Alfa és Omega - Alpha and Omega [2010]
2011. május 29. írta: redbandita

Alfa és Omega - Alpha and Omega [2010]

Kicsit olyan érzésem volt ezután a film után, mintha a Balto rajzfilmeket digitalizálták volna és megfűszerezték volna egy kis Rómeó és Júliával. Két merőben más körülmények között felnövő farkas izgalmas kalandjai az otthonuktól távol. A történet végül házassággal végződik, de vajon a farkaslány a szerelmet választja, vagy az eszére hallgat? Szerintetek?

A kissé szétszórt, bohókás, fürge észjárású Humphrey egy igazi omega farkas, akinek a szellemes szóviccekről szólnak a napjai. Legjobban kissé agyament barátaival lóg, a tréfálkozó farkasokkal és a videójátékokkal játszó mókusokkal. A farkasbanda tagjai igazi lúzerek, mindig bajba kerülnek és kedvenc sportjuk a szánkózás, méghozzá farönkökön. Kicsit olyanok ők mint az első jamaicai bobcsapat, a Jég veled  című filmben.

A fiú farkas teljes ellentéte Kate, az alfa nőstény, aki kötelességtudó, fegyelmezett és ügyes, kissé harcos mozgása pedig mindenkit ámulatba ejt. Kate maga a megtestesült elegancia, arisztokrácia. Ő a farkasfalka vezérének lánya, mondhatni a trónörökös.  Ehhez méltóan viselkedik, bár érezzük, hogy ebben a szerepben nem érzi teljesen jól magát.
Humprey és Kate ismerik egymást, néha civakodnak, néha szinte turbékolnak. Humprey féltékeny, mert Kate-t hozzá akarják adni az ellenséges falka fiához. Úgy látszik a politika már beszivárgott az állatvilágba is...


 

Egy véletlen folytán Kate és Humprey mérföldekre kerülnek az otthonuktól. Mivel fogalmuk sincs hol vannak kénytelenek segítséget kérni. Egy golfozó párost találnak: egy libát és egy kacsát. Ők modják meg, hogyan juthatnak vissza az erdőbe, sőt el is kísérik őket. A két legviccesebb figura a filmben!
Mindeközben otthon a menetelő rivális farkas falkák viszályt szítanak, mivel Kate eltűnése miatt nem tud létrejönni az esküvő. Kate és Humprey veszélyes, izgalmas kalandok árán hazakeveredik, a fiú már azt hiszi, mostmár minden rendben lesz köztük, de ez nem ilyen egyszerű. Kate nem hagyhatja cserben a falkát és semmiképp sem mehet férjhez egy omegához. Ugye mennyire hasonlít a sztori a Rómeó és Júliához? Elárulom, hogy mivel ez egy mese, nem lesz olyan tragikus a vége, mint Shakespeare drámájának.

Nagyon kedves, bájos animációs film, de ezt inkább ajánlom gyerekeknek, mint felnőtteknek! A kissrácoknak viszont bátran levetítheti bárki, mert szerintem élvezni fogják! A dalokra viszont ennél a filmnél is fel kell hívnom a figyelmet, mert mindegyik nagy sláger!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr852940907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása