Elhunyt barátjának állít emléket Nagy Zsolt
2014. május 28. írta: redbandita

Elhunyt barátjának állít emléket Nagy Zsolt

Makacs, keményfejű férfit játszik Nagy Zsolt legújabb filmjében, a Fekete Levesben. A színész ráadásul egy kerekesszékes férfitformál meg: a karaktert Zsolt egyik legjobb barátja, a tavaly elhunyt forgatókönyvíró, Nagy Viktor ihlette.

fl_werk.jpg@red lemon

A magyar akció-vígjátékként aposztrofált Fekete Levesben a pókerezés miatt anyagi gondokba keveredő DJ a diliházban ülő haverját, és annak társait hívja segítségül egy pénzrabláshoz, ám az alkalmi csapat hamar rájön, hogy a megszerzett pénzzel több a gond, mint remélték. A banda egyik tagja Zsolt, a kerekesszékbe kényszerült színész, aki mindenét elveszítette.

„A Fekete Leves nem egy megtörtént esetet dolgoz fel és a benne szereplő karakterek sem valóságosak, azonban mindenkinél megpróbáltuk a figurát a legközelebb húzni a személyiségéhez” – árulta el Nagy Zsolt. – „A filmben mindenki a saját nevét használta, szinte folyamatosan improvizáltunk és végig próbáltunk hitelesek maradni a szituációkban. Azt hiszem, az én feladatom volt a  legnehezebb a tolószék miatt, hiszen kevéssé ismerem a sérültek világát még akkor is, ha nagyon jó barátaim ültek vagy ülnek kerekesszékben. Mégis a szerep megformálásához tökéletes alapot adott Nagy Viktor forgatókönyvíró barátom élete, aki sajnos már nem láthatja a filmet.”

Nagy Viktor, a Nyócker forgatókönyvírója 2001-ben zuhant ki egy hetedik emeleti lakásból és deréktól lefelé megbénult. Tolószékbe kényszerítve is folyamatosan dolgozott, de szervezete tavaly májusban feladta a küzdelmet.

„Miért fontos, hogy emléket állítsak egy elhunyt barátnak? A tisztelet, a hit, a barátság miatt. A körforgás miatt, hogy ha már Ő nem tudta megcsinálni, befejezni, majd mi befejezzük és továbbadjuk” – mondta a színész. - „Viktor makacs, elszánt, konok, keményfejű, kölyök, csibész, vándor, álmodozó, férfi, harcos, az éjszaka császára, elesett, gyenge, pengeagyú, szarkasztikus, filozófus, gyerek, EMBER!” – tette hozzá Nagy Zsolt.

A színész második alkalommal dolgozik együtt Novák Erik rendezővel, akivel 2006-ban, a Zuhanórepülés előkészítésekor találkozott először. Azóta a munkakapcsolat mellett barátság is összefűzi Zsoltot és Viktort.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy a Fekete Levesben megidézzük Viktor szellemét. Azt, hogy a filmben Zsolti tolószékben ül, együtt találtuk ki, nem sokkal a forgatás előtt. Egy deréktól lefele béna karaktert eljátszani egy sportos, egészséges színésznek nagyon komoly feladat. Ráadásul Zsoltnak mindössze három napja volt, hogy gyakoroljon a forgatás előtt. Szerintem teljesen hiteles lett, remélem, Viktor is büszke rá odafönt.” – árulta el Novák Erik, a június 5-én mozikba kerülő Fekete Leves rendezője.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr296223144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása