Last Vegas [2013] - Vén kecske is megnyalja...
2014. március 19. írta: redbandita

Last Vegas [2013] - Vén kecske is megnyalja...

Kicsit furcsa érzés maradt bennem a film után, mert egy laza és könnyed vígjáték helyett az utóbbi időben egyre népszerűbb dramedy-t kaptam. Négy jó barát készül egy vegas-i hétvégére, egy legénybúcsúra. Amiben ez mégis más, mint egy hasfogós vígjáték, azaz, hogy a férfiak mind igen idősek, mondjuk 70 év körüliek. Eljárt felettük az idő, de ezzel valahogy nem akarnak szembenézni, nem akarják a fotelban ülve várni a kaszást! ÉLNI akarnak! A mozi igazi "nagyágyúkat" vonultat fel: Morgan Freeman, Robert de Niro, Michael Doglas és Kevin Kline.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

LV_B1_Online.jpg

@Pro Video Film&Distribution

Tavaly októberben került a hazai mozikba és már a nyitó hétvégén közel ötvenezren látták, ami nagyon jónak számít. Idén márciusban DVD-n is megjelent a film, amin három extra kisfilmet is megnézhettek. Amúgy a Last Vegast érdemes magyarul megnézni, mert olyan színészek kölcsönözték a hangjukat, mint Tordy Géza (De Niro), Helyey László (Freeman), Dörner György (Douglas), és Szacsvay László (Kline).

A film sztorija egyébként nem bonyolult, itt is inkább a színészi játék a fontos, no meg a mondanivaló. Négy jó barát felkerekedik, hogy egyikőjük, a sikeres, gazdag, ám hetven(!) éve agglegény Billy (Douglas) legénybúcsúját megünnepeljék Vegasban! Olyan ez, mintha a Másnaposok című filmet látnánk, kb. harminc év elteltével. A sztori tehát nem újkeletű, és nem is "ütős", de a mondanivaló talán fontosabb is a történetnél... Vajon mikor kell feladnunk az álmodozást? Mikortól kell, hogy öregnek érezzük magunkat? Vajon ha letelik az időnk és visszatekintünk az életünkre, akkor megleszünk elégedve? 

LV_03383a.jpg@Pro Video Film&Distribution

Sam (Kevin Kline) kimenőt kap a hétvégére a feleségétől, elhajlási engedélyt, ha úgy tetszik. Azt tehet Vegasban, amit csak akar, ha azt utána később nem meséli el nejének és ha utána boldogan tér vissza a házaséletbe. Az asszonyka még az ehhez való felszerelésről is gondoskodik. Samet persze először angyon meglepi a dolog, csapdának gondolja, de aztán izgalommal vág neki a csajozós hétvégének.

LV_01662-1.jpg@Pro Video Film&Distribution

Elmegy Archie-ért (Freeman), aki igazából titokban vág neki a nagy útnak. Az állandóan aggódó fiának csak egy cetlit hagy hátra, hogy majd hétfőn érkezik. Archie nemrégen súlyos beteg volt, fia talán ezért is bánik vele hímes tojásként, de a felnőtt férfi nagyon nehezen tűri már a gondoskodást, babusgatást. Jól akarja érezni magát Vegasban: táncolni és persze szerencsejátékozni akar. 

LV_03000.jpg@Pro Video Film&Distribution

A két barát teljesen váratlanul toppan be Paddy-hez (DeNiro) aki még nincs túl a gyászon, amit felesége elvesztése miatt érez. Amikor megtudja, hogy a két férfi Vegasba akarja csalni először hallani sem akar az egészről, végül beleegyezik, de amikor arra is fény derül, hogy Billy is velük tart, akkor már visszakozna. Ugyanis a két egykori barát lassan egy éve nem beszélt egymással, amióta Billy nem jelent meg Paddy feleségének temetésén.

LV_10387.jpg@Pro Video Film&Distribution

Nagy vonalakban ennyit mondhatok a történetről, anélkül, hogy túl sok mindenről rántanám le a leplet. Azt még el kell mondanom, hogy poénokból nem lesz hiány, ugyanis pár dolog megváltozott az utóbbi ötven évben, mióta utoljára buliztak, csajoztak együtt a barátok. Ezzel elég gyorsan ők is szembesülnek, de ez nem igazán veti alább a jókedvüket! Bárkinek merem ajánlani, aki egy kis nevetésre, vagy kikapcsolódásra vágyik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr35866665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibi5000 · http://sport-kiraly.blog.hu/ 2014.03.26. 14:31:29

Sokat nevettem rajta, aki nagy durranásra vár, nem ajánlom, de ha nevetni akar, ez a legjobb film. :)
süti beállítások módosítása