Fejős Éva - Karibi nyár
2014. december 01. írta: redbandita

Fejős Éva - Karibi nyár

Ebben a szürke, nyirkos, hideg időben kimondottan jól esik a nyári forróságról, kalandról, luxushajóútról olvasni. De nem csak ezért tetszett Fejős Éva regénye! Most is több szereplő útját (szó szerint) követhetjük nyomon, és mindenkinek egy a célja: a boldogság megtalálása. Állítólag létezik egy titokzatos sziget a karibi térségben, ahol egy rejtélyes nő énekét meghallgatva megtaláljuk a boldogságot.

TN6_B976023.JPG

Néhány éve szemezek már Éva könyveivel, de csak nemrégiben vettem rá magam, hogy elolvassak egyet, a Bangkok, tranzittal kezdtem a sort. Az is nagyon tetszett, ez talán még jobban, és azóta már A mexikóin is túl vagyok, arról majd később szeretnék beszámolni.

A regény eleje kicsit nehézkesen indul, az első 60-70 oldal picit "lassú", de megéri átrágni magát mindenki ezen, mert utána meg már olvastatja magát a sztori. Nekem két kedvenc karakterem volt benne: Niki az oknyomozó újságíró, és barátnőjének kislánya, Fanni, aki csak 10 éves, de jóval érettebb a koránál. Nagyon szórakoztató kettőjük beszélgetése, levelezése. Sok rejtett dologra derül fény körülöttük, amitől csak még inkább az ember szívéhez nőnek. Niki picit ridegnek tűnik, túlzottan realisztikus, de azt hiszem a regény végére rájövünk, hogy miért...

A másik jelentősebb szál Leonora - Javier kapcsolata, hogy vajon bízhatunk-e a férfiban. Tényleg szerelmes a gyönyörű bártulajdonosba, vagy csak annak sokat érő titkára kíváncsi. Erre tulajdonképpen jó sokáig nem derül fény, sem számunkra, sem Leonora számára.

Egy picit sok a szereplő, és ez néhol elég zavaró. Talán néhány karakter kimaradhatott volna, pl. depressziós Frigyes szála egyáltalán nem érdekes, vagy fontos. Az ifjú házasok története sem túl érdekfeszítő, és őszintén szólva nem is igazán van okuk a boldogtalanságra. 

Egyértelműen Niki az, aki leginkább megérdemelné a boldogság szigetére való eljutást, hisz neki vannak a legnagyobb gondjai. Ráadásul ő nem szánt szándékkal hajszolja a boldogságot. Sőt... Inkább az egész lebuktatására vágyik.

A Karibi nyárban az tetszett a legjobban, hogy elég sokáig nem tudjuk vajon létezik-e a sziget, vagy csak pletyka, esetleg valaki haszonszerzés céljából terjeszti a hírét. 

Fejős Éva kedvelőinek bátran merem ajánlani! de tökéletes egy esti "bekuckózáshoz" is, egy puha pléddel és forró csokival. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr876945533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása