Trónok harca - 106 - A Golden Crown
2011. május 23. írta: enbee

Trónok harca - 106 - A Golden Crown

Múlt héten Kosinva emlegette Bran farkasát és egy háromszemű hollót, de nem igazán tudtam, hogy miről van szó. Na most már megvan a madár! Bran álmában jelent meg, és gondolom "mondani" akart valamit, de egyelőre még nem tudni, hogy mit. Mármint én nem tudom, hogy mit :]

Végre vannak új infók a dothrakikról! Először is Daenerys tesztelni próbálta, hogy a sárkány tojásokkal mi lesz, ha felmelegíti őket (egészen pontosan tűzbe teszi az egyiket), és bár nem kel ki egy kis pikkelyes, de nem volt hiába való a próbálkozás. Kiderül, hogy ami hólyagokat éget egy átlag ember kezére, az a khaleesinek egyáltalán nem árt. Viserys kezdi felfogni, hogy a húga és a törzs segítségére nem kifejezetten számíthat, ezért megpróbálja a tojásokat ellopni, és eltűnni velük a városból, de Ser Jorah megállítja őt. Ez persze nem tetszik Viserysnek, és (valószínűleg részegen) megjelenik a khaleesi ünnepségén. A férfi meghal, de Daenerys egyáltalán nem bánkódik, mert rájön, hogy nem a bátyja, hanem ő a sárkány!

A fővárosban a király egyre gyávábban viselkedik. A felesége Nedet vádolja azzal, hogy elrabolta az egyik, és megtámadta a másik testvérét, Stark pedig a királynőt tartja bűnösnek nagyjából minden gonoszságban, ami valaha történt. Mit csinál Robert? Elmegy vadászni, hogy le tudjon nyugodni. A trónt addig Nedre bízza, aki a távollétében kemény kézzel kormányoz, bár talán a bosszú is motiválja kicsit. A biztonság kedvéért a lányait inkább haza küldeti, de sem Sansának, sem pedig Aryának nincs kedve menni. Egyébként pont az idősebbik lány az, aki tiltakozásával olyan információra hívja fel apja figyelmét, amit Ned nem fog tudni figyelmen kívül hagyni, és valószínűleg nagyon nagy befolyása lesz az események alakulására.

Ja és jobb lesz odafigyelni Theon Greyjoy-ra is, mert annak a fiúnak annyira sunyi minden egyes porcikája és megmozdulása, hogy kiráz tőle a hideg. Én Starkék helyében nem nagyon adnék fegyvert a kezébe.

A következő rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr572927420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kosinva 2011.05.25. 23:58:32

A háromszemű holló majd tényleg fontos lesz Bran szemszögéből, gondolom majd kibontják, mint akar ama fekete madár, akkor majd jó lesz figyelni. :)
De a hatodik rész igazi kulcs mondatát Daenerys mondja ki az utolsó mondattal, ez pedig az évad végén fog igazán előkerülni, a lány legsötétebb óráiban.
Amúgy a Trónok harcában, senki se az akinek kinéz, de Theon tényleg egy kicsit sunyi, bár ő leginkább csak hiú és szeretne igazi sunyi és ravasz lenni. :D

enbee 2011.05.26. 12:06:36

szóval Theon lesz az a kis (általában szánalmas) lúzer alak, gonosz akar lenni, de a végén mégis a jó oldalra áll, és ezért meg is hal? mondjuk olyan nagyon nem hiányozna :P
Daenerys a kedvencem, úgyhogy várom, hogy mi lesz vele! örülök, hogy kiszúrtam a fontos mondatot :] viszont azért kíváncsi leszek, hogy grafikával hogy fogják megoldani az ügyet

ja és beszereztem a könyveket :]

Kosinva 2011.05.26. 13:29:52

@enbee: Theon szerepét nem akarom lelőni, de majd ő a második évadban kap igazán szerepet és ott majd bele is írja magát a trónok harca történelmébe. Hogy jó vagy rossz a jelleme azt igazán nem lehet megítélni, inkább emberi és gyarló, ahogy majdnem minden szereplő ebben a mesében.

Kosinva 2011.05.26. 13:42:13

@enbee: Amúgy első évad utolsó jelenetére én is kíváncsi leszek, mert oda kell majd komoly CGI, hogy jól nézzen ki.

A könyvet pedig csak ajánlani tudom. :)
Lesz benne új információ és cselekmény is és lesz benne sok olyan amit az ember látott már a első évad révén, hisz azért eléggé könyvhű a sorozat.

enbee 2011.05.26. 15:35:10

@Kosinva: ilyen Theon féle karakter szerintem elég gyakran megjelenik a filmekben. elégedetlen, mást akar, és amikor kicsúsznak a kezéből a dolgok, akkor megtér. most legalábbis ilyennek tűnik ő. aztán várom, hogy a készítők meglepjenek :P
süti beállítások módosítása