Programajánló - Red Bull Pilvaker
2012. március 11. írta: redbandita

Programajánló - Red Bull Pilvaker

A fehér blúz, foltos papír és a penna már a múlté! Az 1848-as szabadságharc évfordulójának elõestéjén rap és slam poetry szavalóversenyen mérik össze tudásukat egymással az utca kortárs költõi! A kreatív rímekbõl, beatekbõl és elgondolkodtató szövegekbõl felépülõ szavalóverseny rendhagyó módon tiszteleg a forradalom nagyjai elõtt, és sajátos módon támogatja a verselés kultúráját Budapesten.

 

A Red Bull Pilvaker március 14-i döntõjén Petõfi Sándor és a márciusi ifjak mai „költõtársai” saját stílusukban tisztelegnek az 1848-as forradalom és szabadságharc emléke elõtt. A szavalóversenyen a rap és slam poetry feltörekvõ tehetségei forradalmi verseket adnak elõ újszerû formában: öt nagy költõnk tíz mûvébõl készíthettek átiratot saját kreativitásuk szerint. A VAM Design Centerben minden elõadó 3 percben bizonyíthatja tehetségét. A slam poetry kategória résztvevõi meghívás alapján mérettetnek meg. Rap kategóriában a szervezõk kilenc tehetséges fiatalt már beválogattak, de egy hely még kiadó a szövegelõ mezõnyben. Ide a közönség juttathat be egy elõadót, ha március 9. éjfélig leadják szavazatukat az esemény Facebook oldalán. A Red Bull MOBILE tarifa elõfizetõi négy kiadó helyre pályázhatnak a közönség soraiba, amire a kizárólag számukra elérhetõ Red Bull MOBILE mobilportálon jelentkezhetnek. Az est házigazdája Sub Bass Monster, az est vendégei Kautzky Armand és Ganxsta Zolee lesznek.

A forradalmi szavalóverseny legjobbjai értékes nyereményekkel gazdagodnak, sõt, a Red Bull MOBILE jóvoltából ez alkalommal a hallgatóság is nyerhet! A helyszínen, a versenyen elhangzottakkal kapcsolatban kérdések hangzanak majd el, s aki ezekre a leggyorsabban beküldi a helyes választ SMS-ben, hordozható, erõsítõs hangfalat és professzionális mikrofont nyerhet. Így aki addig érdeklõdve figyelte a rap és slam poetry elõadókat, a jövõben maga is az utca mûvészévé válhat.

A helyszínen a szófordulatok bizonyított nagymesterei döntenek a versenyzõk és a díjak sorsáról: Diaz, Dipa (DSP), Eckü (Hõsök), Horváth Gergely, (MR2), Saiid (Akkezdet Phiai) valamint Wolfie (Punnany Massif).

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr604311541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása