Vámpírnaplók 2X07-2X08
2012. január 31. írta: redbandita

Vámpírnaplók 2X07-2X08

Elena és Stefan szakítása után Katherine továbbra sem áll le a játékkal, így mostmár eléggé biztosra vehető, hogy a terve nemcsak Stefan megszerzése volt. A csapatnak annyira elege van már belőle, hogy szeretnének végleg megszabadulni tőle. Ám Katherine általában gondol a részletekre, így most is alakít a dolgokon pl. egy újabb vérfarkassal gazdagítja a várost... Ha mindez nem lenne elég, még több vámpír tűnik fel, akik még a Salvatore testvéreknél is erősebbek!

2X07 Álarcosbál (Maquerade)

A terv a következő: megölni Katherinet. Szinte mindenki összefog, hogy sikerüljön. Még Bonnie (Kat Graham) is segít, pedig nagyon vonakodik az egésztől, mivel az akcióra a Lockwood család álarcosbálján kerül sor. Damon (Ian Somerhalder) és Stefan (Paul Wesley) foglyul ejtik Katherinet (Nina Dobrev), majd kíméletlenül döfködni kezdik, ám itt ismét Katherine csapdájába kerülnek. Ugyanis, ha bántják a nőt, akkor Elena (Nina Dobrev) is pont ugyanolyan sérüléseket szenved el, hála Katherine boszi barátnőjének. Elenának egyébként nem is szabadna a bálon részt venni, de hála az önfejűségének, megint bajba kerül. Engem egyre jobban idegesít a csaj...

Bonnie ráveszi Katherine boszorkányát, hogy álljon át az ő oldalukra. A két boszi (akik távoli rokonok) együttes erővel tőrbe csalja Katherinet, akit így végül Damon-nek sikerül bezárni a kriptába, ahova való. Egyébként Damon-on most láttam másodszor, hogy nehezére esik valamit megtenni, és talán még néhány könnycseppet is felfedezhettünk a szeme sarkában. (Először akkor szomorodik el, amikor részben miatta Jenna megsérül, és Elena kivert kutyus tekintettel néz rá, Stefannal való szakítása után.)

Az izgalmak a tetőfokára hágnak, amikor Katherine egy újabb terve lép életbe, azaz, hogy Tylert (Michael Trevino) vérfarkassá változtassa, a legenda életbe léptetésével. Én mondom ez a nő rendkívül agyafúrt... Nem is gondoltam volna. Ebben semmiképp sem hasonlít butuska Elenára, aki egyébként az epizód végén, megint hatalmas veszélybe kerül...

2X08 Rose (Rose)

Elena elrablói nem annyira meglepő módon szintén vámpírok, egy Trevor (Trent Ford) nevű férfi és egy Rose (Lauren Cohan) nevű nő. kicsit furcsa ezt leírni, de látszólag félnek... Vámpírok...akik félnek...érdekes. Elena miután magához tér hallgatózik és sokszor hallja az Elijah nevet. A két vámpír egyre több titkot fed fel a lánynak, de ezáltal igazából csak még zavarosabb lesz minden. Annyi biztos, hogy ez a Trevor kavart Katherine-nel, minek következtében neki és Rosenak menekülnie kell az ún. Matuzsálemek elől, ők az első generációs vámpírok, olyasmik, mint a Volturik. Elena-t akarják ez a vámpírok, mert ő a hasonmás. Hogy ez mit jelent? Megpróbálom összefoglalni. Az ő vérével, a Holdkővel és még néhány összetevővel lehet megszüntetni az átkot, ami miatt a vámpírok nem mehetnek a napra, a vérfarkasok pedig átalakulnak.

Damon és Stefan hőn szeretett Elenájuk segítségére sietnek, és útközben megint felmerül a kényes téma a közös nő iránt érzett olthatatlan szerelem ügyében. Bár Damon igazából nem hajlandó beszélni a dologról...

Eközben Bonnie Jeremy segítségével üzenetet küldd Elenának, de a varázslat egyre jobban legyengíti. Közben észrevettem, hogy Bonnie és a kis Jeremy egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ebből szerelem lesz?

Végre megismerjük ezt a hatalmas erejű, 500 éves Elijaht (Daniel Gillis), aki ugyan megöl valakit, de végül Damon ismét életet ment.

Caroline eközben Tylernek próbál segíteni, bár az igazat egyelőre nem árulhatja el a fiúnak, akit egyébként teljesen megtör ez a vérfarkas dolog. De a jó hír, hogy kezdem őt megkedvelni.

Az epizód végén Damon és Stefan kompromisszumot kötnek, majd Damon olyat tesz, ami az eddig nem Damon párti (ha egyáltalán létezik olyan) nézőket is elérzékenyíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr913976620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása