Amanda Hocking - My Blood Approves - A vér szava
2013. november 05. írta: redbandita

Amanda Hocking - My Blood Approves - A vér szava

Nem olvastam még könyvet ettől az írónőtől, de elképzelhetőnek tartom, hogy ezután sem fogok. Pedig a hírek szerint Hocking hat részesre tervezi ezt a sorozatot, amiből nálunk még csak ez az egy kötet jelen meg. Nem garantálom, hogy a többiről is fogok írni, mert nem igazán nyerte el a tetszésemet. Lehetséges, hogy besokalltam már a vámpírokból, vagy a tini és vámpír szerelmekből, én nem tudom, de nehézkesen jutottam a végére ennek a regénynek.

vér_szava.jpg

Ahogy nézegettem, hogy más olvasók mit gondolnak a könyvről, arra jutottam, hogy két tábor van: akik nem tetszik és akiknek nagyon. Én egyébként valahová a kettő közé sorolnám magam, nagyon rossznak nem mondanám, egyszer érdemes átfutni rajta, ha még nem unod az ilyen jellegű sztorikat, de nem az a regény, amit újra és újra a kezébe vesz az ember. 

De milyen jellegű sztori is ez? Twilight-os. Szinte végig azt éreztem, hogy Alkonyat koppintást tartok a kezemben, bár ez lehet, hogy kicsit erős... Inkább azt mondanám, hogy az írónő túlzottan sokat olvasta Meyer műveit, nagyon sok mindent átvett a népszerű sorozatból.

Kezdve azzal, hogy a főszereplő, Alice legalább annyira idegesítő, mint Bella, és természetesen itt is az a hölygemény legnagyobb problémája, hogy két jó pasi közül kit válasszon. Az is hasonlóság, hogy kialakul egyfajta szerelmi háromszög, mindkét pasi nagyjából bármit megtenne az imádott lányért, de Peter tudja, hogy nagy veszélyt jelenthet Alice-re, így próbálja távol tartani magától, mint Edward Cullen Bellát. A vér szavában a másik pasi Jack, aki pedig Jacobhoz hasonlítható,bár lényeges különbség, hogy nem vérfarkas, hanem vámpír.
 De ugyanolyan kis gyerekes, nagyon megkedveli a lányt, és elképesztően igazságtalannak tartaná, ha Peter győzedelmeskedne.

Az is hasonlóság, hogy ebben a  regényben is a vámpírok egy kis családban élnek, mindkét műben van családfő, akik még eléggé hasonlóak is, és persze egy női alak, akit leginkább mindenki anyukájának nevezhetünk.

A különbség talán Alice és Bella igazi családja között van, itt ugyanis a lánynak van egy öccse, rajta kívül pedig csak egy anyukája, de ő nagyon keveset szerepel a könyvben és kicsit sem hasonlít Bella anyjára. A vámpírok ábrázolásában is van különbség, habár természetesen mindkettőben elképesztően szexik. Itt azonban a vámpírok isznak emberi vért, van aki zacskósat, van aki önkéntesekét. Cullenék ugye egyáltalán nem tesznek ilyet, itt a vámpírok nem csillognak a napon, hála az égnek, és nem is szívesen mennek napra. Nappal inkább alszanak, ez is különbség, hiszen Edwardnak még ágya sem volt.

Akiknek tetszenek a vámpíros, tinis könyvek, könyvsorozatok, annak szerintem ez is fog. Alkonyat rajongóknak is merem ajánlani, habár azért ne várjunk Meyer-féle fogalmazásmódot.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr375615983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása