Sophie Kinsella - Emlékszel rám?
2011. január 19. írta: redbandita

Sophie Kinsella - Emlékszel rám?

Vicces, megdöbbentő, fordulatokban gazdag történet arról, hogyan dolgozod fel, ha egy szép napon (egy kórházban) arra ébredsz, hogy több évre nem emlékszel az életedből! De hogyan leheséges ez? Hogyan lehetséges, hogy Lexie nem emlékszik: férjére, az esküvőjére, előléptetésére, új otthonára? És még nagyon sok minden másra sem, ahogy az szép lassan kiderül! Az egész élete más lett, mint amilyenre ő emlékszik!

Lexie utolsó emlékképe, hogy 24 éves és egy barátnőivel töltött este után a barátjára vár a szakadó esőben. De Lúzer Dave nem jön el. Megjegyzem a lúzert nem én találtam ki, Lexie és három legeslegjobb barátnője hívják így a fiút. De okkal! Miközben taxiért furakszik megcsúszik a lépcsőn, és elesik. Kórházban tér magához, de igyekszik gyorsan elhagyni a kórházat hiszen ma van édesapja temetése. Csakhogy ekkor olyan dolog történik, amire senki sem számít. Lexie már 27 éves, és már nem 2004-et, hanem 2007-et írnak.
Először úgy gondolja biztosan három évig kómában feküdt, de kiderül, hogy nagyon is aktív életet élt az elmúlt három évben. Bár ő semmire sem emlékszik, minden a kishúga (aki időközben már nem is olyan kicsi) és kissé flúgos anyukája mesélnek el neki. Lexie semmire nem emlékszik: sem az esküvőjére, sem a férjére Erikre, sem az új állására, sem luxusotthonára. De ennél furcsább, hogy a külsője is megváltozott: utolsó emlékképe egy kissé túlsúlyos, kapafogú, kócos hajú, rosszul öltözött nő. Most amikor a tükörbe néz egy vékony, gyönyörű, szexis nő néz vele szembe. Hogy lehet ez?
 
Kiderül, hogy Lexie most egy autóbaleset miatt került kórházba, de hogy emiatt van-e amnéziája, azt senki sem tudja! Mindenesetre vissza kell térnie az életbe, ezért hazatér (számára újdonsült) luxus házába, férjével Erikkel. De semmi sem ismerős számára, a ruhás szekrény tele van drágábbnál drágább, márkásabbnál márkásabb kosztümökkel, körömcipőkkel. De Lexie számára nem ismerősek, utolsó emlékképében ő farmerben és kinyúlt pulóverek, sportcipőben járt be a szőnyegboltba, ahol barátnőivel dolgozott.
 
Csakhogy most már ő ott az egyik kisfőnök. A munkahelyére is visszatér, ahol szembesül azzal, hogy mindenki gyűlöli. Egykori barátnői szóba sem állnak vele, kiállhatatlan, törtető nőnek tartják. Lexie semmit nem ért. Hogy történt mindez, hogyan fordult minden a feje tetejére?
 
Időközben egyre több titokra fény derül, olyanokra amikről Lexienek semmilyen emlékképe sincs pl. hogy a férjével való kapcsolata talán nem tökéletes, a húga nem az a kislány már akire emlékszik, édesanyja teljesen tönkrement stb. A munkahelyén valaki az ő székére pályázik, és ehhez akár Lexie amnéziáját is felhasználja! Amikor már úgy érzi minden a fejére omlik, feltűnik John. De ki is ez a jóképű építész? Lexie szeretője, amire szintén nem emlékszik, de a férfi ezt mondja neki. Vajon ez igaz vagy a férfi át akarja verni? Vajon megtudja e tartani állást ilyen körülmények között? Vajon kibékül majd egykori legjobb barátnőivel?
 
Nagyon izgalmas, vicces néhol romantikus olvasmány! Aki szereti Sophie Kinsella írásait, annak biztosan tetszeni fog. De ha szereted a romantikus, vicces történeteket akkor is bátran olvass bele ebbe a regénybe! Szerintem tetszeni fog! Inkább lányoknak, nőknek ajánlom, de nekik garantáltan tetszeni fog!
 
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr272593639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása