Programajánló - Állatok világnapja, állatkerti programok
2013. október 05. írta: Szilvásgombóc

Programajánló - Állatok világnapja, állatkerti programok

Október negyedike az állatok világnapja, így ezen a hétvégén országszerte rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a háztáji és a vadon élő állatokra, ezzel együtt természetesen a felelős állattartásra is. Országszerte számos program közül válogathatunk a hétvégére. Úgy látszik, még az idő is kegyes lesz a szabadtéri programokhoz.

wad_logo690kb.jpg

Rengeteg állatkert várja látogatóit izgalmas programokkal. A Szegedi Vadasparkban például megnézhetjük a nem oly rég született sörényes hangyász bébit. Vasárnap a családok számára rendezett számos program közül is válogathatnak, aki ellátogatnak Szegedre, játékos versenyek, színjátszóház, állatsimogatók, pingvin- és fóka-show szerepelnek a programok között.

20131002_kishangyasz_00.JPG@zooszeged.hu

A Pécsi Állatkert ma solymászbemutatóval várja a látogatókat. A Nyíregyházi Állatkertben, sajnos, a programok csak pénteken voltak elérhetőek, de gyönyörködhetünk a pár napja érkezett 6 ománi tehénorrú rájában.

ráják.JPG@sostozoo.hu

A Fővárosi Állatkertben tényleg rengeteg programmal várják a nagyérdemű közönséget, sőt a 14 éven aluli gyerekek belépője ingyenes. A programokat itt olvashatjátok majd, igaz, hogy a tegnap bemutatott kis tigris lányokat még nem lehet látni, de számos kis apróságot láthatnak az idelátogatók, például Ashát, Bongot, a négy kis oroszlánt, vagy épp az én személyes kedvencemet Imarát, a zsiráf borjút.

imara.JPG@budapestzoo.hu

Az abonyi MagánZooban még látogathatók és simogathatók a tigris csemeték, ahol kicsit több, mint egy éve szintén volt lehetőség a találkozni csíkos cukiságokkal, fotóimat a Facebook oldalunkon is láthattátok.

196.jpg

Természetesen rengeteg más program közül lehet választani a hétvégére, hiszen nem csak állatkertbe lehet menni. Például a gazdik otthon is megszeretgethetik kis és nagy kedvenceiket. A kutyusoknak például a szokásosnál több játékkal, sétával lehet kedveskedni. Állatainkat etetéskor a kedvencükkel is meglephetjük.

Ma én is így teszek, nyuszim és a tengeri malacom tegnap extra csemegét kaptak, amihez persze hozzá sem nyúltak, csakhogy engem bosszantsanak. A kertben pedig ő várja a beígért futkosást és játékot. Jó állatozást mindenkinek!

DSCN0097.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr215552229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása