Diana Rowland - A Démon jele
2012. február 26. írta: enbee

Diana Rowland - A Démon jele

Beaulac egy unalmas kisváros Louisianában, New Orleanstól nem túl messze, St. Long megyében. Kábé az egyetlen kirívó dolog a helyiek életében a pár évvel ezelőtt itt tevékenykedő Jelfaragó nevű sorozatgyilkos volt, aki a mellett, hogy iszonyat mód megkínozta az áldozatait, mindig egy jelet is hagyott a testükön. Tizenhárom gyilkosság után gyanusított nélkül került az ügy a süllyesztőbe a rendőrkapitányságon. Most azonban újabb holttest került elő!

Kara Gillian nyomozó még friss a gyilkosságiaknál, és mivel Beaulac-ban nem túl gyakoriak az ilyen jellegű bűntények, ezért hogy egy kis tapasztalatot szerezzen, előveszi a legutolsó megoldatlan ügy aktáját, ami a Jelfaragóé. Persze ez csak a hivatalos indoklás az iratok kikérésére, valójában az egyik régi áldozatnál még járőr korában ott volt helyszínt biztosítani Kara, és arkánum nyomokat vett észre a halott körül. Ez pedig őt, mint démonidézőt különösen érdekelte, és többet akart megtudni az ügyről. Most, az új holttest előkerülésekor pedig a Beaulac-i rendőrkapitányságon Kara az, akinek a tudása a legfrisebb a Jelfaragó-ügyről. Mindenki legnagyobb meglepetésére erre hivatkozva a fiatal nyomozó kapja meg az ügyet.

Egy kisebb csapat van Kara segítségére, többek között két FBI ügynökkel, akik specialitása a Jelfaragó ügyéhez hasonló, "sátánista" jelzővel illetett esetek. El is kél a támogatás, mert nagyon úgy tűnik, hogy az új eset se nem másolás, se nem egyedi eset.

Amint beindul a hullagyártás, Kara alternatív segítséghíváshoz folyamodik: telihold alatt megidéz egy démont, hogy tőle kapjon információkat. Valami azonban félre csúszik a szertartás során, és egy alacsonyabb szintű démon helyett egy ismeretlen lény érkezik a porton át Kara pincéjébe. Egy ismeretlen, iszonyatosan hagyhatalmú, és legalább ennyire jóképű lény - már ahogyan az lenni szokott. A jövevényben alsó hangon is nagy harag örvénylik, Kara ügyes, okos idézőként be is tojik tőle, de amint a démon rájön, hogy a lány nem direkt szólította őt, lecsillapszik, méghozzá annyira, hogy Kara aktív közreműködésével szexbe torkollik a találkozó.

Nyugalom, több iszamós rész nem nagyon van a könyvben! Persze Kara vergődik az először ismeretlen, aztán már nevén nevezett (Rhyzkahl) démon miatt, akiről szintén démonidéző nagynénje révén egyre többet és többet tud meg, de a csajnak végig megvan a magához való esze, és nem csinál butaságot. Tovább nyomoz a csapatával, és a szálak végül Tessa néni múltjába vezetnek vissza. Persze ahogyan az lenni szokott, a végső nagy összecsapásban Kara majdnem ott hagyja a fogát, de elég buggyant sorozat lenne az, aminek az első kötetében meghal a főhősnő. Várjunk csak... A Démon jele elég nyilvánvalóan egy fantasy, szóval talán mégsem lenne olyan elképzelhetetlen ez a meghalós sztori... Na mindegy, Kara nagyon is él, és gyanítom alig várja, hogy a következő kötetben tovább nyomozhasson!

A történetről próbáltam nem sokat mesélni, mert A Démon jele nem csak egy romantikus fantasy, amiben mellékesen nyomozgat is a főhősnő, hanem elég komolyan felépített krimi vonala is van, mint a kezdeti Anita Blake regényeknek. Egyébként maga Kara is hasonlít Anitára: elég nagy szája van, nem fél használni sem (pl. az első hangosan kimondott mondata a könyvben az, hogy "A kurva életbe!"), és az sem rettenti meg, hogy férfiakkal kell együtt dolgoznia, és bizonyítania azt, hogy van helye közöttük.

Őszintén szólva már szemeztem egy ideje a könyv borítójával, mert olyan szép zöld színe volt, de nem vitt rá a lélek, hogy elolvassam. Ezért került fel a 2012-es várólistámra, mondván akkor muszáj leszek elolvasni! Hát az a helyzet, hogy nem bántam meg! Sokkal jobb a történet, mint amire számítottam, izgalmas, pörgős, kicsit gondolkodtatós, ráadásul Kara szimpi is, pedig a lányokkal nem szoktam könnyű kézzel bánni. Külön plusz pont azért, hogy nem ment át a történet pornóba, bár igaz, hogy így is van két pasi Kara életében, akik közül majd valahogyan választani kell. Remélem, hogy amikor ez bekövetkezik, az ugyan olyan finoman lesz megoldva, mint Rhyzkahl és Ryan felbukkanása.

Lényeg a lényeg: ha van egy szabad estétek, akkor kapjátok elő A Démon jelét!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr964186631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása