Februári mozipremierek
2016. február 01. írta: redbandita

Februári mozipremierek

A tél utolsó hónapjában is vár még ránk néhány jó film a hazai mozikban. Érkezik egy újabb képregényhős, Deadpool. Több Oscarra jelölt film is bemutatásra kerül, elrabolják George Clooney, Gerard Butler és Jaime Lannister pedig közös produkcióban szerepel.

16februar.jpg

Február 4

A fekete ötven árnyalata [2016] - The Fifty Shades of Black - amerikai vígjáték
Rendező: Michael Tiddes
Szereplők: Marlon Wayans, Kali Hawk, Jane Seymour

Ha Christian Grey felizgatott vagy feltüzelt, akkor várj, míg találkozol Christian Blackkel! A nagysikerű Szürke ötven árnyalatának fergeteges paródiája, melyet a Horrorra akadva valamint a Feketék fehéren című filmek alkotói készítettek, és Mr Black erotikus játszószobájába enged bepillantást, ahol természetesen minden kemény és durva...

A fiú [2016] - The Boy - amerikai horror
Rendező: William Brent Bell
Szereplők: Lauren Cohan, Rupert Evans

Egy amerikai lány pénzkereset gyanánt egy angliai családnál helyezkedik el mint bébiszitter. Azonban a gyermek akire vigyáznia kell nem más mint egy 8 éves gyermek mására készített porcelánbaba. A háziak által szabott szabályokat nem szabad megszegni, mivel azok be nem tartása súlyos következményeket von maga után. Néhány nem várt esemény arra enged következtetni, hogy a baba talán nem is olyan élettelen.

A nagy dobás - The Big Short - amerikai dráma, 130 perc
Rendező: Adam McKay
Szereplők: Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell, Brad Pitt

Amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni - a gazdaság globális összeomlását -, támadt egy ötletük: A nagy dobás. Bátor befektetésük a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba viszi őket, ahol meg kell kérdőjelezniük mindenkit és mindent.

Barbie: Titkosügynökök [2016] - Barbie:Spy Squad - amerikai-kanadai családi film, 76 perc

Barbie és legjobb barátnői, Teresa és Renee keményen dolgozó tornászokból beépített titkos ügynökökké válnak ebben az izgalmas, akciódús kalandban! Amikor egy szupertitkos kémügynökség felfigyel a lányok elképesztő tornászi képességeire, megbízzák őket, hogy eredjenek egy drágakövekre specializálódott besurranó tolvaj nyomába, akinek eddig mindig sikerült kereket oldania. Szuperkütyüikkel, káprázatos álcáikkal és cuki robotállatkáikkal a lányok bizonyítani próbálják, hogy ügyességgel és csapatmunkával végre lehet hajtani a küldetést. Csajok, akcióra fel!

Brooklyn [2015] - ír-angol-kanadai romantikus film, 111 perc
Rendező: John Crowley
Szereplők: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson

Eilis (Saoirse Ronan) többre vágyik, mint annyi jutott neki. Elhagyja hát az anyai otthont, és Írországból New Yorkba költözik. 1950-ben ez egy magányos, kíváncsi lány számára ez olyan, mintha egy másik bolygóra került volna. Hamar magával is ragadja a nagyváros forgataga, és a honvágyat gyorsan legyőz egy mindent elsöprő szerelem. Ám nem ilyen egyszerű új életet kezdeni. A lány régi élete nem tűnik el nyomtalanul, és Eilis hamarosan válaszút előtt találja magát: választania kell két világ és két élet között.

Február 11

Carol [2015] - angol-amerikai romantikus dráma, 118 perc
Rendező: Todd Haynes
Szereplők: Cate Blanchett, Rooney Mara

Az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején a húszas éveiben járó Therese (Rooney Mara) Manhattan egyik nagyáruházában dolgozik eladóként, és naphosszat a jobb életről, és a szerelemről álmodozik. Egy nap találkozik a jómódú Carollal (Cate Blanchett), aki kihűlt házasságában vergődik, és amit talán csak kislánya iránti imádata tart egyben. A két nő között rögtön szikrázni kezd a levegő, és kezdetben ártatlannak induló találkozásuk az érzelmek hatására gyorsan elmélyül. Carol féltékeny és továbbra is szerelmes férje (Kyle Chandler) meg akarja kérdőjelezni a nő anyai rátermettségét, valamint erkölcsösségét. Később pedig további, mélyre elásott titok is felszínre kerül a múltból.

Deadpool [2016] - amerikai-kanadai film, 106 perc
Rendező: Tim Miller
Szereplők: Ryan Reynolds, Morena Baccarin

A szuperhősök korát éljük, de vár még néhány meglepetés. Wade Wilson (Ryan Reynolds) a különleges erőknél szolgált, azután zsoldos lett. Egy furcsa, alig legális kísérlet eredményeképpen a szervezete meghökkentő képességekre tett szert: hihetetlenül gyorsan meggyógyul, bármi baj éri. De nem ez az egyetlen fegyvere: őrült, gonosz humora is van - és nem fél használni. A szupererős ember, aki a valóságból átlépett a hősök birodalmába, most élete legnehezebb háborújába indul: bosszút akar állni azon az emberen, aki egykor majdnem tönkretette őt.

Egy szobalány naplója [2015] - Diary of Chambermaid - francia-belga dráma, 96 perc
Rendező: Benoit Jacquot
Szereplők: Léa Seydoux, Vincent Lindon
Célestine Normandiában egy vidéki nemesi családnál szobalány. A filmen az ő naplójának oldalai elevenednek meg. Úrnője vallási őrületben él, a ház feje pedig a cselédeket hajkurássza. A fiatal lány mindkettőjüknek kiszolgáltatott, miközben mélységesen meg is veti őket.

Hogyan legyünk szinglik? [2016] - How to be Single? - amerikai vígjáték, 108 perc
Rendező: Christian Ditter
Szereplők: Rebel Wilson, Dakota Johnson, Alison Brie
Van, aki profi mód műveli a szingliséget, van, aki rossz ebben a műfajban... és van Alice. Meg Robin. Meg Tom, David és a többiek. New York tele van magányos szívvel és testtel, olyanokkal, akik kiválóan érzik magukat a bőrükben és olyanokkal, akik rettentően; és egyáltalán nem akarják mindannyian ugyanazt. Van, akinek életre szóló szerelem kéne, van, akinek csak egy vad éjjel, vagy még annál is kevesebb.  A film a randik, a viszonyok, csalások és nagy szeretkezések világában vezet el, hősei mind páratlan emberek, akik a párjukat keresik - a városban, amelyik sosem alszik.

Norm, az északi [2016] - Norm of the North - amerikai-indiai animációs film 
Rendező: Trevor Wall

Norm, a bőbeszédű jegesmedve egy egyszerű kérdésben hajthatatlan: a turistáknak semmi keresnivalója az Északi-sarkon. Amikor egy eszelős ingatlanfejlesztő a fejébe veszi, hogy luxuslakásokat épít otthona jegére, Norm azt teszi, amit minden normális jegesmedve tenne a helyében: felveszi a kesztyűt és egy csapat arasznyi, rettenthetetlen lemminggel az oldalán elindul New Yorkba, hogy egyszer és mindenkorra jegelje üzletet.

Short skin - Szűkölő kamaszkor [2014] olasz vígjáték, 86 perc
Rendező: Duccio Chiarini
Szereplők: Matteo Creatini, Francesca Agostini

Edoardo most tizenhét éves, és ha a hormonok nem jelentenének számára elég nyomást, környezete még tovább sulykolja bele azt az érzést, hogy minden a szex körül forog. Az egyetlen nehézség a szűz fiú számára, hogy fitymaszűkülete van, amely meggátolja őt a szexuális felfedezésben. Edoardo családjával együtt Pisa közelében, egy tengerparti nyaralóban vakációzik. A fiú szerencsére elég indokot talál, hogy kitegye a lábát a házból, hogy például gyerekkori barátjával, Arturóval lógjon. Arturo annyira szüzessége elvesztésének megszállottja, hogy mindent megpróbál a cél elérése érdekében, még fizetni is hajlandó lenne érte, és természetesen barátját is efelé terelgeti. Edoardo gátlásainak leküzdésében segítségére lesz a szomszéd lány, Bianca érkezése. Duccio Chiarini bemutatkozó nagyjátékfilmjében a lágy komikum és drámai mélység ötvöződik egy hiteles, sokszor megmosolyogtató történetben.

Február 18

Barátság extrák nélkül [2014] - Una donna per amica - olasz vígjáték, 88 perc
Rendező: Giovanni Veronesi
Szereplők: Fabio De Luigi, Laetitia Casta

Francesco és Claudia két szép, fi atal jóbarát. A férfi kicsit szerencsétlen, ugyanakkor jó humorérzékkel megáldott ügyvéd. A nő szabad lelkű, antikonformista állatorvos. Kettejük között nincs titok, de amikor Claudia életébe belép Giovanni és megkéri a nő kezét, Francesco észreveszi, hogy a nő-férfi barátság az elképzelésekhez képest összetettebb dolog.

Férfiak és csirkék [2015] - Mænd & h∅ns - dán-német vígjáték
Rendező: Anders Thomas Jensen
Szereplők: Mads Mikkelsen, David Dendick

Gabriel (David Dencik) és Elias (Mads Mikkelsen) hiába testvérek, gyökeres ellentétei egymásnak. Gabriel lestrapált egyetemi professzor, Eliast meg csak a nők és a közhelyes tények foglalkoztatják. Egyik óráján Gabriel telefonhívást kap, amelyben közlik vele, hogy apjuk elhunyt. Életük váratlan fordulatot vesz, amikor egy videófelvételből megtudják, a megboldogult igazából nem is a biológiai apjuk volt, mert ő valójában még mindig él, egy szigeten. A két testvér útnak indul, és a szigeten csupa meglepetésben lesz részük. Megismerkednek a polgármesterrel, és annak lányával, aki utálja az életét, önmagát, a családját és a szigetet, és egyébként is kicsit neurotikus nő. A szülői házban aztán egy csomó állat mellett olyan hibbant emberekkel is találkoznak, akikről nemcsak az derül ki, hogy testvéreik, de ismerik az eltitkolt igazságot a családjukról és önmagukról is.

Hókirálynő 2 [2014] Snezhnaya koroleva 2. Snezhnyy korol - The Snow Queen 2 - orosz animáció, 78 perc

Élt egyszer egy kegyetlen, fagyos szívű Hókirálynő, aki egykor dermesztő télbe borította az egész világot. Hatalmát egy jószívű, bátor kislánynak, Gerdának sikerült megtörnie, amiben segítségére volt Orm, a troll. Orm egykor a Hókirálynő szolgálatában állt, ám végül a barátai kedvéért legyőzte gyávaságát, és szembefordult a félelmetes királynővel. Az átok megtörése után felenged a fagy, és minden visszatér a régi kerékvágásba. Orm kiszabadítja a trollokat a jég fogságából, hőstettét azonban nem meri felvállalni, nehogy kiderüljön, hogy ő igazából a Hókirálynő szolgája volt. Így hát teljes ismeretlenségben bányászként tengeti a hétköznapjait szeretett nagyija oldalán. Egy nap a trollok királya közhírré teszi, hogy férjet keres az unokahúgának, Maribel hercegnőnek, és a kiválasztott lovag a fele királyságát is elnyeri. Orm kapva kap az alkalmon, ő is jelentkezik a próbára, de a döntő pillanatban mégis inába száll a bátorsága. Azt lódítja, egyedül győzte le a Hókirálynőt. Hazugságával olyan események láncolatát indítja el, amely újra rászabadítja a világra a gonosz fagyos erejét...

Spotlight - Egy nyomozás részletei [2015] amerikai dráma, 128 perc
Rendező: Tom McCarthy
Szereplők: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams

Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során.A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot.

Február 25

Ave, Cézar! [2016] - Hail, Caesar! - amerikai-brit vígjáték
Rendező: Joel és Ethan Coen
Szereplők: George Clooney, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Ralph Fiennes, Channing Tatum

Joel és Ethan Coen új vígjátéka Hollywood aranykorába repít minket, és egy nagy stúdió problémamegoldójának egy napját követi nyomon, amikor számos probléma vár megoldásra.

A zarándok - Paulo Coelho legjobb története [2014] - Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho - brazil-spanyol életrajzi film
Rendező: Daniel Augusto
Szereplők: Júlio Andrade, Ravel Andrade

Az Alkimista íróját mindenki ismeri, azt azonban kevesen tudják, hogy műveinek fő inspirációs forrása a saját élete, ami pedig, izgalmasabb, fordulatosabb és meglepőbb, mint amilyet az írói képzelet létre tud hozni. A fiatal Paulo Rock and Roll történelmet írt Brazíliában, megszökött az őrület karmaiból, flörtölt a halállal, spirituális mélységekbe merült. Szenvedett és mosolygott a szeretetért és soha nem adta fel legnagyobb álmát, hogy író lehessen. A Zarándok egy lenyűgöző történet a mítosz mögött rejlő emberről. A Zarándok egy személyes, hiteles és autentikus életrajzi film, a világ legelismertebb írójáról, aki munkásságával és életével emberek millióinak adott erőt és inspirációt.

Egyiptom istenei [2016] - Gods of Egypt - amerikai fantasy
Rendező: Aley Proyas
Szereplők: Gerard Butler, Nikolaj-Coster Waldau

Az igaz szerelem és a világ megmentése érdekében egy okos, ám halandó tolvaj szövetkezik egy erős, de bosszúálló istennel, hogy megállítsák a sötétség könyörtelen istenét, aki el akarja pusztítani a világot és a túlvilágot.

Mennyit ér egy gyermek? [2015] - La loi du marché - francia dráma
Rendező: Stéphane Brizé
Szereplők: Vincent Lindon, Karine de Mirbeck

Napjaink Franciaországában járunk. Thierry korábban gyári munkásként dolgozott, de egy éve munkanélküli. Mindenáron megpróbál a felszínen maradni. Napközben a munkaügyi központban van, ahol hosszadalmas, komikus helyzeteket eredményező csoportos foglalkozások során készítik fel a munkakeresőket az állásinterjúkra. Esténként pedig jó férj és jó apa próbál lenni. Tizenéves fia, Matthieu értelmi fogyatékos, de vidám és magabiztos: éppoly elszántsággal küzd egy boldogabb életért, mint kitartó és eltökélt apja.

Szeleburdi család síel [2014] - Sune i fjällen - svéd családi film
Rendező: Gustaf Akerblom
Szereplők: William Ringstörm

A Svensson család síelni megy a télen a hegyekbe, de az ő esetükben kódolva van, hogy a dolgok nem fognak simán menn
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr768344552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása