Jeaniene Frost - Sírig hű szerelmed (Cat és Bones 4)
2012. szeptember 23. írta: redbandita

Jeaniene Frost - Sírig hű szerelmed (Cat és Bones 4)

Az előző kötet okozott egy kis fejtörést Nekem, már olyan szempontból, hogy érdemes e több időt fordítanom a sorozatba. Az egy kicsit kiábrándító és elkeserítő volt, de ez megint jól sikerült, így kár lett volna kihagyni. Ott tartottunk ugyebár, hogy Cat és Bones (mily meglepő) mégis egymásra találnak és úgy fest immáron happy end lesz a történet vége... De! Cat-et furcsa rémálmok gyötrik, ami nála nagyon nem jelent jót. Nagyon úgy fest, hogy Cat korábban férjhez ment egy vámpírhoz, így a törvények szerint nem lehet Bones felesége, tulajdona. Hogy ebből mi lesz? Szakítás. De ki kivel? És miért?

B947142.JPG

Cat és Bones egyfajta kikapcsolódásként hónapokat tölt nászúton, különböző városokat meglátogatva. Catet azonban furcsa rémálmok gyötrik, mindig ugyanazt a férfit látja álmában, aki történetesen nem Bones. Utóbbi eléggé aggódik (mint mindig) mivel Cat-et egyre nehezebb felébreszteni ezekből az álmokból. Kiderül, hogy egy Gregor nevű vámpír hatol be a vámpírvadász álmaiba, méghozzá két okból.

Egyrészt, hogy elmondja neki az igazat, másrészt, hogy magához csalogassa. Mondjuk, hogy egy üzenetet akar átadni neki, méghozzá azt, hogy Cat az ő tulajdona (értsd: felesége) és még jóval azelőtt feleségül vette, hogy Cat és Bones egyáltalán találkozhattak volna. Ebben a sztoriban a szabályok szigorúak, aki egyszer egy vámpír tulajdona/nője/pasija/felesége stb. lesz arra más nem vethet szemet. Ha igaz Gregor meséje akkor Bones súlyos szabályt sértett meg, amiért akár halál is lehet a büntetése.

De vajon, hogy lehetséges az, hogy Cat férjhez ment, de ebből semmiire sem emlékszik???? Lehetséges ez egyáltalán? Akárhogy is, de Gregor köti az ebet a karóhoz és mindent elkövet, hogy találkozhasson Cat-el. Beférkőzik az álmaiba, manipulálja őt. Cat persze szokásához híven igyekszik minden szerettét megvédeni, ami azt eredményezni, hogy még nagyobb bajba sodorja magát és így a segítségére sietőket is.

Nagy nehezen megmenekül, még a Gregorral való találkozást is túléli, de Bones már nem bízik benne és szakít vele. Feldúltan távozik és nagyon úgy fest, hogy csajozással akarja kárpótolni magát. Vajon így véget kettőjük története? Nos jó darabig úgy fest, hogy igen, de azért én végig bizakodtam, hogy nem kell ekkorát csalódnom Bonesban.

Nem akarom lespoilerezni az egész történetet, így csak még pár dolgot fűznék hozzá. A könyv felétől egyre több titokról hull le a lepel, pl. hogy Gregor és cat között mi történt évekkel ezelőtt. Később pedig az is, hogy miért ilyen fontos a férfinak a mi Catünk. Az sem újdonság már, hogy az ellenség Cathez közel álló személyek életét sem kíméli, lesz olyan, aki nem éli túl a megpróbáltatásokat, és olyan is, akinek a lehető legrosszabb sors jut.

Nagyjából helyrerázódnak a dolgok a kötet végére, de vélhetően nem így ér majd véget a sorozat, ám egyelőre nincs információ arról, hogy mikor jelenik majd meg hazánkban az ötödik rész, aminek az angol címe, This Side Of The Grave. Ezt megelőzi egy kis novella a One For The Money, ami a Death's Excellent Vacation című könyvben található. Amíg az ötödik kötet megjelenik magyarul addig ajánlom figyelmetekbe a Denis-ről szóló spinoff könyvet, Az első vércseppet.

frost.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr154797641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása