Az utolsó remény a Viasat 6-on
2016. augusztus 24. írta: redbandita

Az utolsó remény a Viasat 6-on

Mit tennél, ha egy halálos járvány miatt csaknem kipusztulna az emberiség és te lennél az utolsó túlélők egyike? A VIASAT6-on augusztus 30-tól indul Az utolsó remény című sorozat, amelyből megtudhatjuk, milyen lehet egy olyan poszt-apokaliptikus világban élni, ahol nem más a tét, mint maga az emberiség.

last_ship02.jpg

Meteor-becsapódás, halálos járvány, atomháború vagy mesterséges intelligencia? Vajon hogyan fog bekövetkezni a világvége? Bizonyára mindenkinek van róla valamilyen elképzelése, de szerencsénkre még nem sikerült megtapasztalnunk. Legalábbis idáig.

A történelem során megannyi apokaliptikus jóslat és dátum született, legutóbb 2012-ben „pánikolt be” a világ, amikor véget ért a maják által használt naptár egy ciklusa. A legtöbben monumentális, kozmikus események bekövetkeztében látják az apokalipszist, pedig akár egy globális fertőzés is véget vethet az emberiség történetének. Hisz egy világjárvány bármikor kitörhet, ahogy több halálos fertőzés is végigsöpört már az emberiségen. A leghírhedtebb mindközül az emberi történelem legpusztítóbb járványa, a fekete halál néven elhíresült pestisjárvány volt, amely a 14. század közepén tombolt. A becslések szerint a járványnak négy év alatt körülbelül 75-200 millióan estek áldozatul, amely még a történelmünk legnagyobb fegyveres konfliktusaként ismert második világháború körülbelül 72 millió halálos áldozatának számát is bőven meghaladta.

A VIASAT6 premier sorozatában az emberiségnek most egy minden korábbinál veszélyesebb járvánnyal kell szembenéznie.

last_ship01.jpg

Négy hónappal ezelőtt az amerikai kormány egy hadihajó kíséretében kutatócsoportot küldött az északi sarkkörre. Dr. Rachel Scott virológus valódi küldetéséről a hajó legénysége - a karizmatikus Tom Chandler kapitányt is beleértve - semmit sem tud. Több hónapos kutatómunka és rádiócsend, valamint egy oroszok általi támadás után kiderül, hogy a kutatók valójában egy halálos vírus ellenszerét keresik, amely járványként elterjedve elpusztította az emberiség 80 százalékát, miközben a hajó a sarkkörön volt. Chandler kapitány és legénysége kénytelen ráébredni, hogy egyedül maradtak a világ pusztulását túlélő hajóval a semmi közepén, kétségek között küzdve a túlélésért. Az amerikai elnök meghalt, a világ kormányai összeomlottak, hazájuk csupán árnyéka már önmagának, az emberek napról napra halnak meg tömegével, a világon káosz és fejetlenség lett úrrá. Nincs más választásuk, mint útnak indulni, hogy megtalálják a vírus ellenszerét, megállítsák a járványt és megmentsék az emberiséget, mielőtt még túl késő.

A sorozat executive producerei között a „világvége specialistaként” elhíresült világhírű Michael Bay-t (Transformers, Armageddon) is felvonultatja, akinek neve hallatán garantált, hogy minden robbanás nagyfilmesen látványos és jól időzített lesz.

Az utolsó remény című sorozat 2016. augusztus 30-tól dupla részekkel látható minden kedden 22.00 órától a VIASAT6 műsorán.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr8611675499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása