Programajánló - Nikolas és Niki koncerje a Budapest Jazz Clubban
2015. szeptember 02. írta: redbandita

Programajánló - Nikolas és Niki koncerje a Budapest Jazz Clubban

A nemzetközileg is ismert és elismert, Junior Prima-díjas jazzénekesnő, Szőke Nikoletta, valamint hazánk egyik legjobb és legnépszerűbb pop előadója, Takács Nikolas közös produkciója igazi zenei csemege, amely hidat képez a műfajok között. Jazz, soul, r’n’b és latin elemeket magába olvasztó zenei kirándulás, melyben élvonalbeli jazz zenészek kíséretében mindkét előadó megmutatja saját egyéniségét.

szokeniki_nikolas.jpg

A kiváló énekesnő és énekes, Nikolas "Boldoggá tenni" című videoklipjén keresztül ismerkedtek meg, melyben Nikoletta férje, a zenekar nagybőgőse, Barcza Horváth József is közreműködött. Megismerkedésüket követően Nikoletta és Nikolas számára a másik előadói stílusa, és a zene iránt érzett teljes elkötelezettsége egyértelművé, szinte magától értetődővé tette, hogy közös produkciót hozzanak létre.  A munka már az első pillanattól olajozottan zajlott, a vadonatúj formáció, megalakulásához képest egészen rövid időn belül két videofelvétellel is jelentkezett. A több tízezres megtekintést elért "Citromfa" és "Just the way you are" stúdiófelvételek jól mutatják, hogy a zenekar a különböző stílusok összeolvasztásával ugyan, mégis egységes hangzásra törekszik. Ebben a zenekar gitárosa és a számok hangszerelője, a New Yorkban is kiemelkedő eredményeket elért Fenyves Márton is oroszlánrészt vállal.

A projekt valódi sikerét a két szólista izgalmas különbözősége, más tekintetben hasonlósága, és főként a mindkettőjükre jellemző nyitottság szavatolja. Az elsősorban jazz zenében alkotó, ám a pop zene iránt is kacsingató énekesnő és a pop zene berkein belül tevékenykedő, ám mind énektechnikáját, mind zenei mélységét tekintve kiemelkedő, a jazz műfaja iránt is elkötelezett énekes kiváló partnerre talált egymásban. Repertoárjukat elsősorban feldolgozások  alkotják, és bár ez hivatalosan még kulisszatitoknak számít, már saját, közös számukon is dolgoznak.  Az ismerősen csengő, mégis eredeti módon feldolgozott coverek között olyan ismert előadók számait hallhatja majd a közönség, mint Stevie Wonder, Marvin Gaye, Michael Jackson és a szintén joggal népszerű Michael Legrand.

A szeptember 9-i koncerten első alkalommal áll színpadra a zenekar, így minden tekintetben különleges esemény részesei lehetnek a finoman kimunkált, mégis rendkívül kellemes, dallamos zene rajongói.

 Helyszín: Budapest Jazz Club  - 1136 Hollán Ernő utca 7.

Időpont: 2015. Szeptember 9. 20:00

Jegyár: 2.900 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr97766696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása