Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1. rész (2010)
2011. február 09. írta: Szilvásgombóc

Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1. rész (2010)

Minden eddiginél látványosabb és változatosabb helyszíneken játszódik. Össze sem lehet hasonlítani az első filmmel, a Bölcsek kövével. A kisfiú és barátai felnőttek, és az eddig átélt veszélyes kalandok felkészítették őket a mindent eldöntő végső összecsapásra. Az utolsó film címe Harry Potter és a halál ereklyéi, két részben kerül a mozikba. 2010 novemberétől láthattuk az első részét, a másodikat pedig 2011 júliusától nézhetjük meg a hazai mozikban. Harry, Ron és Hermione folytatják a kutatást Voldemort lelkének darabkái, a horcruxok után.
A mozihoz készült plakátok nagyon jók! Nekem személy szerint nagyon tetszenek. Sikerült találnom egy összeállítást ahol majdnem mindet egyszerre meg tudom mutatni Nektek. Voila! 

 

Ahogy már megszokhattuk apró humor-bombonok oldják a feszültséget a film során, amire ezúttal talán nagyobb szükség van, mint eddig bármelyik film során. A hetedik rész igen borús és szomorkás. Ott van még a levegőben Dumbledore hiánya, és az, hogy már nem mehetnek vissza a viszonylag biztonságos Roxfortba. Ha akarnák, sem tehetnék meg, hiszen Harry egyetlen esélye a túlélésre, Voldemorttal szemben. Ennek egyetlen módja az, ha felkutatják és megsemmisítik az összes horcruxot.

Az események talán egyetlen vidám része a Bill és Fleur esküvője, de ez a viszonylagos boldogság sem tart sokáig. halálfalók zavarják meg az esküvő nyugalmát, és ez végérvényesen elindítja az eseményeket. Harry, Ron és Hermione magukra maradnak a nagy zűrzavar után. Így elindulnak a horcruxok után.

Voldemort emberei a Mágiaügyi Minisztériumban is átveszik a hatalmat. Mindenkit ellenőriznek, és aki nem Voldemort embere, vagy nem hajlandó behódolni neki eltávolítják a Minisztériumból. Az, aki ellent mond a Nagy úrnak az Azkabanba kerül vagy rámondják a halálos átkot.
A Sötét Nagyúrnak minden vágya az, hogy a Roxfortot is az uralma alá hajtsa. Ez pedig nem tűnik lehetetlennek, hiszen Dumbledore már nincs ott, hogy megvédje az iskolát.
 
A három mindenre elszánt jóbarát senkiben sem bízhat, mindenki retteg, mindenki meg van félemlítve. Így Ron, Hermione és Harry az erdőben bujkálva kutatnak a horcruxok után. Egy horcruxot sikerült megszerezniük egyenesen Umbridge nyakából. De nem tudják, hogyan kell megsemmisíteni. Harry nagyon félti a már meglévő horcruxot, így nyakában tartva hordja, de ez nagyon rossz hatással van rá. Feszültté válik, ingerlékennyé és Voldemort könnyebben tud a tudatába férkőzni. Hermione javaslatára felváltva őrzik, így ha lehet még feszültebbek lesznek. Ennek pedig ára van. Nem is kicsi. A barátok egymásnak esnek és egy kicsit sem kímélik egymást.
 
Harryt és Hermionét kutatásaik egészen Harry szülővárosáig vezetik. Így a fiú meglátogatja szülei sírját is. De nincsenek egyedül…
 
Harryék jeleket követnek. Bíznak abban, hogy a következő horcruxot fogják megtalálni de nem. A fiatalok rádöbbennek, hogy a horcruxok mellett a halál ereklyéit is meg kell találniuk… De mik azok?
 
Voldemort sok foglyot ejt, többek között Lunát is. Ron, Hermione és Harry a halálfalók fogságába esnek, és egyenesen Voldemort elé viszik őket. Dobby érkezik megmentésükre, de harc nélkül nem tudnak elmenekülni, ami ezúttal is áldozatot követel, Dobby a kedves és lelkes házimanó lesz a szerencsétlen áldozat. Harry karjaiban hal meg. Amíg a fiatal varázslók és boszorkányok megadják a végtisztességet az elesett barátjuknak Voldemort megkaparintja az egyik ereklyét.
 


Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr112649099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása