Premierfilmek a 41. héten
2011. október 14. írta: redbandita

Premierfilmek a 41. héten

A héten nagyon sok film került a hazai mozikba, így bátran válogathattok belőlük:

  • Fertőzés
  • A három testőr
  • Jane Eyre
  • A vizsga
  • Még egy év
  • Albert Scweitzer - Egy élet Afrikáért

A három testőr 3D (The Three Musketeers 3D)

Immár sokadszorra készül remake Dumas regényéből, és vajon mennyi fog készülni? Ezúttal Paul W. S. Anderson (Kaptár filmek, Halálfutam) rendezte, olyan sztárok főszereplésével, mint Milla Jovovich, Luke Evans, Orlando Bloom, Logan Lerman, Ray Stevenson vagy Matthew MacFadyen. A történet nyilván ugyanaz, de azért néhány mondatban összefoglalom, mintegy ismétlésképpen. Miután a francia király három legkiválóbb testőre, Athos, Porthos és Aramis felfedezik, hogy összeesküvés készül az uralkodó hatalmának megdöntésére, megismerkednek a becsvágyó ifjú hőssel, D'Artagnannal, és szárnyuk alá veszik. Négyen együtt aztán minden veszéllyel dacolva igyekeznek meghiúsítani az alantas cselszövést, amely nemcsak a koronát, hanem egész Európa jövőjét fenyegeti.

Albert Schweitzer - Egy élet Afrikáért (Albert Schweitzer)

Német-, dél-afrikai életrajzi film egy Nobel békedíjas orvosról, aki valami olyat tett, amit korábban senki. Albert Schweitzer filozófiájának köszönhetően, az egyik legtöbbek által csodált ember a világon. 1949-ben  az afrikai Lambarénében lévő őserdőben kórházat alapított, majd az Egyesült Államokban koncertekkel és előadásokkal gyűjtött adományokat Lambaréné számára. Először szimpátiával és nagyvonalú támogatással találkozik, később azonban egyre több nehézségbe ütközik. Ellenségei rágalmazó hadjáratba kezdenek, mellyel Schweitzer életművének kétségbevonását akarják elérni, így a doktor afrikai kórházát hirtelen a bezárás veszélye fenyegeti. Ám orvosai támogatásával és betegei szeretetével felvértezve felveszi a harcot Lambaréné megmentéséért.

A vizsga

Bergendy Péter (Állítsátok meg Terézanyut) tavaly készítette el ezt a filmet, mégis egy évet kellett várni a bemutatóra. 1957. december 24-ét írunk, a zűrzavaros októberi események után az Államvédelmi Osztálynak meg kell győződnie arról, hogy ügynökei közül kiben bízhat meg a jövőben, ezért egytől-egyig próbára teszi azok lojalitását a rendszerhez. A szép karrier előtt álló tartótisztnek, Jung Andrásnak (Nagy Zsolt) éppen a szenteste hozza el ezt a bizonyos vizsgát: nem is sejti, hogy a szemközti ház egyik ablakából többek között atyai tanítómestere, Markó Pál (Kulka János) figyeli, és értékeli minden tettét, minden mondatát. Ha András ezt tudná, valószínűleg nem éppen ezen a napon találkozna konspirált lakásán az eddig szigorúan titkolt szerelmével, Évával (Hámori Gabriella), és körültekintőbben őrizné a rábízott ügynöklistát is. A névsornak azonban lába kél, András megtudja, hogy Éva egyáltalán nem az, akinek hitte, és lassan az is kiderül, hogy senki sem bízhat meg a másikban.
Izgalmas thrillernek ígérkezik...

Fertőzés (Contagion)

Elképesztő sztárdömpinget vonultat fel a film: Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Kate Winslet, Maroin Cotillard, Jude Law vagy Laurence Fishburne. A baj itt él köztünk. Egy vírus mutálódik, kissé átalakul, és - hála a modern világnak - felfoghatatlan sebességgel terjed el az összes kontinensen.
Egy családanya (Gwyneth Paltrow) távol-keleti üzleti útjáról hazaérve rosszul lesz. Előtte egy házasságon kívüli viszony miatt valahol az USA-ban megszakította az útját. Ő az első beteg: amerre járt, a megállíthatatlan fertőzés újabb gócai alakulnak ki. Előbb csak a Távol-Keleten és az USA-ban, majd a világ egyre több pontján. A betegség gyorsan támad, és nincs ellene gyógyszer.
Néhányan azonban nem adják fel a harcot: megpróbálnak gyorsabbnak lenni a láthatatlan ellenségnél, hogy akár saját életük kockáztatásával is mentsék azt, aki még menthető. Önfeláldozó orvosok küzdenek a vírussal, az üzleti érdekekkel, a lelkes amatőrökkel, az idővel. Miközben ők is ki vannak szolgáltatva a betegségnek.

Fontos! Hipohondereknek vagy tisztaságmániásoknak semmiképp sem ajánlom!

Jane Eyre

Nem tudom hány bőrt lehet lehúzni egy regényről, de mindenesetre Cary Fukunaga rendező úgy gondolta, itt az ideje egy újabb Jane Eyre feldolgozásnak. Ezúttal a leginkább Alice Csodaországban-ból ismert, Mia Wasikowska bújik Jane bőrébe. Szilvásgombóc korábban az 1996-os remakeről számolt be Nektek itt.
A történet nyilván most is ugyanaz: Sivár gyermekkora után a fiatal Jane Eyre világi nevelőnőnek áll. Ahogy boldogan éldegél új szakmájában, Thornfield Hall-ban, találkozik a sötét, hideg, indulatos Mr. Rochesterrel, a ház urával. Jane és munkaadója az idők során barátságot kötnek, és hamarosan azon kapja magát, hogy beleszeretett a férfiba. Úgy tűnik, a boldogság végül rátalál Jane-re, de Mr. Rochester sötét titka örökre tönkre teheti azt.

Még egy év (Another Year)

Mike Leigh angol vígjátékában egy hatvanas éveiben járó házaspár egy évét mutatja be. Egymáshoz és barátaikhoz fűződő viszonyukat társasági életükön keresztül ismerhetjük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr13311291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása