Cyn Balog - Fairy Tale - Tündérszerelem
2013. április 08. írta: redbandita

Cyn Balog - Fairy Tale - Tündérszerelem

AmikFairytale - Tündérszerelem.jpgor ez a könyv rákerült a 2013-as várólista csökkentésemre, még fogalmam sem volt róla, hogy milyen jó kis regény lesz ez. Az első mű volt amit az írónőtől olvastam, de remélem, hogy nem az utolsó, habár a Tündérszerelemnek (még) nincs második kötete Balog-nak már vannak új regényei, habár ezek eddig nem jelentek meg Magyarországon. Mivel a könyv 14 éven felülieknek szól, ezért ne várjunk tőle véres akció jelenteket, vagy Ward-féle erotikus töltetű sorokat. A sztori mégis jó, kidolgozott, a figurák szerethetőek és a vége számomra nagyon megható volt. Egyszóval: szerettem. Bárkinek merem ajánlani, aki szereti vagy szerette a tündéreket gyerekkorában, vagy aki egy kedves, romantikus (persze csak tini szinten), néhol pedig humoros könyvet akar olvasni.

Talán azért is tetszett, mert kislány korom óta nagyon kedvelem a tündérekkel kapcsolatos történeteket, meséket, rajzfilmeket. Egyébként a három főszereplő is nagyon kedvelhető figura, pedig rám nem igazán jellemző, hogy a női/lány karakterek is a szívemhez közel kerüljenek. Sokszor idegesítenek az olyan főszereplők, mint Bella Swan, Zooey Redbird, Anita Blake, Sookie Stackhose stb. De Morgan-nél nem éreztem ilyesmit, ő nem idegsített, sőt néhol még kedveltem is, a végén pedig már egészen együtt éreztem vele, ami higgyétek el nagy dolog nálam!

A történet két főszereplője (kezdetben) Morgan Sparks és Cam Browne, akik gyerekkoruk óta szerelmesek egymásba és el sem tudnák képzelni az életüket egymás nélkül. Még a születésnapjuk is egy napra esik, éppen most készülődnek a 16.-ra, aminek felejthetetlennek kéne lennie, és az is lesz, csak nem feltétlenül jó értelemben.

Morgan és Cam teljes harmóniában élnek egymás szomszédságában, minden rezdülését ismerik a másiknak, kb. szavak nélkül is tudják mit érez, gondol a másik. Ám valami megváltozik és Cam elkezd távolságtartóvá válni, titkai lesznek, ami persze a lánynak nem tetszik. Szinte ugyanekkor Cam-ék házában feltűnik egy nagyon furcsa új fiú is, Pip. Azt hihetnénk, hogy Cam mindössze ráébredt, hogy talán nem egy lánnyal akarja leélni az egész életét, vagy megismer valaki mást, de nem erről van szó. Ennél sokkal furább dolog zajlik a háttérben, amit Morgan kezdetben nagyon nehezen hisz el.

A lány egyébként különleges képességgel bír meg tudja jósolni a jövőt, látja maga előtt, hogy mi fog történni a jövőben vele vagy a barátaival. Most ez sem segít, mert nem igazán látja mi fog történni vele és Cam-el a tizenhatodik születésnapjuk után, aminek egyébként van oka is, és ki fog derülni, hogy mi az...

A dolgok egyre furcsábbak a suliban: Cam távolságtartó, titkolózik, majd egy képtelen magyarázattal áll elő, arról, hogy mi történik vele. Azt állítja tündér, és hamarosan vissza kell térnie Tündérországba és királlyá fogják választani... Hogyan lehetséges ez? A tündérek úgy vélték, hogy Cam gyerekkori betegsége nem teszi őt alkalmassá a trónra, ezért elcserélték őt egy emberi kisfiúra, Pipre, akit nem túl kedves körülmények között tartottak eddig. Ám Cam bátyja meghal, így most szükség van rá, hogy elfoglalja a neki járó helyet, így Pip visszatérhetett az igazi szüleihez, Browne-ékhoz. Durva, mi? Morgan sem igazán érti mi történik, de aztán az események magukkal sodorják és kénytelen tájékozódni, információkat gyűjteni és cselekedni, ha nem akarja elveszíteni a szerelmét.

Ez azonban nem könnyű, és veszéllyel is jár, mivel Cam leendő menyasszonya is megérkezik Pip-el együtt és nem igazán titkolja mennyire utálja Morgant és az is világossá válik, hogy messzire is hajlandó elmenni csak azért, hogy a lány ne akadályozhassa meg a tündérek tervét. Természetesen ahogyan azt várhatjuk is elkezd kialakulni egy szerelmi háromszög: Morgan, Cam és Pip között, és elérkezik az az idő, amikor már maga Morgan sem biztos az érzéseiben, de hogyan lehetséges ez... Hiszen mindig is csak Cam mellett tudta elképzelni a jövőjét, sosem érdekelték más fiúk... Vajon valami varázslat álla  háttérben??

Ez a könyv nem csak egy tiniszerelemről szól, hanem talán sokkal inkább arról, hogy mennyire nehezen tudják a tinik, vagy tudjuk mindannyian meghatározni, hogy kik is vagyunk, és mit szeretnénk a jövőben. Mennyire másfelé is mehet az életünk, mint ahogy azt korábban terveztük. Mennyire befolyásolják külső tényezők a jövőnket, a sorsunkat...

Megható, kedves, romantikus és talán elgondolkodtató regény ez, amit bátran merek ajánlani bárkinek, aki gyerekként hitt a tündérekben, vagy aki volt már életében szerelmes, vagy aki csak egy jó könyvet szeretne elolvasni! Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy nincs folytatása a sztorinak, bár remélem, hogy előbb utóbb azért lesz... mert nagyon kíváncsi lennék hogy alakul a sorsa a három főszereplőnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr855213867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása