Vámpírnaplók 1X03-1x04
2012. január 06. írta: redbandita

Vámpírnaplók 1X03-1x04

Szégyen és gyalázat, de Enbee és én is elmaradtunk teljesen a Vámpírnaplókkal. Kitalálhatnék mindenféle mentséget, hogy ennek mi az oka, de talán a legőszintébb az, hogy egy kicsit a fejünkre nőttek azok a dolgokat (projektek), amiket vállaltunk, így lettek olyan sorozatok, vagy filmek, könyvek amikkel elmaradtunk, pedig régóta szeretnénk írni róla. Mivel mindketten megfogadtuk, hogy egy darabig nem vágunk bele új dolgokba, így van időnk feltuningolni a régieket. Köztük a Vámpírnaplókat is, így igyekszem a következő napokban (hetekben?) legalább az első évadot befejezni.

1X03 Péntek esti frász (Friday Night Bites)

Ebben a részben többféle izgalom is történik, de talán a leginkább nyomot hagyó dolog az az, hogy Damon (Ian Somerhalder) megöli a fiúk edzőjét, méghozzá azzal a jeligével, hogy "bárhol, bármikor, bárkit". Na már most a dolog szépséghibája, hogy korábban az edzővel többen is összetűzésbe keverednek, de a sérülései miatt többen sustorogni kezdnek. Hiszen nagyon hasonlóak a nyakán lévő sebek, mint Vickién (Kayla Ewell) voltak korábban. Mivel Matt (Zach Roering) találja meg a hullát, így számára különösen feltűnő a dolog.

Napközben az iskolában is történnek bizonyos dolgok, pl. Bonnie megpróbálja Elenát (Nina Dobrev) rávenni, hogy szakítsa meg Stefannal (Paul Wesley) kibontakozó kapcsolatát. Ám a lányt ezt nem akarja, sőt meghívja Bonniet (Katherina Graham) és Stefan egy közös vacsira. Már már jól sülne el a dolog, de ekkor két váratlan vendég érkezik méghozzá Damon és Caroline. Damon megpróbálja az est folyamán megbűvölni Elenát, de a korábban Stefantól kapott nyaklánc miatt ez nem sikerül. A lánc medáljában ugyanis vasfű van, ami hatástalanítja Damon erejét.

Jeremy (Steven R. McQueen) és Tyler (Micahel Trevino) többször is összeszólalkoznak a nap folyamán, természetesen Vicki miatt. A dolgok tettlegességig fajulnak a fent említett meccsen, amibe Stefan is beleavatkozik és ő sérül meg leginkább. Elena látja, amint a fiú keze megsérül, de egy pillanat múlva már hűlt helye van a sebnek. Elena nem érti, hogy lehetséges ez...

Az epizód dalai:

  • 3OH3 - Starstuck
  • Darker My Love - Blue Day
  • Moby - Temptation
  • Oh Mercy - Can't Fight It
  • Sea Wolf - You are a wolf
  • The Airbone Toxic Event - Papillon
  • The Black Keys - Strange Times
  • The Bravery - Slow Poison

1X04 Áll a bál (Family Ties)

Nagy az izgalom, mert az egész város az alapítók báljára készülődik, ahol több ereklye között Elena családjának néhány tárgyát is szeretnék kiállítani, pl. egy jegygyűrűt vagy egy órát. Mindenki hivatalos a bálra: Elena Stefannal megy, Damon Caroline-al, Jeremy pedig Vickit hívja meg. Damonnak az a terve, hogy mesél Caroline-nak Stefan előző barátnőjéről, Katherine-ről, hogy az majd visszajusson Elenához. Bejön, mert a hír visszajut Elena fülébe, aki szeretne is beszélni, de Stefan nem hajlandó, ezért összevesznek. De a bonyodalmak itt még nem érnek véget, pl. az alapító okiratok között Elena meglátja a Damon Salvatore, valamint Stephan Salvatore nevet és nem érti, hogyan lehetséges ez. De nem igazán tud ezen problémázni, mert meglátja a harapásokat Caroline nyakán és kérdőre vonja Damont, majd elmeséli a dolgot Stefannak.

Stefan nagyon jól tudja, hogy előbb vagy utóbb, de Damon túl veszélyessé válik Caroline-ra, vagy talán az egész városra. Többféle módon próbál túljárni Damon eszén, ami nem könnyű... A "nagybátyjuk" Zack (Chris William Martin) az évek folyamán jó sok vasfüvet termesztett, talán ez segíthet Stefannak.

A bálon történik még egy s más, pl. Jenna néni (Sara Canning) ismét összetalálkozik a volt pasijával, Logannal (Chris J. Johnson) és nagyon úgy fest, hogy ismét felizzik köztük a levegő.

A háttérben megindul a szervezkedés, ugyanis kiderül, hogy elég sokan tudnak a vámpírok létezéséről, és azt is sejtik, hogy a rejtélyes állattámadások bizony a vámpíroknak köszönhető. Csak azt nem tudják, kik lehetnek azok... Ennek a bizonyos társaságnak a tagjai: a polgármester azaz Tyler apja (Robert Pralgo) és az anyja (Susan Wlaters), Caroline anyja azaz a seriff (Marguerite MacIntrye).

 

Nagyon úgy fest, hogy Stefannak végül sikerült túljárnia Damon eszén, de a kristály, amit Damon ellopott már Caroline-nal van. De nemcsak ez tűnik el a bálról, hanem Elena édesapjának karórája is, amire ennek a bizonyos társaságnak is nagy szüksége lenne...

Az epizód dalai: (sajnos itt két kedvencem volt és nem tudtam választani, így nézzétek el nekem, de mindkettőt beillesztettem)

  • Caroline Liar - I'm Not Over

  • Glass Pear - Wild Place
  • Matt Nathanson - All We Are

  • Santigold - I'm a Lady
  • Sofi Bonde - Fallout
  • The Submarines - Brightest Hour
  • Thiervery Corporation - Shadows Of Ourselves
  • Union Of Knives - Opposite Direction
  • V.V. Brown - Back In Time
  • Viva Voce - Beliver

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr363518872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása