Kiss Gergő mint Caesar, Ada Kleopátraként vetélkedett
2014. december 11. írta: redbandita

Kiss Gergő mint Caesar, Ada Kleopátraként vetélkedett

Pár hete itthon is a beszerezhetjük az első bookazine-okat! A kiadványok az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már meghódították az olvasókat, hiszen tartalmasak akár egy könyv, de érdekesek, színesek és szórakoztatók, akár a magazinok. A negyedévente megjelenő kiadványok három témát járnak majd körül: történelem, tudományok és életmód. Az ünnepek előtt a régi korok szerelmesei a Bookazine Történelem első, Királyok, hősök, vezérek – A történelem formálói Kleopátrától Mandeláig című kiadványával olthatják tudásvágyukat, amely a leghíresebb és legjelentősebb vezetők életútját mutatja be új, izgalmas formában. A Bookazine Tudástár színes ábrák és kifejező fotók segítségével vezeti be az olvasót a természettudományok rejtelmeibe. A Tudomány csodái – junior kiadás című szám látványos kísérleteket, érdekes tényeket és új összefüggéseket tár fel.  A sport és az egészséges életmód rajongói pedig nem fognak csalódni a Bookazine Életmód – Fuss okosan – Az első lépésektől a maratonig kötetben. A kiadvány rengeteg hasznos tanáccsal szolgál, és segítséget nyújt ahhoz, hogy a futás élmény legyen.

A kiadvány bemutatásán sztárok is megmérhették tudásukat. Kiss Gergő szinte már rutinosan öltötte magára az ókori uralkodó, Caesar tógáját, Adának pedig ezúttal iker fiai voltak a stylistjai, amikor egy igazi szépségideál, Kleopátra bőrébe bújt. A hírességek egy játékos vetélkedőn találkoztak, ahol gyerekeikkel történelemmel, tudományokkal és egészséges életmóddal kapcsolatos feladatokban bizonyították tudásukat.

„Én már kétszer is voltam Caesar, ezt még maga Caesar sem mondhatja el magáról” – mondta Kiss Gergő, aki korábban egy szilveszteri buli kedvéért, most pedig lányai segítségével öltött tógát a Bookazine Három Próbán. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó mindig is rajongott a történelemért, lányai pedig nemcsak sport, de tanulás iránti szeretetét is örökölték.
„Nincs olyan tantárgy, amellyel Viki és Patrícia ne tudna megbirkózni, de amikor csak lehet együtt is átvesszük a leckét. Persze a tanulás mellett a közös családi programokra is szakítunk időt, például jelmezbe bújni mindannyian szeretünk. Az egyik legemlékezetesebb ilyen alkalom az volt, amikor a feleségemmel Fionának és Shreknek öltöztünk. Az átalakulás annyira hitelesen sikerült, hogy nagyobbik lányunk bemenekült a szobába és alig tudtuk kicsalogatni. De a család nagy kedvence az activity is, így a vetélkedőn Viki már profikat megszégyenítő módón mutogatott el bonyolult feladványokat is” – mondta el a sportoló.

A feladatokban Adáékat sem kellett félteni. A kilenc éves Bence és Bálint pillanatok alatt Kleopátrát varázsolt anyukájából. Bár a csinos műsorvezető szívesen öltötte magára a Nílus királynőjének jelmezét, azt mondja, semmi pénzért nem festené feketére a haját.

„Sötét hajjal tíz évvel idősebbnek nézek ki, így egyelőre inkább megmaradok a szőkénél” – kezdte Ada, aki a vetélkedőt legalább annyira élvezte, mint ikrei. „A fiúk bárhol képesek feloldódni, szinte nincs is olyan téma, ami ne érdekelné őket. Imádnak olvasni, úgy szívják magukba a tudást, mint a szivacs. Nagyon büszke vagyok rájuk, de őszintén szólva nem vagyok teljesen nyugodt, ha arra gondolok, mennyire rajonganak a fizikai és kémiai kísérletekért. Már most kíváncsian várom, hogy mit szúrnak ki maguknak a Bookazine Tudástárból, mert legutóbb például azt vették a fejükbe, hogy az iskolában tesztelik le, hogy tényleg lehet-e tüzet gyújtani nagyítóval” – mesélte a Reflektor csinos műsorvezetője.

Fuss okosan - Az első lépésektől a maratonig

A könyv tartalmi részletességével és a magazinok színes és érdekes képi világával érkezik hazánkba egy új műfaj, a bookazine. November 20-án, a külföldi sikerek után itthon is a polcokra kerül az a prémium kiadványsorozat, amely mind formájában, mind tartalmában egyedi módon, minden korosztály számára élvezetesen mutat be történelmi, tudományos és egészséges életmódhoz kapcsolódó témákat. A Bookazine Életmód első száma, a Fuss okosan - Az első lépésektől a maratonig, amely a hazánkba is rendkívül népszerű sporthoz, futáshoz nyújt segítséget, kitérve a legapróbb részletekre is.

A tudomány csodái – junior kiadás

November 20-tól Magyunnamed_1_.pngarországon is polcokra kerül a könyv és magazinok előnyeit egyesítő bookazine. A külföldön már nagy népszerűségnek örvendő ismeretterjesztő kiadványok célja a szórakoztató tudásbővítés, éppen ezért a minőségi tartalmat színes, élvezhető és könnyen érhető ábrákkal, képekkel kombinálja. Az új műfaj hazánkban három kiadványsorozattal mutatkozik be, történelmi, életmóddal kapcsolatos és tudományos témákat megragadva. A Bookazine Tudástár első száma a természettudományok izgalmas világába kalauzolja az olvasókat. Világunk lenyűgöző, titokzatos és folyton változó, éppen ezért sohasem lehet elég az a tudás, amelyet megszerzünk róla. A tudomány csodái – junior kiadás nem más, mint tudomány színesen. A kiadvány arra törekszik, hogy feltárjon eddig nem ismert tényeket és izgalmas összefüggéseket bolygónkról, testünkről, környezetünkről olyan formában, hogy az ne csak az iskoláskorú fiataloknak, de szüleiknek is tartalmas kikapcsolódást biztosítson.

 

Szórakoztatva okosít és okosan szórakoztat – a Bookazine Tudástár első száma rengeteg színes ábrával, fotóval és illusztrációval érthetően, témakörökre felosztva adja át a legfontosabb tudnivalókat. Megtudhatjuk például, hogy miért vannak anyajegyeink, hogyan alakul ki az allergia szervezetünkben és azt is, hogy a különböző állatfajok hogyan kommunikálnak vagy éppen hogyan vadásznak egymásra. Megismerjük, milyen vegyületek működtetik az elemeket, mi található egy atomreaktor belsejében, de fény derül arra is, hogy milyen folyamatok játszódnak le szervezetünkben, amikor éppen a vízi csúszdán szórakozunk. Emellett pedig szupervulkánokról és holdrengésekről, mágnesességről, mélytengeri élőlényekről és testünk sejtjeiről is olvashat a tudósok újabb nemzedéke.

A Bookazine Történelem novemberben megjelenő első sunnamed.pngzáma minden korosztály számára izgalmas összefüggésekre és tényekre világít rá. Bemutatja az elmúlt évezredek legismertebb és legérdekesebb vezetőit, akiknek tetteit azóta generációk sora bírálta vagy dicsőítette. Mindnyájuknak megvolt a maga motivációja, legyen az egy jó ügy szolgálata, gyilkos ambíció, hatalomvágy vagy istenhit, egy azonban közös bennük: mind emlékezetes tetteket hajtottak végre. A Bookazine Történelem első száma színes képekkel, ábrákkal, és térképpel illusztrált cikkei átfogó képet adnak ókori uralkodók, híres hadvezérek és modernkori politikusok életútjáról.

 

A Királyok, hősök, vezérek – A történelem formálói Kleopátrától Mandeláig! számos híres és hírhedt alak titkaira derít fényt. Megtudjuk például, hogy milyen volt Kleopátra valódi természete, mi számított útlevélnek Dzsingisz kán uralkodása alatt, melyik ókori uralkodónak volt több mint 140 gyermeke, vagy akár azt is, hogy ki játszott kulcsszerepet a rabszolgaság felszámolásában. A magyar történelem több külföldi személy vonatkozásában (Dzsingisz Kán, Churchill) jelenik meg a kiadványban, valamint és négy meghatározó hazai személyiség is helyet kap a Bookazine Történelemben István királyról, Hunyadi Mátyásról, Horthy Miklósról és Kádár Jánosról is tovább bővíthetjük tudásunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr226978457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása