X-Faktor 10. 20. - A legjobb showműsor... - De meddig? - A második élő show
2012. október 21. írta: redbandita

X-Faktor 10. 20. - A legjobb showműsor... - De meddig? - A második élő show

Amikor tavaly írni kezdtem hetente az X-Faktor hazai adásairól, akkor még nagy lelkesedéssel tettem meg, mivel akkoriban az egyik legjobb tehetségkutató volt kis hazánkban. Jó ez részben azért is volt, mert nem igazán akadt versenyképes konkurenciája. Idén azonban két dolog különbözik az eddig megszokottól. Az egyik, hogy a TV2 új műsort indított, The Voice, ami az eddig két selejtező alapján még akár versenybe is szállhat az X-Faktorral, a másik, hogy az idei évadba összegyűjtött versenyzők nagy része igencsak megkérdőjelezhető. Már olyan szempontból, hogy van e keresnivalójuk a legjobb 11-ben. Azért 11, mert múlt héten már kiesett egy versenyző, az egyik legjobb énekesnő a mezőnyben. Most legalább tényleg olyan távozott, akinek nem volt itt keresnivalója, de a műsor egészének színvonala igencsak alatta van az elmúlt két évben megszokottnak. Már az is furcsa, hogy közös produkció egyáltalán nem is volt... Az egyéni előadásokban is hatalmas eltérések voltak, talán Malek Miklós szavai a legtalálóbbak az estére: "olyan volt ez az este, mint a hullámvasút"... A baj az, hogy ez lehet, hogy kevés lesz már idén...

1030301_1350760964_960x570_000000.jpg

@RTL Klub

Tavaly elég sokat szekáltam szerencsétlen Ördög Nórát hajviselete, vagy ruhái miatt, így idén elhatároztam, hogy nem teszek ilyet. Mondjuk arra nem számítottam, hogy asztronauta ruhában fog színpadra lépni, ezzel furcsa módon próbált tisztelegni Felix Baumgartner-nek. Azt nem tudom, hogy Felixet mennyire érdekelné, hogy Magyarországon valaki asztronauta ruhát húz az ő kedvéért, de még így sem szólok egy rossz szót sem, mert kiderült, hogy még Nóránál is van rosszabb műsorvezető a Földön. Méghozzá a "műsorvezetőtársa" Istenes Bence, akinél valószínűleg még nem született rosszabb riporter. A színpadról lejövő versenyzőkkel, és az AfterX-ben szokott beszélgetni a döntősekkel, de valami elképesztő stílusban. Állítólag van neki diplomája, méghozzá Kodolányis, mégis olyan alapvető dolgokkal sincs tisztában, minthogy nem vágunk a másik szavába, odafigyelünk az interjúalany válaszaira, vagy tiszteletet mutatunk az idősebbek felé, vagy akár azok felé, akik ellentétben vele, letettek már valamit az asztalra. Nem lehetne a jövőhéten őt kiszavazni a műsorból???? 

Na mindegy. Azt hiszem egy kicsit elkanyarodtunk a témától, szóval vissza a szombat esti X-Faktor adásához. Érdekes módon nem volt közös produkció a show elején, hanem Nóra kis fellépése után egyből Lass Bea lépett a színpadra, méghozzá egy elég érdekesen előadott dallal, Shirley Bassey: Get The Party Started-jével, bár sokan a Pink féle változatot ismerik. Nekem ez is eléggé színpadiasra sikeredett, mint Bea eddigi összes produkciója. Elméletileg a nő vidám oldalát akarták bemutatni, háááát ez nem igazán sikerült. A mentoroknak végülis tetszett a produkció, egyedül Malek Miklósnak voltak aggályai. Nagy Feró azt mondta, örül, hogy most nem egy sírós Beát lát, hanem egy életerőset. Ildikó pedig átváltozó művésznek nevezte, sőt olyan klasszikusokhoz hasonlította, mint Edith Piaf vagy Kis Manyi.

"Tudod mi a baj? Hogy nincs semmi baj. Még a séród is tetszik ma este" (Geszti Péter)

Bea után a mentorok által a táborban összerakott együttes, a Spirit következett, akik szerintem már a múlt héten bebizonyították, hogy összepasszolnak, most egy lírai dallal érkeztek, ami annyira nem állt jól nekik, mint a múlt heti, de nem volt rossz. A mentoroknak is tetszett a produkció, de Nagy Ferót egy kicsit megrótták, amiért Swedish House Mafia: Save The World feldolgozást választott a srácoknak.

"árad belőletek a fiatalság" (Malek Miki)

"srácok, olyan bátornak kellene lennetek, mint a főhősnőnek ott középen" (Geszti Péter)

"az a szerencsétek, hogy a legcukibb csapat vagytok"

Már kezdtem azt hinni, hogy az egész este ilyen lassú víz partot mos jellegű lesz, de ekkor jött a mezőny legpöttömebb versenyzője és úgy tűnt megmenti az adást. Három perc erejéig ugyanis színt vitt a színpadra, óriási hangulatot csinált és végre megmutatta vidámabb, bohókásabb, szerelmes énjét is. Antal Timi ugyanis nagyon boldog párkapcsolatban él és ezt énekelte most ki magából. Köszönjük, Timi :) A lányzó egyébként Loreen: Euphoria című slágerével feküdt ki (szó szerint) a színpadra. Ahogy múlt héten Oláh Gergőt kiáltottam ki a legjobbnak, most Timinek adom a címet. Sajnos azonban ez csak három perc volt és innentől tényleg felültünk a Miki által emlegetett hullámvasútra és hol jobb, hol rosszabb produkciókat láthattunk.

"Olyan vagy, mint a legbiztosabb csataló. ha háborúba indulnék, és téged választanálak, biztosan nyernék. " (Keresztes Ildikó)

"Itt állt egy szupersztár a színpadon" (Nagy Feró)

"nagyon hiányzik ma egy ilyen hang Magyarországon" (Geszti Péter)

"Az ÉNEKESNŐ csupa nagy betűvel" (Malek Miki)

Reklámszünet után Geszti Péter versenyzője, Szabó Dávid következett, aki Robbie Williams Rock DJ című számával készült szombat estére, és szó szerint kivetkőzött önmagából. Mondhatnám azt is, hogy villantott. A Dávid körül táncoló lányok egy adott pillanatban szétszaggatták a fiú pólóját, ezzel sokkolva mindenkit. Bennünket, nőket egyébként (valljuk be) végérvényesen maga mellé állított, míg a férfiakat örökre az irigység, féltékenység mezejére taszajtotta. Egyébként azt gondolom, hogy Dávidnak nincs ilyen trükkökre szüksége, hiszen a hangjára is odafigyeltünk eddig is. Talán ezzel egy kicsit most átestek a ló túloldalára, nem mellesleg óriási támadási felületet adtak a médiának, és a kommentelőknek. a mentorokat is egy kicsit megosztotta a produkció, Feró unalmasnak találta, míg Miklós azon a véleményen volt, hogy Geszti rosszul választott dalt, mert így Dávid nem tudta megmutatni, hogy milyen jól tud énekelni. Ildikó egyébként a fiú védelmére kelt, sőt megvádolta mentortársait azzal, hogy csak féltékenyek Dávid kockahasára. Az est folyamán egyébként a mentorok sokszor elég élesen egymásnak feszültek.

"vettem már jegyet, bérletet, hát mit akarsz mééééég???... Megkérnélek, hogy pártolj át az én mentoráltjaim közé" (Keresztes Ildikó)

Dávid után a múlt héten nagyon gyengécskén szereplő Stone következett, aki kisfilmjében elmondta, hogy ezen a héten már sokkal jobb lesz, mert mostmár felesége is támogatja. Hááát én biztosan nem értek a zenéhez, de nekem pontosan ugyanolyannak tűnt Ákos Hello-ja, mint az előző műsorban előadott Zanzibár nóta, finoman szólva sem volt tökéletes. Ám a mentorok közül csak (szokás szerint) Malek Miki mondta ezt ki, a többiek emberinek, szerethetőnek mondták, és jobbnak mint a múlt heti. Tegyük hozzá, hogy azt nem volt nehéz überelni...

A P.J.Z. tagjait még mindig azzal szólták meg a mentorok (teszem hozzá, hogy teljesen jogosan), hogy nem érthető a rap szöveg. Így Tomit most beszédtanárhoz küldték, de így se volt sokkal érthetőbb legalábbis számomra, és a mentorok szerint sem. Bár próbálták ezt azzal kompenzálni, hogy a Led falon futott a szöveg, dehát könyörgöm... A mentorok és leginkább Geszti nagyon élesen fogalmazott, de igaza volt. A produkciót egy vidéki haknihoz hasonlította egy diszkóban és elmondta, hogy ez már szerinte kevés ide. Ildi és Miki is egyet értettek, sőt utóbbi a dalválasztásba is belekötött. Feró elmondta, hogy szerinte ez a sláger eredetileg is szar, ami számomra felfoghatatlan, hiszen egy igazi klasszikust hoztak: Joan Jett: I Love Rock And Roll. Elég bátor (vagy inkább hülye) dolog egy ilyen slágert leminősíteni, nem mellesleg, ha ennyire utálja akkor miért ezt adta a srácoknak?

A múlt héten párbajozó Fehér Zoli teljesen átváltozott erre az estére, mondhatnám azt is, hogy megtökösödött. De egyébként ez is volt a mentorának célja, hiszen Geszti már a párbaj után is úgy nyilatkozott, hogy Zolinak le kell vetkőznie női tulajdonságait, mert most sokan azzal vádolják (annakellenére, hogy felesége és gyermeke is van), hogy homoszexuális. Geszti szerint ezért kellett Zolinak párbajoznia a múlt héten, azt nem tudom, hogy így volt e, de tény, hogy Zoli most sokkal jobb volt, mint a múltkor. Zoli választása Robin Thicke: When I Get You Alone című dalára esett. Egyébként a mentorok is nagyon megdicsérték, Feró szerint most egy igazi férfi állt a színpadon, Ildikó is nagyon meglepődött, Mikinek pedig kifejezetten tetszett ez az új irányvonal.

Zoli után a három lányból álló Like csapat lépett a színpadra, akik kisfilmjükben elmondták, hogy nagyon csalódottak voltak a múltheti produkciójuk után. Egyébként "négyszemközt" Feró is jól leszidta őket, úgy néz ki a lányoknak nem úgy sikerült minden, ahogy eltervezték, bár szerintem mi nézők ebből nem túl sok mindent észleltünk. De amit ezen a héten produkáltak (Shakespeare’s Sisters: Stay) a lányok, az mindent vitt... Elképesztő volt, lélegzetelállító. Ez volt az első olyan produkció az este folyamán, amit mind a négy mentor állva tapsolt meg. Gratula csajok!

Minden évadban vannak olyanok, akiket felkap a média és többet hallunk a "botrányokról", mint a tudásukról, fellépéseikről. Idén Zámbó Krisztián az egyik ilyen versenyző. A hét folyamán tőle voltak hangosak a bulvárlapok, bulvárműsorok és sokan tudni vélték, hogy Krisztián abbahagyja a versenyt. De nem így lett. Krisztián a múlt héten (csak úgy, mint a táborban) túlizgulta a fellépést, és borzalmas produkciót adott elő. Keresztes Ildikó lovas terápiára küldte, hogy a sok feszültség távozzon belőle. Úgy fest, hogy ez talán bejön, mert szombaton Krisztián már jobb volt, mint a múlt héten, főleg a dal, Rácz Gergő: Harc és vágy vége felé. De még mindig érződik rajta egy hatalmas feszültség, megfelelési vágy, ami az egész produkciójára rányomja a bélyegét. Ez az előadás is megosztotta a mentorokat, Malek Mikinek tetszett, úgy vélte Krisztián személyes harcát, vívódását is kifejezte az előadás. Geszti Péter is elismerte, hogy jobb volt, mint előző héten, de még mindig nem tudja van e keresnivalója a legjobb 11 között. Hát szerintem van, csak kicsit le kéne lazulnia.

Csobot Adél a másik, akit a kezdetek óta támad a sajtó, és a kommentelők is folyamatosan kritizálnak, ami azt hiszem eheti latexes produkciója után csak fokozódni fog. Carly Rae Jepsen: Call Me Maybe című dalával állt a mentorok elé, ami nagyon bátor döntés volt Malek Mikitől. Hiszen oké, hogy Amerikában nagy sláger, de nálunk inkább csak a húszas éveikben járók körében ismert. Hát azt hiszem Adél nem sok embernek lett szimpibb ezen a hétvégén. A mentorokat szintén megosztotta a kis hölgy, Nagy Ferónak nem tetszett, azt mondta a diszkó nóta nem áll jól Adélnak. Keresztes Ildikó is azt mondta, hogy unalmas volt egy kicsit és nem érte el a múlt hetinek a színvonalát. Geszti Péter kicsit oltotta, kicsit szeretgette a "lakkcicát", azt mondta, Adélt eddig sem a hangjáért szerettük. Mikiben persze megint felment a pumpa és jól kiosztotta a többieket.

Utolsóként az az Oláh Gergő énekelt, aki szerintem múlthéten e legjobb volt. Most Seal It’s A Man’s World című dalával készült. Most egy líraibb énjét mutatta meg és azt is elismerte, hogy szeretett feleségének énekel. Jó volt megint, le a kalappal, Gergő! A mentorok megint állva tapsoltak, csakúgy, mint a Like produkciójánál. Malek Mikinek az tetszett a legjobban, hogy ilyen kevés eszközzel is ilyen jó hangulatot tudott csinálni. Keresztes Ildi is csak annyit tudott kritizálni, hogy a titkár mellényt vegye le róla Geszti :)

Érdekes módon a műsor végén sem volt közös produkció. Extraként a The Carbonfools énekelt, méghozzá legújabb dalukat, a Birthday-t. Érdekes volt, szerintem Balázsékhoz valahogy nem illettek a bulizó, csilivili, lufiba öltözött lányok. Ti mit gondoltok?

Az eredményhirdetéskor Lass Bea, Csobot Adél és a P.J.Z maradtak a színpadon, végül Adél volt a biztos továbbjutó, így Beának és a fiúknak kellett párbajozni. Elsőként a P.J.Z tagjai énekeltek, eléggé, úgy tűnt, hogy Jazzy feladta, vagy belefáradt...

Másodikként Lass Bea adta elő párbajdalát, amit eddig Keresztes Ildikótól hallhattunk, Bea is feladta, ő sem adott bele apait-anyait a párbajba.

De a mentorok végül 3-1 arányban a P.J.Z.-t küldték haza. Az est legjobb képeit megtaláljátok Facebook oldalunkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr364861089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása