Eclipse
2010. július 15. írta: redbandita

Eclipse

A Napfogyaztkozásról:

"te mindig az én Bellám leszel!" vs. "harcolni fogok érted, amíg dobog a szíved!"

Megint furcsa érzéssel írok. Egyrészt az Újhold tetszett, másrészt az Eclipse könyvet imádtam, és a filmről is jókat hallottam. Mégsem tudok egyértelműen pozitív véleményt írni a Napfogyatkozásról. Nekem az annyira megint nem tetszett. De már arra is gondoltam, hogy velem van a hiba! Nekem megint kimaradtak tök fontos dolgok, a zene sem illett bele a filmbe, és ugye ott van Bella, aki nekem még mindig nem szimpatikus. Sem karakter, sem a színésznő „alakítása”. Na azt hiszem most váltam közutálat tárgyává a rajongók között!

Aki ennek ellenére rányomott a Tovább gombra, annak azt tudom mondani, hogy vannak pozitívumok is. Például Edward és Jacob még mindig nagyon aranyosak, helyesek. És ami abszolút pozitívum volt nekem, hogy végre a mellékszereplők is nagy szerephez jutnak! Pl. a Cullen család, vagy a vérfarkasok nem csak a harcokban jeleskednek! Megismerjük Rosalie és Jasper történetét, és megismerünk néhány legendát a farkasokról. De Bella szülei is nagyobb szerepet kapnak, mint az első két filmben. Én Charliet már egészen meg is kedveltem! Bár még mindig Alice a kedvencem…

Na de a sztoriról is néhány gondolat!  Az előző film ugyebár egy lánykéréssel zárult. Na az Eclipse itt folytatódik! De vajon mit válaszol Bella? Ismét izgalmas és veszedelmes kalandok várnak a főszereplőkre! Hatalmas összecsapás készülődik, visszatér egy régi szereplő (aki Bella életét akarja), és a Cullen család szövetséget köt a vérfarkasokkal… Címszavakban így lehetne összefoglalni a történetet. De megismerünk új vámpírokat és farkasokat is! És a Volturi is képviselteti magát!
„a Volturi senkinek nem ad második esélyt!”
Az is negatívum volt számomra, hogy a film első kétharmadában, alig történik valami, miközben a csatát és annak előkészületeit (ami pont az izgi rész lett volna) azt kb. 30 percbe sűrítették. Az sem tetszett, hogy sok (általam fontosnak) tartott részt kihagytak! Oké, értem, hogy egy több, mint 500 oldalas könyvnek nem lehet minden részletét „feldolgozni”. De én lehet, hogy más részeket hagytam volna benne, mint a film rendezője!

A három főszereplő alakítása nem rossz, bár Kristennek még van hova fejlődnie! A mellékszereplők közül (mint már említettem) a Cullen család (közülük is: Jasper, Alice, Carlisle és Esme) a Charliet alakító, Billy Burke kiemelkedik. Emellett pedig Jean (Dakota Fanning) is ördögien alakítja a gonoszt! Aki viszont nekem nem tetszett az az új Victoria, Bryce Dallas Howard.
 
Mindentől független azt javaslom, hogy akik szerették a könyvet vagy látták az előző két filmet, ezt se hagyják ki! Én is meg fogom nézni a negyedik és ötödik részt is! Hiszen a remény hal meg utoljára! Másrészt kíváncsi vagyok ki győz a végén? Melyik srácot választja Bella?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr832154354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muse · http://muse.blog.hu 2010.07.16. 17:38:46

Én úgy tudom, hogy csak 4 rész lesz, nem? Vagy az utolsó részt itt is kettébontják majd, mint a Harry Potternél? Hozzáteszem, nem rajongok a Twilight-ért, de aranyos volt az ajánlód! :)

enbee 2010.07.16. 17:47:06

@Muse: az utolsót kettévágják. ami jó, mert így nem kell kihagyni mindenfélét a kedvenc részemből :] de hogy várni kelljen a film végére egy évet... ez szerintem elég gonosz dolog.

Muse · http://muse.blog.hu 2010.07.16. 18:36:30

@enbee: Hidd el, megtalálják a módját, hogy így is kihagyjanak belőle fontos dolgokat... Az egy év különbség pedig csak a rajongók feltüzelésére jó, semmi másra - hiába gonosz dolog, ha bejön... :)

enbee 2010.07.17. 18:56:08

@Muse: a farkasok "magánélete" nem ebben a részben kellett volna, hogy benne legyen? kicsit összefolynak a kötetek már :] na mert az sztem fontos lett volna ahhoz, hogy az utolsó rész ne tűnjön túl perverznek... vagy pont ezért hagyták ki?

redbandita 2010.07.19. 12:09:15

@enbee: nem tudom mire gondolsz mint a farkasok magánélete... Ha kifejted tudok rá válaszolni :)
süti beállítások módosítása