10+1 film Húsvétra
2011. április 24. írta: redbandita

10+1 film Húsvétra

Érdekes, hogy karácsonyi filmekből nagyon sokat találni, Húsvéttal kapcsolatos viszont alig-alig. Azért én megpróbálkozom a lehetetlennel összegyűjtök néhány filmet, amikkel fokozhatod a húsvéti hangulatot. Van köztük egész családdal fogyasztható, gyerekeknek könnyen emészthető vagy olyan amit egyedül nézni a legjobb. Válogassatok nyugodtan...

1. Hopp:

Igaz, hogy múlt héten volt a premier, de valószínűleg az idei húsvéti szezon legkedveltebb nyuszija lesz a kissé pimasz dobos. A filmről mi is többször beszámoltunk már, hamarosan pedig a kritikáját is olvashatjátok. Addig is itt egy kis részlet az év legviccesebb húsvéti filmjéből:

2. Kellemes húsvéti ünnepeket

Azt hiszem ez az egyik leghíresebb húsvéti film, annak ellenére, hogy gyerekeknek nem ajánlanám. 1984 óta számtalanszor leadták már a TV-ben, hiszen minden egyes Húsvétkor látható valamelyik csatornán. Jean Paul Belmondo ebben a vígjátékban egy Casanovát alakít, aki éppen egy 18 éves lány fejét kívánja elcsavarni. Akit egyébként Sophie Marceau alakít. Ám lebukik a felesége előtt. Így a főhősünk kénytelen azt mondani nejének, hogy a lányka az ő lánya.

3. Tavaszolás Zsebibabával

A gyerekek imádják a mézfaló sárga mackó kalandjait, így ez sem okoz majd nekik csalódást. Micimackóék ezúttal is hozzák a formájukat, ám most a történet középpontjában a tavasz, a Húsvét és a kengurugyerek, Zsebibaba áll.


4. Baby bolondos dallamok: Húsvéti nyuszi márpedig van!

Szintén gyerekeknek ajánlom ezt a rajzfilmet, nekik viszont nagyon is! Aki nem ismerné a Baby bolondos dallamokat, annak elmondom, hogy itt Tapsi Hapsi, Taz, Szilveszter és a többiek még pelusos-cumizós kisbabák, akiket a Nagyi nevelget. Kalandjaik középpontjában ezúttal a Húsvét áll!

5. A húsvéti nyuszi a városba megy:

1977-ben készült ez a bábfilm, de szerintem a mai gyerekeknek is tetszeni fog. Kölyökfalván a gyerekek maguk hozzák a törvényeiket, addig maradnak fenn, ameddig csak akarnak! Tavasszal mindenki húsvéti meglepetéseket készítésébe kezd, hogy aztán Nappamacs, a nyuszi elindulhasson a hímes tojásokkal és a fincsi cukorkákkal a közeli városba. Ám nem árt vigyáznia, a mogorva városiak ugyanis nem kedvelik a gyerekeket, hát még az ugribugri nyuszikat! A legendás Fred Astaire mesél és énekel ebben a filmben, lefegyverző kedvességgel mutatja be, hogyan találják ki Nappamacsék kedvenc húsvéti szokásainkat, és nyerik meg velük szép lassan a zsémbeskedő városlakókat.

6. Húsvéti Maci Laci:

A Piknik kosarak réme, ám mi talán éppen emiatt szeretjük, nem? Ebben a rajzfilmben Maci Laci húsvéti kalandjait követjük nyomon. Ma lenne a húsvéti fesztivál, de a haspók Maci Laci minden csokitojást elpusztít. Smith vadőr a malőr után dúl-fúl, elönti a méreg (ahogyan az lenni szokott). Maci Laci és Bubu keresik az igazi Húsvéti Nyuszit, aki még megtudná menteni a Húsvétot. Csakhogy a nyuszit elrabolták, így Maciéknak kell őt megmenteni.

7. Barabás:

Bibliai történet Barabásról. Húsvét napján ugyanis Jeruzsálem népe megkegyelmezhet egy halálraítéltnek, a tömeg Jézus helyett Barabást választja, akit így - a törvények értelmében - Poncius Pilátus, római helytartónak szabadon kell engednie.

8. Húsvéti parádé:

Judy Garland és Fred Astaire a főszereplői ennek a filmnek, melyben egy elhagyott Broadway-sztártáncos be akarja bizonyítani nagyravágyó exének, hogy bárkiből képes táncost faragni. Maga mellé veszi Hannah-t, aki kezdetben ügyetlenül csetlik-botlik, de végül csak kibukik belőle a tehetség, menet közben pedig menthetetlenül beleszeret sármos partnerébe.A film 1948-ban készült és azóta is az egyik legsikeresebb film.

9. A Passió:

Mel Gibson egyik legnagyobb vihart kavart filmje. Sokan hatásvadásznak tartják, megvádolták azzal, hogy túl véres, túl hosszú. Egy másik nézőpont szerint túl objektív, naturalista és ezek miatt megrázó. Nos ezek alapján nehéz eldönteni, hogy milyen film ez. Az viszont biztos, hogy Húsvétról szól. Jézus utolsó 12 órájáról szól a film, amit akár a Youtube-on is megnézhettek.

10. Pom-pom A csipogó húsvéti tojás:

Pom-Pom és Picur kalandjainak húsvéti epizódja, amelyből kiderül, hogy miért jó, ha meglocsolnak minket, mit kell csinálni a tojásokkal, és hogy miért érdemes időben elkezdeni a beszerzésüket.

+1 Tom és Jerry Húsvéti Kacsa: az egér és a macska kalandjainak egyik epizódjában is fontos szerepet játszik a Húsvét. Itt megnézheted ezt az epizódot:

Akinek még ez sem elég, nézzétek meg mit kínál a Disney Chanel:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr732847155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása