Jamie McGuire - Gyönyörű sorscsapás
2014. október 21. írta: enbee

Jamie McGuire - Gyönyörű sorscsapás

Tudjátok milyen majd' bele őrülni a szerelembe? Hát Travis Maddox tudja. Attól a pillanattól fogva, hogy meglátta Abby-t a véres kardigánjában, képtelen volt másra gondolni, pedig Isten a megmondhatója, jöttek szembe a kísértések, ő pedig aztán nem híve a visszautasításnak. De Abby más. És ezt Travis is tudja. Úgyhogy nincs más választása, mint hogy megszerezze magának a lányt, örökre.

gyonyoru_sorscsapas.jpg

Abby és America gyerekkori barátnők, együtt nőttek fel Kansasban. Apja miatt Abby legnagyobb vágya, hogy elszabaduljon otthonról, és a főiskola erre a tökéletes lehetőség, America pedig mi mást tenne, mint hogy Abbyvel megy? A barátnő kábé a nulladig napon megismerkedik Shepley-vel, szerelem első látásra, és minden ami ezzel jár. Persze Abby sincs ejtve, most is éppen hármasban indulnak valami illegális verekedésre, ahol az egyetem sztárja, aki nem mellesleg Shep unokatesója/lakótársa verekszik: Travis "Veszett kutya" Maddox. Abby látni akarja a küzdelmet, ezért egészen közel lopódzik a tűzhöz, olyannyira, hogy az ellenfél vére még tele is fröcsköli a lányt. Csakhogy az első sorban elég nagy a tumultus, Abby majdnem bajba kerül, de Travis észreveszi őt, és "megmenti". Na így kezdődik "Galamb" és Travis őrült kapcsolata.

Mert hogy Travis természetesen rámozdul Abby-re, bár fogalma sincs róla, hogy ki ő. Fura, hogy nem találkoztak még ezek ketten, elvégre Mare és Shep legjobb barátairól van szó, de ezt ne firtassuk. Megtörténik a nagy - hivatalos - találkozás is, és Shep beparázik, hogy ha Travis rámászik Abbyre, a lány meg beadja a derekát, annak a végén úgyis sírás lesz a vége, és akkor Mare-nek választania kell majd a legjobb barátnője és a pasija között. Ez állítólag már számtalanszor megtörtént, ezért pici Shepet sokszor dobták. Szerencsére azonban Abby nem akarja beadni a derekát, sőt (úgy gondolja, hogy) mindent megtesz annak érdekében, hogy Travis érdeklődését lelohassza.

Először a kollégiumban nincs meleg víz, ezért a lányok átköltöznek a fiúk lakásába pár napra. Aztán jön egy fogadás, amit Abby elveszít, ezért további egy hónapig kell Travisékkel laknia. És itt tenném hozzá, hogy Abby minden este Travisszel alszik, mert hát ők úgyis csak barátok, és akkor belefér. Meg amúgy is a kanapé gusztustalan, ott szokta Travis kezelésbe venni a párórás barátnőit.

Nem tudom, számítotok-e erre a fordulatra, de igen, Abby és Travis összejönnek. És az igazán kusza dolgok még csak ez után kezdődnek. Travis ugyanis féltékeny és nagyon védelmező, e mellett hirtelen haragú és iszonyat jó bunyós is. Abby pedig, bár ezt magáról valamiért nem tudja, iszonyat jó nő, és amerre megy, a pasik bomlanak érte. Ezt a két infót összetéve próbáljátok meg elképzelni, hány fazont ver meg Travis. Sokat. Nem számoltam. És még többet, ha belevesszük a "hivatalos" meccseit is. Ráadásul annak ellenére, ahonnan Abby jön, és amiken már keresztül ment, fura módon ez őt nem is zavarja. Vagy csak elvette az eszét a szerelem?

Nagyon sokat vártam ettől a könyvtől, és eléggé el vagyok kámpicsorodva attól, amit végül kaptam. Egyrészt Abby idegesített. A falat tudom kaparni ezektől a csajoktól, akik jaj azt sem tudják, hogy mennyire jó nők, de valahogyan rajtuk kívül ezzel mindenki tisztában van, és napjában hétszer legalább el is mondják. És az a rengeteg dráma... Oké, ehhez Travis is kell, de hogy ezek ketten tényleg gyakorlatilag bármin képesek összeveszni és/vagy kiborulni?! Travis egyébként önmagában a "másrészt"-em, mert ő meg ahogyan átváltozik tökös rosszfiúból a földön térdelő és síró átlagfazonná, az kicsit rémisztő. Ismeritek az Eszelős szerelem című filmet? Abban a főszereplő lány, Casey ilyen, a nagy hangulat ingadozásaival és a hatalmas drámázással. Vártam is, hogy mikor derül ki Travisről, hogy bipoláris vagy valami más, hasonló problémája van. De nem, a srác környezetében mindenki természetesnek veszi a viselkedését, mert hát ő Travis.

Azon gondolkoztam, hogy az írónő kiknek, milyen korosztálynak szánhatta ezt a könyvet. Mert Abby és Travis szerelme olyasmi, amit a 14 évesek zabálnak, de ugyan akkor ott vannak az erotikus leírások is. Vagy legalábbis nevezzük őket annak. Mindegy, a lényeg, hogy az meg azért csak az érettebbeknek való. Ha valamelyik összetevő kicsit visszafogottabb lenne, akkor megkapnám a választ, de így nekem ez is csak egy újabb kérdőjel.

Attól függetlenül, hogy a Gyönyörű sorscsapás nem nagyon tetszett, leszek olyan balga, hogy elolvassam a Veszedelmes sorscsapást is, ami ugyan ezt a történetet meséli el, csak most Travis szemszögéből. Talán akkor közelebb kerülnek hozzám a szereplők, vagy megértek olyan dolgokat is, amiket most, Abby sztorija után még képtelen vagyok. Utána kevésbé leszek csalódott, ugye?

Kedvenc idézet a könyvből:
- El sem hiszem, hogy ezt teszem miattad - húzta be magát a kezével araszolva. - Megbánod még, hogy nem nyitottál ajtót, mert most másztam végig a pisis földön, és még meg is ölellek!

A Gyönyörű sorscsapás még a 2013-as várólistámon szerepelt. Köszönet a Book&Walk-nak a könyvért!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr836810779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása