Szerelmünk lapjai - The Notebook (2004)
2011. február 13. írta: Szilvásgombóc

Szerelmünk lapjai - The Notebook (2004)

Megindító. Lenyűgöző. Olyan nagyon szerelemes. Szóval a zsebkendő gyilkosok egyike. Egy idős úr felolvas egy hasonlóan idős hölgynek (Gena Rowlands). Egy csodaszép szerelmes történetet. Nicholas Sparks nagy sikerű regényéből született film meghódította a világot. Egy film arról, hogy a szívnek és a szerelemnek nem lehet parancsolni. Semmi sem állhat a szerelmesek útjába állni. 

 
 
Allie (Rachel McAdams) egy csinos, gazdag lány. Noah Calhoun (Ryan Gosling) pedig egy munkásfiú. Mindketten tizenévesek, egy napon Noah megpillantja Alliet. Elhatározza, hogy randira hívja. A cél pedig szentesíti az eszközt. Nem kell semmi rosszra gondolni, de tényleg minden tőle telhetőt megtesz, hogy elmenjen vele a lány. Hamar egymásba szeretnek. Allie gazdag szülei egy ideig szemet hunynak a kapcsolat felett. De a nyár vége közeledtével a fiatalok talán még jobban szeretik egymást, a szülök megijednek. Rangon alulinak tartják lányuk választását (lány anyja gondolja ezt). Így idő előtt véget vetnek a nyaralásnak és ezzel elválasztják a fiatalokat.

Noah egy éven át minden nap ír egy levelet szerelmének, aki sosem válaszol neki. Noah ezalatt az egy év alatt megjárja a poklot, szó szerint. Beáll katonának, háborúba megy. Visszatérése után megírja utolsó búcsú levelét az ő Alliejének. Megveszi azt a házat amiről Allievel annak idején álmodoztak és saját kezével újítja fel. Még az újságba is bekerül, ezt látja meg menyasszonyi ruhapróbáján Allie és a mélyen eltemetett szerelem újra fellángol benne.


Bánat, könnyek, öröm, és sok sok nevetés. Ezek mind jellemzik Noah és Allie kapcsolatát. Az első perctől viharos szerelmet az idő sem tudja kikezdeni. Talán még erősebbé teszi.

Történet során többször láthatjuk, ahogy az idős férfi felolvas a hölgynek.  A hölgy úgy hallgatja a történetet mintha még sosem hallotta volna. Pedig többször is hallotta már. Sőt. Ez az ő történetük.
 


Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr192657316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása