Édes kis semmiség - The Sweetest Thing [2002]
2011. február 15. írta: enbee

Édes kis semmiség - The Sweetest Thing [2002]

Annyi-annyi jó filmről írtunk mostanában, hogy gondoltam megszakítom a sormintát, és beszámolok egy... khm... nem annyira jó filmről? Hát kedves Cameron Diaz, ha állásinterjúra mennék, az Édes kis semmiségeket nem írnám bele a CV-be.

Adva vagyon három barátnő: Jane (Selma Blair), Courtney (Christina Applegate) és Christina (Cameron Diaz). Jane-t inkább kihagyom a sztoriból, így szegény Selma Blair letagadhatja még a filmet. Szóval a lányok bulizni mennek, ahol Christina összetalálkozik egy pasival. Bunkónak tartja, de később a mosdóban mégis folyton róla beszél, és ahogyan arra Courtney rámutat, ez valószínűleg azért van, mert bejön neki a fazon. Aztán újra összefut Chris a pasival, mindketten bocsánatot kérnek a másiktól, és összehaverkodnak. Ezzel vége is lenne a dolognak, de Christina folyton a pasasra gondol, úgyhogy másnap Courtney emocionálisan seggbe rugdalja a barátnőjét, hogy utána autóba pattanjanak, és elinduljanak a pasi, Peter (Thomas Jane) után.

Egy három órányira lévő kisvárosba hajtanak, ahol elvileg Peter bátyjának (Jason Bateman) az esküvője van. A lányok egyik ciki helyzetből a másikba kerülnek, a legnagyobb égés, amikor a templomban derül ki, a vőlegény nem a báty, hanem Peter. A lányok haza indulnak, megfogadják, hogy megkomolyodnak, és a 'három hónap múlva' felirat után úgy tűnik, be is tartották a fogadalmukat. Aztán megjelenik Peter Christina küszöbén, és bejelenti, hogy mégsem nősült meg...

Ez a trailer az egyik legnagyobb átverés a kategóriájában. Egyrészt olyan részeket is tartalmaz, amik a filmben nem voltak benne, másrészt pedig teljesen más hangulatot fest le, mint azt az ember végigszenvedi abban a 88 percben. Az Édes kis semmiségek helyenként humoros ugyan, tényleg vannak benne jó poénok, sőt a nagypapát (Richard Denni) kifejezettem imádtam, de ez egyáltalán nem feledteti el a kínos és közönséges részeket. Igen, a pénisz dalra gondolok. Az egyébként 28 éves lányok úgy viselkednek a film 90%-ában, mintha főiskolások lennének, és amikor már azt hinném, hogy komoly mondanivalója (felnőtté válás, megkomolyodás, megállapodás) is van a produkciónak, akkor megint jön valami buggyant rész, amitől majd' leesek az ágyról. A legjobb dolog, amit mondani tudok róla, hogy vége lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr952663609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása