Suzanne Selfors-Mentsük meg Júliát!
2010. június 14. írta: redbandita

Suzanne Selfors-Mentsük meg Júliát!

Vigyázat spoileres (történetleíró) ajánló!

Egy újabb pirospöttyöskönyv, amit minden lánynak és nőnek csak ajánlani tudok! Kb. egy hete olvastam el ezt a könyvet, és nagyon tetszett. Néhány nap alatt ki is olvastam, nehéz volt letenni. Nem egy átlagos törénet...
 

Mimi Wallingford 17 éves (természetesen amerikai) fiatal lány. De nem élhet hétköznapi életet. Ő színésznő. Pedig nem akar az lenni. Édesanyja kényszeríti rá. Így minden este kosztümbe bújik, és „álarcot” ölt. Mimi a híres Wallingford (színész) család utolsó tagja, dédnagymamája híres primadonna volt.

Mimi anyukája (férje halála óta) egyedül vezeti a családi színházat, de nem sikeres ebben. Csődhelyzetbe kerül, és lánya félretett pénzét is elkölti. Egyetlen kiút egy sikeres előadás-sorozat lenne. Így műsorra tűzi a Rómeó és Júliát, és Rómeó szerepét egy tinisztárnak, Troy Summer-nek adja. Mimi pedig Júlia bőrbe bújik. De a darab premierje kudarcba fullad.

A lány el akar szökni nagynénjéhez, hogy végre saját álmát valósítsa meg, orvos akar lenni. De az anyja közbelép, minden este elrángatja a lányt a színházba és kényszeríti a fellépésre.
Az utolsó előadás estéjén összevesznek, egy pofon is elcsattan. Mimi kezében talizmánjával elfut. Troy pedig követi. És ekkor történik valami. A medál melyben (a legenda szerint) Shakespeare műveinek hamvai vannak eltörik, és a fiatalok belélegzik a hamut. Ekkor olyan dolog történik, ami örökre megváltoztatja az életüket...

A napfényes Verona tárul elénk, és a kalandok elkezdődnek. Mimi megismerkedik a Rómeó és Júlia „igazi” szereplőivel. Barátságot köt Capulet Júliával. Elhatározza, hogy ezúttal happy end-del zárul majd mindenidők legszebb szerelmespárjának története. De vajon sikerül-e neki megmenteni Júliát? Milyen is valójában Verona? Megtalálja Mimi az igaz szerelmet? Visszajut-e a jelenbe? Valóra válnak-e majd álmai?

Izgalmas, vicces, romantikus regény. Időutazás, szerelem, kardforgatás, családi viszály- minden megtalálható a regényben. Könnyed (mai) hangnemben ír Selfors, mégis helyzetképet kapunk a sok száz évvel ezelőtti Veronáról.

Egyszer mindenképpen el kell olvasni!
 
Értékelés:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr722081136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enbee 2010.06.14. 16:39:02

jók ezek a vörös pöttyös könyvek! én Libba Bray-től olvastam Gemma Doyle történetét (csak az első kötetet), és az is olyan kis furi. mármint egy tipikus kis lányos sztori, valami finom, extra csavarral. nincs túlspilázva, de érdekes, és olvasmányos. nem azt mondom, hogy vakon megbízom abban a piros pöttyben a borítón, de nekem jó ajánló!

redbandita 2010.06.14. 16:59:32

én is szeretem őket :) Eddig még nem olvastam olyat belőle ami ne tetszett volna! Izgatottan várom a Libba Bray könyv ajánlóját is... Hogy érdemes-e elolvasnom, vagy keressek mást :)
süti beállítások módosítása