X-Faktor 2011. 10. 15
2011. október 16. írta: redbandita

X-Faktor 2011. 10. 15

Tegnap este megvolt az X-Faktor második szériájának első döntője. Többször is elhangzott, hogy ez a mezőny erősebb, mint az előző és azt hiszem ebben van valami. Már az első adásban nem tudtak dönteni a mentorok, és a közönségre bízták a döntést.

@RTL Klub

Az este témája a Példaképek voltak, azaz mindenki olyan előadótól választhatott dalt, akit példaképnek tekint. Nekem egy kicsit furcsa volt, hogy senki nem énekelt magyar énekestől.

Az első fellépő Lil C, volt, aki Ushertől énekelt:

Őt követték az Ikrek, akiket Nagy Feró nagyon leszólt, pedig jobban énekeltek, mint amit eddig megszoktunk tőlük (kivéve a legelső fellépésüket). Ők Christina Aguilera Beautiful című dalát választották:

Ezután jött Gyurcsík Tibi, aki Amy Winehouse Rehab című dalát énekelte, sajnos nem túl jól:

Reklám után a biztonságőrből énekessé avanzsált Tarány Tamás következett, aki már most nagyon sokat fogyott, mégis Geszti Péter "antikarakternek" nevezte. Tamás a U2 Vertigo című dalát énekelte el:

Ezután Keresztes Ildikó versenyzője, Demes Tamás került sorra:

Majd jött Kováts Vera Kell Clarkson Breakaway című dalával és engem teljesen magával ragadott. Az a lány egyszerűen sugárzik a színpadon:

Itt ismét reklámblokk következett, majd a Rocktenors folytatta a versenyt. Ez nekem annyira nem tetszett, mert nem állt nekik jól a stílus amit énekeltek, pedig Michael Jackson Bad és Thriller című dalainak mixével készültek. Egyetértek Malek Miklóssal, aki Gesztit hibáztatta, mivel a fiúk inkább hasonlítottak Geszti korábbi együtteseire, mintsem önmagukra:

Babosi Alexa ülve adta elő Madonna You'll see című dalát, mert pénteken a közös dal próbáján, baleset érte, melynek következtében bokatörése és szalagszakadása lett. Ennek ellenére az este egyik legjobb produkcióját hozta:

Kocsis Tibi a dalválasztás miatt nekem annyira nem tetszett. Barry Manylow dalát hozta, amit a Take That is feldolgozott már. Szerintem egy kicsit lapos maradta produkció:

A reklám után már csak három versenyző volt hátra, következett a mentorok által összekovácsolt csapat, az Apollo 23. Én eddig egy átlagos fiúcsapatnak tartottam őket, most azonban már nagyon tetszik, amit csinálnak. Most egy Take That számmal álltak színpadra:

Baricz Gergő végre egy kicsit vidámabb oldalát is megmutatta. Elvis és JXL remixét adta elő, A Little Less Conversation-t:

Muri Enikő hozta a szokásos formáját, és szépen elénekelte Beyoncé If I Were Boy című dalát:

Ezután pedig (számomra) az est fénypontja következett, Vastag Csaba a tavalyi győztes saját dalát énekelte a színpadon:

A közös produkció is kifejezte, hogy ez egy másik nemzedék :)

A párbajt végül Gyurcsík Tibor és a Rocktenors vívta. Mindannyian nagyon jól teljesítettek, jobban mint a döntőben.

Végül a mentorok nem tudtak dönteni, így a közönség szavazatai alapján Gyurcsík Tibinek kellett hazamennie.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr943307699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása