90210 első évad [2008-] Beverly Hills még mindig olyan, mint régen
2012. szeptember 26. írta: redbandita

90210 első évad [2008-] Beverly Hills még mindig olyan, mint régen

A nővérem generációja (úgy kb a mai harmincasok) biztosan emlékeznek még a Beverly Hills 90210-re, ami amerikai fiatalok, gimisek hétköznapi problémáit mutatta be, persze nem az átlagét, sokkal inkább a gazdagok csemetéinek mindennapjaiba kukkanthattunk be. Nos annak egy újragondolt változata a 90210, ami eddig négy évadot élt meg, és ősztől az ötödik évad is elindul. A sorozat most is fiatalok, tinik életét mutatja be, és higgyétek el, hogy kalandokban nem lesz hiány, már az első évadban sem... Lesz itt minden: drog, szerelem, szex, intrika, hazugság, kb. minden, amit csak el tudtok képzelni, vagy amit nem... Na nézzük kik szerepelnek a sorozatban és miért is érdemes megnézni. 

90210_poster.jpg

A főszereplők természetesen tinik, hiszen mégis egy gimis sorozatról beszélünk, de persze vannak fontosabb "felnőtt" karakterek is: a gyerekek szülei és a tanárok. A sorozatban szereplő színészek egyébként nem voltak túl ismertek, ez hozta meg számukra a hírnevet. A leghíresebb szereplő, talán a Melrose Place-ből ismert Rob Estes, aki az iskola igazgatóját, és a két főszereplő apját alakítja. Na és itt álljunk is meg egy pillanatra... Az eseményeket (főleg az első évadban) leginkább két karakter, Annie és Dixon szemszögéből látjuk. Akik testvérek (bár nem vér szerint) és nemrégiben költöztek Beverly Hillsbe. Eddig egy kis városban éltek, így most minden új nekik, a milliomos gyerekek világában.

Annie Wilson (Shenae Grimes)

Azt hiszem jobb, ah már itt az elején színt vallok, én nem igazán kedvelem Anniet. Azt gondolom róla, hogy baromira nincsen saját személyisége, vagy azt csinálja, amit elvárnak tőle, vagy azt amitől éppen népszerűséget vár. A kisvárosból jött naiv kislánynak láttatja magát, de elég gyorsan beszippantja őt a nagy város forgataga és szép lassan egy teljesen más személyiséggé válik. Folyamatosan próbál megfelelni a szüleinak, miközben próbál beilleszkedni az új környezetebe és népszerűvé válni. Új barátokra tesz szert pl. a kissé különc, furcsa "blogoló" lány személyében, aki éppenséggel a legnépszerűbb lány ellensége. Egyértelmű, hogy Annie nem lehet jóban mindkettőjükkel és választania kell. Annie szerelmi élete is felpezsdül, bár Kansas-ben is volt pasija, az itteni fiúk valahogy mások. A suli színjátszó körében ismeri meg Ty Collinst, akiről egyébként messziről lerí, hogy mekkora szoknyapecér, de úgy fest, hogy Annie komolyan érdekli őt. Ám Annie több hibát is elkövet pl. olyanokban bízik, akikben nem kéne, vagy olyanok látnak benne riválist, akikre nem is számítana. A helyzet csak romlik amikor Annie beleszeret Naomi pasijába, Ethan-be... Megindul a harc a két lány között, ami hol egyikőjüket, hol másikukat keveri bajba. Az évad utolsó részében Annie borzalmas hibát vét, aminek a következményei nagyon súlyosak lehetnek és az egész jövőjét befolyásolhatja.

dd48af55546dafd7df817338bf70de7c.jpg

Dixon Wilson (Tristan Wilds)

Annie féltestvére, Wilsonék még akkor fogadták örökbe, amikor a srác 8 éves volt, és azóta ugyanolyan családtagként kezelik, mint bárki mást. Dixon nagyon rendes gyerek, de a csillogó világ őt is megzavarja és néhol véletlenül, néhol szánt szándékkal balhékba keveredik. Nincs könnyű dolga, hiszen ő az igazgató fia, így szinte egyik srác se akar barátkozni vele, nehogy beköpje őket. Egyedül Navid (az iskola médiazsenije) örül az új fiúnak és ők ketten csakhamar nagyon jó barátok lesznek. Úgy tervezik, hogy együtt csajoznak majd, ám Dixon hamar megismeri élete szerelmét, Silvert és innentől már nem érdekli a csajozás. Szó szerint őrült kapcsolat ez, de erre majd később visszatérünk.

Annie-and-Dixon-90210-2298930-500-333.jpg

Naomi Clarck (AnnaLynne McCord)

Az abszolút gonosz karakter, a suli legnépszerűbb csaja, a lány,a ki bármit megkaphat. Legalább elsőre így tűnik, de ahogyan egyre jobban megismerjük és egyre több dolgot tudunk meg a családjáról, a gyerekkoráról, úgy jövünk rá, hogy Naomi valójában miért viselkedik így. Az apja szinte csak a munkájának és persze a pénznek él, az anyja pedig mindent eltűr a férjének, amíg kap elég pénzt a shoppingolásra. Az is sejthető, hogy legbelül maradtak még benne emberi érzések, bár ezt elég sokszor jól titkolja. Talán a legemberibben barátnőjével, Adriana-val viselkedik, akit próbál (a maga módján) segíteni. Naomi egyfajta se veled, se nélküled kapcsolatban él Ethan-nel, akivel próbál álompárként tetszelegni, de valójában rengeteg súrlódás van köztük. Naomi mindenben vetélytársként tekint Annie-re és valósággal tragédiaként éli meg, amikor fény derül édesanyja titkára.

Lovemeleaveme.jpg

Erin Silver (Jessica Stroup)

A legmegosztóbb karakter, így természetesen az én egyik nagy kedvencem. Silver művészlélek és mint ilyen rendkívül labilis, és elég furcsa személyiség. Nem azokat a dolgokat szereti, amiket a korabeli lányok, nem jár el bulizni, ő inkább olyan magának való típus. Legalábbis így van ez mióta halálos viszályban áll egykori legjobb barátjával, ám a Wilson testvérek teljesen felkavarják. Megszereti őket, Annie szép lassan a legjobb barátnője lesz, Dixon pedig a szerelme. Furcsa kapcsolat az övék, hiszen Erin maga is egy csodabogár. A baj inkább az, hogy Dixon mindent ráhagy, semmiért nem szól neki és ez vezet a kapcsolat megromlásához. A pár (vagy leginkább Silver) észre sem veszi ezt, ő életében először szerelmes, és ezt ki is mutatja, sőt talán túlzásba is viszi (pl Valentin napkor Dixon nevét tetováltatja magára). Silver családi hátteréről még érdemes egy kicsit beszélni, az anyjával él, aki évek óta masszív alkoholista, kb. azt sem tudja hol van, vagy milyen nap van. A nővére, Kelly már évek óta szinte szóba sem áll a nővel, egyedül neveli fiát, majd Silvert is odafogadja. Silver összeomlik, őrült dolgokat művel, de aztán kiderül, hogy beteg.

90210-pic1.jpg

Adrianna Tate Duncan (Jessica Lowndes)

Nos én teljesen vegyes vagyok Adriana kérdésében, ő az a szereplő, akit hol szeretek, hol meg nem. Ad az aki mindig bajba kerül, hol kisebbekbe, hol nagyobbakba és általában mások segítségével tud túljutni ezeken, mivel az anyja nem igazán törődik vele. Adriana sikeres gyerekszínész volt, de amióta tini lett, már nem igazán kap szerepeket. Bár anyja, Constance unszolására meghallgatásról, meghallgatásra jár és néha kap kisebb szerepeket, ez nem elég az anyának. Adriannat beszippantja a sztárvilág sötét oldala, megismerkedik a drogokkal, szinte mindig részeg, kimaradozik a suliból, pasik sokaságát fogyasztja el... A suli színjátszókörében ő a sztár, és azt gondolja bármit megtehet, ám most, hogy Annie is képbe került, veszélyben érzi a pozícióját. Két támasza van, a legjobb barátnője, Naomi és a belé fülig szerelmes srác, Navid. Ad súlyos árat fizet a léha életmód miatt először az a veszély fenyegeti, hogy HIV pozitív. Kiderül, hogy nem az, viszont terhes.

90210-82.jpg

Navid Shirazi (Michael Streger)

A perzsa fiú az iskola sztárja, legalábbis az újságírás és a média területén. Kicsit geek, de nagyon kedves, rendes srác. Halálosan szerelmes Adriana-ba, igazából már gyerekkora óta. Mindenre hajlandó lenne, ha azzal segíthet a lányon. Ha kell meghallgatja őt, ha kell falaz neki, vagy éppen kifizeti az elvonóját, de amikor a lány tényleg nagy bajba kerül és mindenki elfordul tőle, ő akkor is mellette áll és még nagy áldozatokat is képes meghozni.

2a19730d9cf12ae5_adrianna2.jpg

Ethan Ward (Dustin Miligan)

Ethan csak ebben az első évadban szerepel, utána távozik a sorozatból, de addig is jól összekuszál mindent. Kezdetben még Naomi barátja, aztán Annievel kavar, ami nagy gubancot okoz a két lány között. Majd ráhajt Silver-re is, ami pedig Silver és Dixon, illetve a két srác között is konfliktust okoz. Végül a fiú emiatt utazik el világot látni. Nekem nem fog hiányozni :P

90210_s1e7.jpg

Ty Collins (Adam Gregory)

Ty a színjátszó szakkör sztárja, minden főszerepet ő kap meg és persze minden lányt is. Ty ráhajt a szakkör új csajára, Annie-re, és kezdetben tényleg úgy tűnik, hogy szerelmes belé, de aztán kiderül, hogy néha néha egy másik lánnyal is kavar, sőt kiderül, hogy egy fontos és komoly dolog is összeköti őket.

Liam Court (Matt Lanter)

Liam az új fiú a suliban, aki kb. az évad felénél érkezik. Azonnal feltűnést kelt, hiszen teljesen mást, mint a West Beverly többi diája. Magának való, "sötét alak", olyan rosszfiú féleség. Azonnal felkelti az érdeklődést a tanulók és a tanárok között is, de leginkább Naomit érdekli a srác.

liam-90210jpg-d2c60eed9495a2e1_large.jpg

Debbie Wilson (Lori Loughin)

Debbie és Harry nagy boldogságban és békében, szeretetben éltek Kansas-ben és nevelték lányukat Anniet, illetve örökbefogadott fiúkat, Dixont. Ám az új város hatalmas változásokat hoz az életükbe. Kezdetben megpróbálnak minden problémával együtt szembenézni, de aztán a viharfelhők egyre csak gyülekeznek. Például Harryre ráhajt egy korábbi barátnője, akivel nagyon úgy fest, hogy közös gyerekük is van. Debbie korábban fotósként dolgozott, és most is egy divatmagazinnál kap állást.

Harry Wilson (Rob Estes)

Rob Estes ismerős lehet, hiszen a Melrose Place egyik oszlopos tagja volt. Itt iskolaigazgatót alakít, továbbá szerető férjet és gondos családapát. Harry próbálja összeegyeztetni az iskolai feladatait és a családi ügyeket, ami nem könnyű hiszen egyszerre jó igazgatónak lenni és jó apának, később pedig jó tanárnak is, ha az ember gyerekei is ebbe a suliba járnak. Harryt nagyon felkavarja régi barátnője vallomása (aki mellesleg Naomi anyja), hogy van egy közös gyerekük. A fiú fel is tűnik apja házánál, de aztán sötét titkokra derül fény...

PHyIjCzFxnXzCD_1_m.jpg

Tabitha Wilson (Jessica Walter)

A világ egyik legviccesebb, legnagyobb forma nagyija :) Nagyszájú, szókimondó, de ugyanakkor segítőkész és nagyon szereti az unokáit, fiát. A menyével azért elég sokszor vannak összetűzései, de ez egy normális anyós-meny kapcsolat. Nekem az egyik kedvencem, így sajnálom, hogy a későbbiekben már kevésbé szerepel.

Kelly Taylor (Jenny Garth)

Kelly Silver nővére, aki egyedül neveli a fiát, ő az iskola nevelési tanácsadója is. Az anyjával már egyáltalán nem tartja a kapcsolatot, mert az egész gyerekkorát tönkretette a nő. Amikor szükséges Kelly maga mellé veszi húgát, Silvert. Kelly randizgatni kezd az egyik tanárral, Ryan-el és kezd komolyra fordulni a dolog. itt az első évadban tűnik fel a sorozatban, a barátnője, Brenda, aki mint az új drámatanár lép a képbe.

PDVD_028.jpg

Ryan Matthews (Ryan Eggold)

Az iskola legsármosabb, legmókásabb tanára, aki szerelmes a nevelési tanácsadóba, Kellybe. Ám nagyon összetöri őt, amikor a nő szakít vele, volt párja kedvéért. Időközben egy furcsa helyzetbe is belekeveredik, az egyik diák szexuális zaklatással vádolja. Kiderül, hogy nem igaz, de így is pihenőpályára küldik egy időre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr584770554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása