Sikoly 2. - Scream 2 [1997]
2011. április 10. írta: enbee

Sikoly 2. - Scream 2 [1997]

Randy-nek a Sikoly első részében volt szabálya a horrorokról, ebben a filmben pedig megosztja velünk bölcsességét a folytatásokról: még több halott és még több szmötyi. Könnyen le lehet ellenőrizni, hogy az egyik woodsboroi túlélőnek igaza van-e, csupán bő másfél órára le kell ülni a tévé elé végig nézni a Sikoly 2-t.

Mozgalmasan telt az elmúlt 1-2 év Stu jól sikerült bulija óta. Sid (Neve Campbell) és Randy (Jamie Kennedy) új életet kezdve egyetemre járnak, Dewey (David Arquette) próbál egészségügyileg helyre rázódni a hátában ideget ért késszúrás óta, Gale (Courtney Cox) pedig könyvet írt a woodsboroi eseményekről, amelyből filmet is készítettek, Döfés címmel. A folytatás ennek a filmnek a premierjén kezdődik, ahol a plakáton is látható Jada Pinkett Smith-t és a pasiját (Omar Epps) megölik. Jó szokásukhoz híven a riporterek egyből megjelennek az egyetemen Sidney-t keresve, annak ellenére is, hogy a rendőrség szerint a gyilkosságoknak nem volt közük a Billy-Stu sikersztorihoz. Ez az álláspont csak addig védhető igazából, amíg Randy Cici ('Sziszi' - Sarah Michelle Gellar) nevű csoporttársát is halálra nem bökdösik.

Gale már a kettős gyilkosság után elment Sidney-hez, Cici halála után pedig Dewey is megjelent a színen. Mivel a régi és az új eset között a rendőrségnek (Gale segítségével) sikerült kapcsolódási pontot találnia, ezért mindenki biztos lehet benne, hogy a gyilkos Sidney-re vadászik. A lány kap maga mellé két rendőrt óvóbácsinak, de ettől még a gyilkosnak marad éppen elég célpontja a régi és az új barátok közül. Randy-t, Gale-t és Dewey-t már ismerhetitek az első részből, az újonnan jöttek Sidney orvostanhallgató pasija Derek (Jerry O'Connell), a szobatárs Hallie (Elise Neal), és a filmbuzi csoporttárs Mickey (Timothy Olyphant). Na és persze ott van még Az Ártatlan Ember, aki most hírnévre, elismertségre vágyik, Cotton Weary (Liev Schreiber) is. Jobb, ha felkészültök a veszteségekre, mert ennyi túlélőnk a film végére tutira nem lehet!

Nem rossz a film, de valahogy mégsem klappol a sztori. Nem azt mondom, hogy a készítők összecsapták a Sikoly 2-t, talán csak túl nagy volt rajtuk a nyomás, hogy minél hamarabb bemutassák a folytatást az első rész sikere után - nem tudom. A gyilkos valódi kiléte kifejezetten bugyuta megoldás, a Gale-Dewey szál kiszámítható, az elején beígért vérengzés elmaradt, és amit Jada Pinkett Smith művel haláltusa gyanánt... hát jaj. Az aktuális Csillag születikbe simán bevághatnák a "ciki" blokkba.

A filmben több ismerőssel is összetalálkozhatunk, például Rebecca Gayheart az egyik lányszövetséges hölgyemény, Randy vitapartnere a filmes órán Johsua Jackson, Cici telefonos barátnőjét pedig Selma Blair "alakítja". Rajtuk kívül felbukkan még orvosként a rendező Wes Craven, újságíróként az író és producer Kevin Williamson, valamint diákként az első részben Stuartot alakító Matthew Lillard is. Ezek persze nem fontos részletek, de az ilyen apróságok nekem mindig tetszettek. Mindig, mint ahogyan most is. De azért elég kellemetlen, ha ez egy film csúcspontja, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr862814964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása