, és együtt vadászik a harcosokkal Lash-re, közben pedig John khm... testével is vígasztalja magát párszor. Jóóóó párszor! Próbálja bemagyarázni magának, hogy pusztán csak szexről szól a dolog, de ezt már ő sem gondolja igazán komolyan. Viszont azt sem tudja elképzelni, hogy Xehx és John egy pár legyenek. A végére persze mindent legyőz a szerelem :]

Megszokhattuk már J. R. Wardnál, hogy nem csak a két főszereplő történetét ismerhetjük meg egy-egy könyvből. A Lover Mine-ban nyomon követhetjük Lash tündöklését és bukását, Payne különös kapcsolatát a vak királlyal, Eliahu Rathboone feltűnését és "lelepleződését", valamint Darius és Thorment közös múltját, aminek bizony a jelenre is nagy hatása van.

Blay és Qhuinn szándékosan maradt ki eddig. Szerepelnek ők a kötetben, nem is kicsit! Qhuinn tartja magát ahhoz, hogy ő és Blay soha nem lesznek együtt, de mégis olyan érzések és tulajdonlási vágy vannak benne, amit már nagyon kicsi választ el a szerelemtől. Ha egyáltalán elválasztja bármi is... Blay pedig talál magának valakit. Aki iránt nem azt érzi, mint Qhuinn iránt, de jóképű, rendes a fazon, jó családból származik, értékes munkát végez, és hasonló dolgokat szeret, mint ő. Csak hát mégsem Qhuinn az. Mindenesetre úgy tűnik, hogy elbúcsúznak ők ketten egymástól, hogy visszatérjenek oda, ahol évekkel ezelőtt jártak: barátoknak lenni, más érzelmek nélkül. Ha lenne még egy kötete a FTT-nek, az róluk szólhatna. De szerintem ez így tökéletes.

A könyv 2010. augusztusában kerül magyarul a boltokba, Halhatatlan szerető címmel.

Blay dala a könyvből (persze Qhuinnre gondolva): Bonnie Riatt - I can't make you love me

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr662109716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ewee 2010.08.19. 16:59:23

Nem ez lesz az utolsó könyv, lesz még könyve Paynenek, Thornak, Lassiternek és állítólag Murdochnak is.

enbee 2010.08.19. 18:49:29

@Ewee: semmi rossznak nem vagyok az elrontója :)
Payne könyve külön izgi lehet, hogy végre nem egy férfi lesz a fókuszban!
süti beállítások módosítása