Clint Eastwood nem akar színészkedni
2019. január 18. írta: redbandita

Clint Eastwood nem akar színészkedni

acsempesz_werkfoto.jpeg

De ha elég jó a téma, és ha elég jó rendező kéri fel, akkor persze más a helyzet. Ez derül ki A csempész (The Mule, már a mozikban) című filmje kapcsán adott interjúkból.

"A helyzet az, hogy a rendezésben az a csodás, hogy nagyon sokféle dolgot csinálhatok" – mondta
újságíróknak a 88 éves mozilegenda. "A színész meg általában hasonló dolgokat kénytelen vállalni. Ráadásul a korombelieknek nem írnak túl sok szerepet, és én csak a színészkedés kedvéért már nem játszom: csak azt a karaktert jászom el, akiben valami fontosat látok."

Persze A csempész-ben volt némi könnyítés. A mexikói drogkartellnek futárkodást vállaló nyugdíjas történetét ő rendezte, és ő kérte fel saját magát a főszerepre. Eastwood szerint egyáltalán nem nehéz az embernek saját magát rendeznie, főleg, ha abban is majd ötvenéves gyakorlata van: ő 1970-es első rendezésében, a Play Misty for Me-ben kezdte megtanulni a kettős mesterséget. Ezért tudott tanácsot adni színészének, Bradley Cooper-nek, amikor ő az erősen Oscar-esélyes Csillag születik készítése idején néha segítségért fordult hozzá…

IC Press

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr7314586068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása