Step up [2006]
2012. február 12. írta: redbandita

Step up [2006]

Ez egy olyan táncos film, ahol a lány tanítja meg a fiút egy bizonyos koreográfiára, hogy azt együtt adhassák elő. De ne siessünk annyira, mert Nora és Tyler kapcsolata azért korán sem ilyen egyszerű. Mint szinte minden táncos film betétdalai, úgy ezek is igazi slágerek lettek, köztük az én személyes kedvencem Petey Pablo-tól. A férfi főszereplő ezután a szerep után nagyon felkapott lett, és sorban kapta a főszerepeket, bár továbbra is sokan "stepuposfiúként" emlékeznek rá.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

 

Mielőtt belevágnék a filmről szóló ajánlóba gyorsan egy kis pletyka, ami biztos csak számomra újdonság, mindenesetre én eddig nem tudtam, hogy 2009 nyara óta a két főszereplő Chaning Tatum és Jenna Dewan (vagyis mostmár Jenna Dewan-Tatum) házasok, és frigyük a mai napig is tart.

Tyler (Channing Tatum) igazi rosszfiú, a gettóban él, nevelőszülei le se bagózzák, csak a pénzt veszik fel utána. A barátjával, Mac-el (Damaine Radcliffe) és annak öccsével Skinnyvel (De'Shwan Washington) folyton valamilyen balhéba keverednek: rongálás, kocsilopás, bulikban való verekedés stb. Egy este egy művészeti iskolába törnek be és a díszletek között kezdenek hülyéskedni, tulajdonképpen véletlenül összetörnek jónéhány díszletet. A biztonsági őr elkapja őket, így Tylert közmunkára ítélik, amit az iskolában kell ledolgoznia, mint takarító.

Ebben az iskolában mindenféle művészpalánta megtalálható: táncosok, énekesek, zeneszerzők, zenészek... Nora (Jenna Dewan-Tatum) minden álma az, hogy profi táncos legyen, erre tesz fel mindent... Ha ez nem jön össze és a vizsga után nem kap szerződést, akkor az anyja miatt tovább kell tanulnia és oda a táncos karrier.... Muphy törvénye, hogy Nora táncpartnere, Andrew (Tim Lacatena) néhány héttel a nagy nap előtt bokaficamos lesz, ezért a lánynak keresnie kell egy pótlékot. Először a párját kérdezi meg, de Brett (Josh Henderson) énekesi karrierjével van elfoglalva, így nem akar segíteni.

Nora és Tyler már egy ideje figyelik egymást, a fiú a táncpróbák alatti lesi meg a kecsesen mozgó, gyönyörű lányt, Nora pedig véletlenül tudja meg, hogy Tyler is imád táncolni. Innentől kezdve elég egyértelmű a dolog... Tyler lesz Nora pótléka, még akkor is, ha az igazgatónő (Rachel Griffiths) felhívja a lány figyelmét, hogy ezzel mekkora kockázatot vállal.

A próbák megkezdődnek és bár Tylernek jó mozgása van és szeret is táncolni, de itt szigorú koreográfia van, a lépéseket be kell tartani stb. Kemény munka áll a fiatalok előtt, ami rengeteg idejüket elveszi, ez pedig nem annyira tetszik Tyler barátainak. Így a fiú megpróbál mindkét fronton megfelelni, ami elég nehéz... többször elkésik a próbákról, amivel nagyon megbántja Norát, akinek ez a vizsga jelenti a jövőjét. Már már úgy fest, hogy a fiú a "jó utat" választja, de mikor Mac rájön, hogy a "táncikálás" miatt "dobta" őket, akkor választás elé állítja elé a fiút.

Tyler és Mac unszolása ellenére Skinny elmegy egy éjszakai buliba és balhéba keveredik, hogy mutassa ő már "nagyfiú", ám ezekben a körökben minden hibáért meg kell fizetni...

Elérkezik a nagy nap, Nora több tucat táncossal lép a színpadra, ahol ő is táncra perdül és a koreográfiát is ő tanította be. A kérdés már csak az, hogy Tylerrel, vagy nélküle kell-e színpadra lépni...

 

Összességében egy nagyon aranyos kis film a táncról, az álmokról, az újrakezdésről, a második esélyről... A tánc szerelmeseinek, a hiphop kedvelőinek, és persze a Channing Tatum rajongóknak kötelező darab!

Jöjjön akkor a már említett Petey Pablo dal, ami óriási sláger volt akkoriban, mikor bemutatták a filmet:

Ciara dala is nagyon beleillett a filmbe:

Ez is nagy kedvencem a filmben:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr734097116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása