Néhány érdekesség a Trónok harcáról
2016. április 27. írta: redbandita

Néhány érdekesség a Trónok harcáról

Végreeee elindult a hatodik évad, amire közel egy évet vártunk! Mostani cikkünkben nem az első részt fogjuk kivesézni, hanem néhány érdekességet gyűjtöttünk össze.

got6_poster2.jpg

A 6. évad különlegessége, hogy ezúttal senki nem tudja, hogyan folytatódik a történet, hiszen az HBO sorozata lehagyta a George R. R. Martin könyveit, így még a legnagyobb rajongók is csak tapogatózhatnak a történettel kapcsolatban… Az HBO előfizetők azonban semmiről sem maradnak le, hiszen az amerikai premierrel egyidőben magyar feliratosan is megtekinthető a legújabb epizód az HBO-n és az HBO GO oldalán.
A szinkronos változat 2 hét múlva, május 8-án indul, ekkor lesz elérhető HBO GO-n is.

Az HBO Magyarország és a 24.hu elindították a Kapcsoljuk Westerost, egy interaktív kibeszélő műsort. A 24.hu újságírói a 10 héten át tartó Facebook Live show-ban szakértő vendégekkel beszélik meg az epizód történéseit, és közösen tippelik meg, mit hoz vajon a folytatás.  Ebbe azonban bevonják a rajongókat is, hiszen az élő műsor alatt várják a kérdéseket, teóriákat is.
Időpont: minden hétfőn este 21 óra után pár perccel.

image012.jpg

Az HBO Andy Greenwald és Chris Ryan  közreműködésével szintén egy heti kibeszélővel készül az HBO előfizetők számára, A Trónok nyomában (After the Thrones) címmel. Minden szerdán 30 perces műsor lesz látható az HBO GO-n és az HBO csatornáján is.

image013.jpg

Az előző évad során a 4. rész végén találkozhattunk először a Mások egy különös, eddig ismeretlen fajával, amikor Caster még csecsemő fiát magukkal vitték az Örök Tél Földjére, és egyikük egyetlen érintéssel Mássá változtatta őt is. Ez volt az első alkalom a sorozatban, hogy valami többet is megtudhattunk a titokzatos ellenségről...

tumblr_npcl3r5vvh1qaufopo2_500.gif

Tudjátok ki a Mások vezére?

A nyolcadik részben aztán megint előkerült az Éjkirály, amikor hatalmas seregével rátámadt Havas Jon-ékra, és a Vadakra. De ki ő valójában? Nos erre többféle teória létezik.

A könyvek olvasóinak már maga a név is sokatmondó, ugyanis a regényekben is szerepel egy Éjkirály a Hősök Korának történeteiben. Eszerint az Éjjeli Őrség 13. parancsnokát nevezték így - viszonyításképpen Jon a 998., tehát egy több ezer éves legendáról beszélünk. A történet szerint a férfi egy nőt talált az egyik Falon túli útja során, akinek olyan fehér volt a bőre, mint a hold, hideg, mint a jég, a szemei pedig kék csillagokként világítottak. A parancsnok azonnal beleszeretett, és visszavitte magával Éjvárba, amely - lévén a legnagyobb vár a Falnál -, akkoriban még az Őrség központjaként szolgált. A szerelméért azonban drágán megfizetett, mivel a lelke is odalett, nem sokkal később pedig kikiáltotta magát az Éjkirálynak, az asszonyt a királynőjének, és együtt több mint 13 esztendőn át uralkodtak zsarnokoskodva az Őrségen. Eközben emberáldozatokat mutattak be a Másoknak, és egyéb fekete mágiával kísérleteztek. Azt nem lehet tudni, hogy a nő maga is egy Más volt-e, esetleg egy újraélesztett halott, vagy valami teljesen más lény, viszont az uralmukat megelégelve a Tél királya, Romboló Brandon, illetve az első Falon túli király, Joramun összefogtak, és megdöntötték az Éjkirály hatalmát. Hogy még az emlékének se maradjon nyoma, minden hivatalos feljegyzésből és krónikából törölték a rá utaló részeket, egyesek szerint azért, mert az Éjkirály valójában egy Stark volt, ráadásul Brandon testvére, de ez csupán feltételezés. Máshol Boltonként, Umberként, Flintként és Woodfootként emlegetik

Arra persze semmi garancia sincs, hogy a sorozatbéli Éjkirály megegyezik a könyvbélivel, de a rajongói teóriáknak így sem lehet gátat szabni. Sokan úgy gondolják, hogy annak idején az Éjkirályt végül nem legyőzték, csak elüldözték, és sikerült elmenekülnie az Örök Tél Földjére, ahol ő lett a Mások vezetője, most pedig visszatért, hogy elpusztítsa az élők birodalmát. A fanok szempontjából ezt támasztja alá a jelentőségteljes összenézés Havas Jonnal, mivel a helyzet arra emlékezteti az Éjkirályt, hogy Észak népe, a nem túl jó viszonyt ápoló Őrség és a Szabad Nép ismét összefognak ellene, hogy legyőzzék. Más elméletek szerint, mivel az Éjkirály uralmát évezredekkel korábban döntötték meg, ennyi ideig pedig egyetlen lény sem élhet, így a megnevezés csupán egy titulust jelöl, és ahogy az Éjjeli Őrségben a parancsnoki tisztséget, úgy ezt is választás útján kapja meg egy Más, vagy pedig öröklődik.

Akárhogy is legyen, az élők birodalmának vele kell majd megküzdenie, de legalább már két dologban biztosak lehetnek: a sárkányüveg, és a valyriai acélból készült kardok hatásos fegyverek ellenük.

 

Bepillantás az eddigi legnagyobb csatajelenet kulisszái mögé

Így készülnek a Mások

Az HBO Magyarország Facebook oldalán te magad is mássá változhatsz.

image015.jpg 
A Kőemberek így készülnek

Az HBO Magyarország egy jópofa játékot is kitalált a sorozat rajongóinak, a Tétek harcát! Tippeld meg a Trónok Harca 6. évadának történéseit epizódról epizódra, kövesd a sorozatot az HBO-n és győzz le mindenkit a menő Trónok Harca ajándékokért!

Még a macskákat sem hagyja hidegen a sorozat:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr198667320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása