Warrior [2011]
2011. december 13. írta: enbee

Warrior [2011]

Egy alkoholista, agresszív apa mellett felnőni biztosan nem egyszerű. Conlonék erre azt a megoldást találták, hogy anya összepakolta a két fiát, és lelépett. Mármint ez volt a terv. Az idősebb fiú, aki 16 volt, ugyanis úgy döntött, hogy marad az apjával, de csakis azért, mert a szerelmét nem akarta elhagyni. Azt azonban nem hitte, hogy ha nem tart az öccsével, akkor tizennégy évet kell várnia arra, hogy újra találkozzanak.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

Brendan Conlon (Joel Edgerton) elég nehéz helyzetbe került. Két állása van, a felesége (Tess - Jennifer Morrison) is dolgozik, de most mégis úgy tűnik, hogy el fogja veszíteni a házát. Úgy dönt, hogy elvállal egy kidobói állást, de az olyan keveset fizet, hogy úgy dönt, pár alkalom erejéig visszatér régi "foglalkozásához", az MMA-hoz. Sajnos azonban a munkahelyén lebukik, és mivel egy középiskolai fizika tanárral nem összeegyeztethető a ketrecharc, Mr. C-t felfüggesztik - fizetés nélkül - a szemeszter végéig. Brendan egy veszekedés-szerű megbeszélésen ráveszi Tesst, engedje neki, hogy újra harcoljon, mert ez az egyetlen esély, hogy ne veszítsék el a házukat. Régi barátja, Frank (Frank Grillo) edzőtermébe kezd el járni, ahol a tornaterem "sztárja" egy Spárta nevű MMA tornára készül. És hogy ez miért fontos? Mert amikor a sztár kidől a sorból sérülés miatt, Brendan rábeszéli Franket, hogy őt indítsa el a megüresedett helyen az 5 millió dolláros tornán. Azt hiszem, ez a pénzdíj tényleg kihúzná Brendant és Tesst a csávából.

Tommy (Tom Hardy) volt az a testvérek közül, aki az anyjával tartott. Nehéz életük volt, a nő bele is betegedett, és meghalt. Tommy tengerészgyalogosnak állt, de miután az egész osztaga meghalt baráti tűzben, a disszidálás mellett döntött. Azért hazafelé úton még megmentett egy csapat katonát, akik benn ragadtak egy tankban... Tommy-nak egyébként küldetése van. Abban a bizonyos balesetben meghalt a barátja - "testvére" - Manny (Jaime Sinue Aguirre) is. A férfi családos ember volt, de halála után Pilar (Vanessa Martinez), a felesége és a gyerekei támogatás nélkül maradtak. Ezért hát Tommy úgy dönt, hogy úgy segít nekik, ahogyan tud. Harcolással fog nekik pénzt keresni.

Felkeresi a régi edzőtermet, ahová még akkor járt, amikor az apjával élt Pittsburgh-ben, és az első adandó alkalommal agyon veri Mad Dogot (Erik Apple), aki valami világbajnok-féleség. Mivel valaki felvette az egészet a telefonjára, és a videót feltöltötte a YouTube-ra, Tommy mondhatni pikk-pakk hírnevet szerez magára. A teremben hall először a Spártáról is, és úgy dönt, hogy elindul rajta. A terem új tulaja (Maximiliano Hernander) bejuttatja a versenyzők közé, miközben Tommy megkezdi a felkészülést régi-új edzőjével, az apjával (Nick Nolte).

Gondolom sejtitek mi következik. A fiúk találkoznak egymással a verseny helyszínén, aztán később a ketrecben is összefutnak. Csak hát mind a ketten igazi "underdog"-ok, szóval komoly kérdés, hogy kinek szurkoljon az ember? A diákok kedvencének, a boldog családapának, aki ha nem nyer, nem lesz hol laknia? Vagy a hős katonának, aki szó szerint megmentette egy egység életét a háborúban, és azért küzd, hogy az elesett társának a feleségének adja az egész nyereményét?

A fenti kérdés annyira nem is kellene, hogy nehéz legyen. Elvégre Tommy egy dezertőr, durván bánik mindenkivel, és versenyen az összes szabályt nagy ívben lesz@rja. A másik oldalon viszont ott van Mr. C, a diákok kedvence, büszke családapa, aki azért került nehéz anyagi helyzetbe, mert a kislánya szívbetegsége miatt hatalmas kórházi számlákkal kell szkandereznie. Ráadásul míg Tommy a netes videónak hála már valamennyire ismert volt szakmai körökben, addig Brendanről csak annyit tudnak, hogy egy visszavonult bunyós. A fentiek után könnyű lenne Tommy-t leírni, de ne tegyétek. Tom Hardy játékának köszönhetően ő is van legalább annyira szerethető, mint Brendan, de az igazi kedvenc akkor sem ő lesz. Hanem az apuka, Paddy.

Na jó, a lényeg. A film kitűnő választás azoknak, akik szeretik a bunyós filmeket, és azoknak is, akik nem. Mert hogy ez nem csak egy pofozkodós akció mozi, hanem sokkal több annál. Nézzétek meg, és eldönthetitek, hogy igazam van-e. És február végén remélem drukkolhatunk Nick Nolte-nak.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr703476444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása