The Borgias - Borgiák 108 - 109.
2011. augusztus 31. írta: Szilvásgombóc

The Borgias - Borgiák 108 - 109.

Elérkeztünk az első évad utolsó két epizódjához, ezeket most egyben foglalom össze Nektek. Ennek két oka is van, az egyik, hogy szerintem igazán összetartoznak, a másik pedig, hogy túlságosan kíváncsi voltam.

A francia király Della Rovere bíborossal az oldalán már közeleg Róma felé. A szövetséges seregek sorra megfutamodnak, ez alól a Sforza sereg sem kivétel. A bíborosok is menekülőre fogják, a római lakosságról nem is beszélve. A pápai seregek vezetője bordélyban mulatja az időt, míg húga francia fogságba esik.

Így vonul be Károly király a kihalt városba. Itt a kulcs! Bevonul, nem igázza le. És mindez egyetlen embernek köszönhető. Ez a személy pedig nem a pápai seregek vezetője. Juan, serege élén visszavonul. Csak ezért marad életben. Mindez pedig Lucrezia Borigiának köszönhető, aki elbűvöli a francia királyt. Így Della Rovere minden vágya és álma kútba esik, nem lesz belőle pápa, de ami a legrosszabb, nem sikerül letaszítani VI. Sándort Szent Péter székéről.

Rómában VIII. Károlyról kiderül, hogy igen is Isten félő ember. A pápa szabadon átadja Nápolyt a francia királynak, ám azt "elfelejti" megemlíteni az újdonsült uralkodónak, hogy királysága minden lakosával végzett a pestis. Vajon mit szól ehhez VIII. Károly?

Lucrezia végre biztonságban van, az állapotos lányt bíboros bátyja helyezi biztonságba abban a zárdában, ahol Ursula is menedékre talált. A következő lépés pedig a házasság érvénytelenítése. Ezt csak abban az esetben lehet megtenni, ha nem hálták el a házasságot... Cselhez kell folyamodniuk, ki kell harcolni, hogy Sforza impotensnek vallja magát. Egy rendkívül megalázó módszert találnak a gőgös Giovanni számára, aki jobbnak látja impotensnek vallani magát. Így Lucrezia biztonságban hozhatta világra kisfiát, akinek Paulo az apja.

Sok kérdés maradt megválaszolatlan kíváncsi vagyok mi fog történni most, hogy a francia király tudja miért is kaphatta meg oly könnyen Nápolyt. Della Rovere visszatért Rómába (visszautasította Cesare békülési ajánlatát) biztos új szövetségest keres magának. Tartok tőle, hogy a becsapott francia király immár, segítségére lesz. Szerintem Giovanni Sforza sem hagyja szó nélkül a megaláztatást, amit házassága érvénytelenítése során el kellett szenvednie. És mi van Pauloval? Számomra nem derült, ki hogy meghalt-e vagy sem, vajon tudott a gyermekről, akit Lucrezia tőle várt?

Még számos kérdés vár megválaszolásra, remélem nem kell sokat várni a második évadra!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr263192297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása