P. C. és Kristin Cast - Elárulva (Az Éjszaka Háza 2.)
2012. július 09. írta: redbandita

P. C. és Kristin Cast - Elárulva (Az Éjszaka Háza 2.)

Az Éjszaka házának első kötetében ismerkedtünk meg Zooeyval, akinek akkoriban kellett új életet kezdenie, hiszen megjelölték. Ez pedig azt jelenti, hogy iskolát kell váltani, beköltözni az Éjszaka Házába, hiszen (ha az illetőnek szerencséje van) akkor nemsokára vámpír válik majd belőle. Már akkor kiderült, hogy Zooey különleges lány, hiszen a jele sem volt átlagos, ráadásul már elsősként megtudta idézni az ősi elemeket. Mostanra Zooey már egészen beilleszkedett, sőt ő és a barátai alkotják ezentúl a menőket, ám Zooeyt elárulja egy hozzá közel álló személy, ráadásul elveszít egy számára nagyon fontos személyt. Ha mindez nem lenne elég akkor a pasikkal is meggyűlik a baja...

B824048.JPG

Zooey Redbird immáron a suli egyik legmenőbb csaja, hiszen a jele teljesen szokatlan, és egyre csak terjed. És persze mindenki emlékszik még arra, ahogyan megidézte az elemeket és ezzel elűzte a gonosz szellemeket, sőt mostanra ő a Sötétség Lányainak és Fiainak új vezetője is. Mondhatni, hogy már már kezd tökéletes lenni az élete, hiszen barátokat, sőt szerelmet is talált már az első könyvben. A családja persze továbbra is olyan, amilyen: a nevelőapja egy kretén, az anyját pedig teljesen újdonsült férje irányítja. A nagyija persze még mindig jófej, talán a könyv egyik legjobb karaktere. Én legalábbis nagyon bírom az öreg hölgyet, bár sajnos jóval kevesebb szerepe van, mint az elsőben.

Zoeey egyébként kezd az idegesítő főhősnők sorába kerülni nálam, Anita Blake és Bella Swan vagy Sookie Stackhouse mellé, mert szép lassan ő is teljesen elszáll magától. Főleg, hogy mostanra három "jópasi" esedezik utána: az exe, akinek ugyebár ivott a véréből, ergó a csávó teljesen odavan érte, kb. egy pincsi kutya szintjén követi és szinte már zaklatja Zooeyt. Aztán ott van a jóképű és tehetséges (személyes kedvencem) Erik Night, aki szintén kevesebb szerephez jut ebben a részben, mivel egy szavalóverseny miatt távol van az iskolától. Ám amikor visszatér szintén kifejezi Zooey felé, hogy mennyire szereti őt. Erik persze nem tudja, hogy amíg ő távol volt, addig az egyik tanár megkörnyékezte a szerelmét, aki ezt még valamelyest viszonozza is. Elég csalfa kislány ez a Zooey nem éri be egy jó pasival, neki három kell, lehetőleg egyszerre.... Még Bella is beérte két pasival, szóval ez már tényleg túlzás.

Az iskolában egyébként valami zajlik, rejtélyes dolgok történnek és Zooey úgy érzi valami titok lappang az ősrégi falak között. Ám amivel szembesülnie kell, azzal biztos, hogy nem számolt korábban... Olyan emberben fog csalódni, akiben sosem gondolta volna (megjegyzem ezen én is meglepődtem). Ezt most nem lövöm le, hagyom hagy lepődjetek meg ti is. Viszont pozitív csalódás is éri, mert ősi ellenségéről kiderül, hogy tulajdonképpen nem olyan szemét, ráadásul az eddig gonoszkodásainak is oka volt.

A többi szereplő, Zooey barátainak élete sem zökkenőmentes: többen is szerelemre lelnek, és kiderül, hogy nekik is vannak különleges vagy rejtett képességeik. Azt gondolják, hogy ennek a tanévnek a legnagyobb gondja az lesz, hogyan alakítsák át a diákok "klubját", és mit sem sejtenek arról, hogy hamarosan egyikük meghal...

Szerintem akinek tetszett az első rész, annak ez is fog és vélhetően a harmadik kötetet, A kiválasztott sem okoz majd csalódást, főleg mert elég sok elvarratlan szál marad a könyv végén. Én mindenképpen belevágok majd a harmadikba és igyekszem Nektek is beszámolni róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr294633135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása