Glee-Sztárok leszünk! 1x01 Pilot
2010. augusztus 28. írta: redbandita

Glee-Sztárok leszünk! 1x01 Pilot

Minden kezdet nehéz!

Az RTL Klub új sorozata egy amerikai (főleg tiniknek szóló) vígjátéksorozat. A mai napon két részt adtak le. Én megnéztem mind a kettőt és eddig tetszik amit láttam. Na jó nem kell nagy és bonyolult történetre gondolni. De egy laza „limonádénak” teljesen megfelel! Az biztos, hogy már a sorozatban elhangzó dalok miatt is érdemes nézni a Glee-t!
 

A Glee egy FOX sorozat, hivatalosan musical-vígjáték sorozat. Amerikában 2009 májusában mutatták be az American Idol műsora után. Úgy látszik nálunk is láttak ebben fantáziát, hiszen az RTL Klubon az X-Faktor premierje előtt tűzték műsorra.

Will Schuester a McKinley High Schoolba járt fiatal korában, most tanárként kezd itt dolgozni. Spanyol tanár, de úgy dönt, hogy kórust szervez. A kórust New Direction-nak nevezi el. A kórus tagjai Rachel, Kurt, Mercedes, Tina, Artie. Mindegyikük különleges valamiben. De nem átlagosak. Az egyikük meleg, a másik szókimondó de egy kissé duci, a harmadik dadog stb. Kellene még egy erőteljes hangú fiú énekes. Pont megfelelne a célnak, Finn Hudson. Csakhogy ő focista, és a focisták nem vesznek részt egy kórusban. Itt mondjuk a történet eléggé hasonlít az ilyen témája amerikai tinifilmekhez, mint a High School Musical, de az Amerikai Pitében is van egy ilyen jelenet... Na a lényeg, hogy Finn végül csatlakozik a kórushoz.
De a tanárnak van még egy apró problémája, mégpedig a felesége, Terry, aki közli, hogy terhes. Emiatt pedig arra kéri a férjét, hogy hagyja ott állását és menjen vissza ügyvédnek.
Vajon mit választ Will az anyagi javakat vagy az álmait?

 
Néhány sort szeretnék írni a szereplőkről is:

Rachel Berry (Lea Mitchell)
Átlagos lány. Bárki a helyébe képzelheti magát, Nem tartozik a suli „sztárjai” közé, nem népszerű, nem pompom lány. Egy dolog teszi különlegessé, a hangja. Ő a Glee klub sztárja. Övé az összes szóló dal. Egyelőre...

 
Finn Hudson (Cory Monteith)
Ahhoz képest, hogy ő a férfi főszereplő, nem egy szépfiú. Jó pasi, de nem beképzelt. Együtt jár a pompom lányok vezetőjével. Ő maga is futballozik, de mostantól már énekel is a Glee klubban. De mit szólnak majd a csapattársai?

 
Kurt Hummel (Chris Coffer)
Ő a meleg srác. Neki igazán jól jön a Glee Klub. Végre megmutathatja tehetségét!

 
Mercedes Jones (Amber Riley)
Kissé pufi, de annál vidámabb természet. Ami a szívén az a száján. Ő a legszókimondóbb karakter a sorozatban.

 
Tina Cohen Chang (Jenna Ushkowitz)
Őt nem igazán ismerjük meg az első részben. Nagyon visszahúzódó lány. Ez leginkább beszédhibájának köszönhető, Tina dadog.

 
Artie Abrams (Kevin McHale)
Annakellenére, hogy Artie tolókocsihoz van kötve, nem egy megkeseredett figura. Gitározik és ugyanolyan tagja a Glee klubnak, mint bárki más!

 
Quinn Fabray (Dianna Agron)
A tipikus negatív szereplő. Ő a pompom lányok kapitánya, de emellett gyönyörű, népszerű és nem utolsó sorban ő Finn barátnője!

 
Noah Puck Puckermann (Mark Salling)
Nagyszájú, rosszfiú. Ami a szívén az a száján, az sem zavarja, ha ezzel akár másokat is megbánt!

 
Will Schuester (Matthew Morrison)
A spanyol tanár. A Glee klub vezetője. Kedves, segítőkész, helyes, Egy hibája van, hogy házas. Ami csak amiatt hiba, mert a felesége nem túl kedves, és akkor még finoman fejeztem ki magam.

 
Sue Sylvester (Jane Lynch)
A gonosz boszorka. Ő a pompom lányok edzője. Bármit megtenne, hogy a Glee klubbot feloszlassa!

 
Emma Pilsbury (Jayma Mays)
A nevelési tanácsadó. Kicsit bolondos, de nagyon kedves. Mániákus „tisztogató”. Én remélem, hogy előbb-utóbb Will szerelme lesz!

 
Terri Schuester (Jessalyn Gilsig)
Will felesége. Nekem egyelőre nem szimpatikus. Nem illik a sármos, vidám, kedves Will-hez.

 
Figgins Igazgató (Iqbal Theba)
Az iskola igazgatója. Próbál igazságot tenni a folyton áskálódó Sue és Will között. Nem egy erős karakter, bárki könnyen az orránál fogva tudja vezetni!

 

Az epizód dalai:

  • Can't fight this feeling
  • You are the on that I want
  • Rehab
  • Leaving on Jet Plan
  • Don't stop Believin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr432254897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása