Programajánló-Csütörtöktől német filmek fesztiválja a Goethe Intézetben
2011. szeptember 20. írta: redbandita

Programajánló-Csütörtöktől német filmek fesztiválja a Goethe Intézetben

A német filmgyártás friss terméséből is szemezget a Szemrevaló, a budapesti Goethe Intézet filmfesztiválja, amelyben idén kiemelt szerep jut Berlin városának és a most 70 éves Bruno Ganz színésznek.

Bruno Ganz, A Kandúr című filmben

A német kulturális intézet seregszemléjének harmadik központi témája a fogyatékkal élő fiatalok ügye. A fesztivált a Berlin van! mottóval rendezik meg.
A csütörtökön kezdődő és szeptember 28-ig tartó fesztivál programján - nyitófilmként - szerepel az Almanya - Isten hozott Németországban című alkotás, ennek egyik főszereplője, Demet Gül színésznő vendége is lesz a budapesti eseménynek. Yasemin Samdereli vígjátékának központi figurája az immáron nagyapa korú Hüseyin Yilmaz, aki az egymillió egyedik török vendégmunkásként érkezett Nyugat-Németországba a hatvanas években.
Bruno Ganz 70. születésnapját két filmmel is köszönti a 16 éve indult fesztivál. A kandúr című filmben egy minden hájjal megkent svájci politikust, Wim Wenders kultikussá vált alkotásában, a Berlin felett az égben pedig egy emberi sorsa vágyó angyalt alakít.
A Szemrevaló filmfesztivál összesen 15 filmet vonultat fel, Demet Gül mellett Budapestre várják Baran Bo Odart, a Néma csönd, Pepe Danquart-t, a Joschka és Fischer képviselő úr, valamint Wolfgang Panzert, A kandúr című film rendezőjét.
Jegyek - a Goethe Intézet ajándékaként - 2011-ben valamennyi vetítésre 100 forintos jelképes áron kaphatók. A filmek ezúttal is a Művész moziban és az Örökmozgó Filmmúzeumban lesznek láthatók.

Hír forrása: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr473237960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása