Lost in Austen 3-4 [2008]
2010. augusztus 26. írta: enbee

Lost in Austen 3-4 [2008]

A második rész azzal ért véget, hogy Miss Bennetből Mrs. Collins lett. Miután Amandát Mrs. Bennet tulajdonképpen kidobta a házból, a lány (Mr. Bennet tanácsára és támogatásával) elutazik Jane után Rosingsba, hogy kibéküljön vele. És ki tartózkodik ekkor Rosingsban? Mármint Lady Catherine-en kívül. Hát persze, hogy a Darcy féle társaság!

A viharos utolsó találkozó után Mr. Darcy és Amanda most gyorsan kibékülnek egymással, sőt tulajdonképpen egy hajszál választja el őket attól, hogy eljegyezzék egymást.  Együtt (Mrs. Bennetel és Lydiával) elutaznak Pemberly-be. Amanda egyébként meg van róla győződve, hogy ha Lizzie nincs itt, akkor neki kell átvennie a helyét, ezért "beletörődik" a  Darcy féle helyzetbe. Beszélgetés közben, nagy őszinteségi rohamában azonban elmondja a férfinak, hogy egy évig együtt élt Michaellel, és bár ezzel a bátor tettel kivívja Darcy elismerését, de a kapcsolatuknak gyorsan vége is szakad, mivel Miss Price már nem szűz...

Darcy nagy csalódottságában gyorsan eljegyzi Miss Bingley-t, és miközben ezt bejelenti, üzenetet kap Mrs. Bennet. Lydia megszökött egy férfival. Nevezetesen Mr. Bingley-vel! A szülők és Amanda gyorsan megtalálják a lányt Wickham segítségével éppen Hammersmith-ben, és úgy tűnik, hogy Lydia sértetlen állapotban van, de Mr. Bennet így is rátámad a részeg Bingley-re, és beüti a fejét. Súlyos a helyzet, ezért Amanda mindent elkövet, hogy visszamenjen a saját Londonjába, és előkerítse Elizabeth-et. Teljesen váratlanul sikerül is neki, csakhogy az ajtón Darcy is átlép vele. Lizzie végül hazatér, a kezdeti ellenszenv után kezd összebarátkozni Darcy-val, és úgy néz ki, van rá esély, hogy az Austen által megírt vég beteljesedhessen.

Jane és Bingley helyzete ennél bonyolultabbnak tűnik. A nő ugye férjnél van, a férfi meg nagyjából egy alkoholista lett. Mikor megszökteti Lydiát, azt is inkább mentőakcióként fogja fel, tényleg nem akar rosszat, csak hát részeg. Ki gondolná, hogy az ő bajukra éppen Lady Catherine lesz a gyógyír?! Mert hogy a könyvben megírtakhoz hasonlóan őlédisége ellátogat Longbournba, ahonnan Mrs. Bennet és Jane tulajdonképpen kidobják őt (hihi), de a vizit igazi célja az, hogy Amandát rávegye arra, hogy többé ne kerüljön az ő látóterébe. Ezért cserébe pedig annuláltatni tudja Jane és Mr. Collins el nem hált házasságát.

Wickhamről még nem meséltem valami sokat. Az az igazság, hogy a könyvben leírt karakter, és az ebben a sorozatban megismert férfi két teljesen más ember. A regény, és más feldolgozások Wickhamje egy önző, nemtörődöm alak, akit saját szórakozásán kívül más nem kifjezetten érdekel. Ez a George viszont játékos és segítőkész, sőt ahogyan az Amanda és Miss Darcy beszélgetéséből kiderült, még tisztességes is. A következő videót pedig csak az nézze meg, akit a sorozat legvége érdekel. Bár nem túl nehéz rájönni, mi lesz a csattanó, de azért mégis.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr352249891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása