Vámpírnaplók 2. Küzdelem
2010. szeptember 01. írta: Szilvásgombóc

Vámpírnaplók 2. Küzdelem

Kezembe vettem a második kötetet és nem tudtam letenni! De szó szerint. Elkezdtem olvasni és egyszercsak elfogyott a könyv! Szóval bátran állíthatom, hogy a Vámpírnaplók második kötete, a Küzdelem már sokkal jobb.
 

Az előző kötetnek azzal lett vége, hogy Stefan eltűnt és mindenki őt keresi, Elena kint áll a hideg szélben és dühödten Damont szólongatja. Tudja, hogy Damon keze van a dologban, meg akarja találni szerelmét, de a vámpír egy cseppet sem mutatkozik segítőkésznek. Sokkal inkább fenyegetőnek, állítása szerint Stefant megölte és a lány záros határidőn belül az övé lesz. Elena ezek után már csak barátai segítségében bízhat, Bonnie, Meredith és Matt, mind a maguk módján járulnak hozzá a Stefan utáni kutatáshoz. Sikerrel is járnak, de nem sokon múlik... Persze Elenának nagyon kell ügyelnie, a titkokra melyeket elhallgat, még szerelme, Stefan elől is van rejtegetni valója. Nem is akármi, és nem is akárkihez van köze, persze, hogy Damonhoz.  

A gimiben sem áll meg az élet, Elena eltűnt naplójából rejtélyes kis idézetek jelennek meg. Először a lány táskájába csúsztatva, aztán a faliújságon, az iskolaújságban. A lány és barátnői gondolkodóba esnek és ki is találják ki lehet a tettes, nagy meglepetésükre gyanújuk be is bizonyosodik. A lány és barátnői mindenre elszántan akarják visszaszerezni a naplót, ezért még a betöréstől sem riadnak vissza. Persze ez sem megy simán, majdnem lebuknak. Bonnie és Meredith idejében kimenekülnek, de Elena bőrét nagy meglepetséére, (és az enyémre is) Damon menti meg. Persze nem ingyen.

Később a gimnáziumban Elena kihallgat egy beszélgetést, melyből kiderül, hogy az üzenetnek ugyan vége, de óriási megaláztatásnak akarják kitenni a lányt, az egész város szeme láttára. Ezzel pedig még egy rosszakaró, Tyler vágya is teljesedik, Stefant eltüntethetik a városból. Minderre kiváló alkalmat nyújt Fell's Church lelkének ünnepsége, ahol ott az egész város. Damon pedig mindent megtesz, hogy behajta segítsége árát, még attól sem riad vissza, hogy felbukkanjon Elena otthonában a hálaadásnapi vacsora próbáján. Elena megmenekül az egész város előtti megaláztatástól, ismét Damon menti meg.

Elena feldúlt, és még nagynénjével is összeveszik. Úgy érzi el kell mennie, terve szerint megvárja Stefant a panzióban és megszöknek. Elkéri Matt autóját, és a panzió felé veszi az irányt. De semmi sem úgy sül el ahogy eltervezte, egy cseppet sem. Hirtelen óriási vihar kerekedik, és autójával a jeges vízben kötni. Szerelme nem tudja időben megmenteni a lányt. Elena meghal. Stefan fűzfák alá fekteti halálra fagyott szerelme testét. Majd dühében, minden eddigi szabályát felrúgja, órási erőre tesz szert és megindul Damon ellen. Gyilkolni akar. És ekkor Elena kinyitja szemét a füzek alatt, a jeges földön. Felkel és elindul a harc hangjának irányába.  

Mint már mondtam sokkal jobb mint az első kötet, és biztos forrásból tudom a harmadik még ezen is túltesz! Pocsék az idő a szabadtéri progarmokhoz, viszont a kedvenc, puha foteledben egy jó könyvet olvasni, hozzá forró teát szürcsölni tökéletes. Olvasásra fel!

Értékelés:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr512264119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása